reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

GRUDZIEŃ
1. _Infinity_ (9 grudzień), córka Lenka
2. Ona232 (11 grudzień), syn Antoś
3. Lionessa75 (16 grudzień), syn
4. Mundek (29 grudzień), syn
____________[/FONT]

2015

STYCZEŃ
5. Hope84 (1 styczeń) córka Nina
6. szczerbatka (13 styczeń) syn Piotruś
7. Magda_7891 (19 styczeń) córka Zosia
8. Bziumelka (20 styczeń) córka Sonia
9. Oktavi (22 styczeń, USG 8 styczeń) córka Jagienka
10. Emilia M (29 styczeń) syn Filip

LUTY
11. ewelina.br (4 luty) syn Filip
12. Medalikara (14 luty) córka Helenka
13. Genna (20 luty), syn Franuś

MARZEC
14. montana8 (2 marzec) córka Zosia
15. Agaawa (3 marzec) syn Piotruś
16. Syllkaa (11 marzec) syn
17. Finesse (29 marzec)

KWIECIEŃ
18. Smerfeta (1 kwiecien) córka Alunia
19. Kotuska83 (9 kwiecien) syn
20. Jazzabell (10 kwiecien) bliźniaki
21. Kasik36 (10 kwiecien)
22. Olusia7982 (15 kwiecien) bliźniaki: córka + syn

MAJ
23. Liskka (12 maj) syn
24. Anulla28 (18 maj)
25. Aisa79 (25 maj) syn
26. anula86@ (29 maj)

Ostatnia edycja:
reklama
Anula86 witaj w naszym gronie :). Gratuluję ze po tylu latach walki udało sie zajść w upragnioną ciąże.Moim zdaniem nie powinnaś sie przejmować tym gburowatym lekarzem, choć łatwo powiedzieć, jesli bardzo Cie gryzie ta przezierność może podejdź jeszcze do innego lekarza. Albo pozostaje cierpliwie czekać do wyników krwi.Troche duza rozbierzność jak na tydzień różnicy w badaniu. Myśle że lekarz że zmierzył i tyle ;-)

Sylka
a dostajesz jakieś kroplówki?? I co zmienił lekarz info o ivf w karcie?

Olusia
współczuje koleżance że trafila na tak nie ogarnięty personel co pobierał jej krew, nosz kurcze jak mozna po miesiącu stwierdzic ze zabrakło im krwi? Ehhh cięzka decyzja czy podejsc do crio czy nie. Ale chyba bym jednak poczekala ten miesiąc na wynik i dopiero podeszła.

Ona232 i co dzwoniłas do ZUSu odnośnie urlopu macierzyńskiego, to co pisalas na FB?? Jestem ciekawa jak to wygląda.

A ja mam wizytę w srodę, ciekawa jestem ile moja córcia kochana waży, bo rusza sie niesamowicie, uwielbiam te jej ruchy. Jak ja juz bym chciala ją ucałować, No ale niech siedzi jak najdłużej dla jej dobra :). Wczoraj sie tak nachodzilam,że dziś mnie kręgosłup tak strasznie boli. Kurcze, moze dlatego ze szczupla jestem a brzusio mi ostatnio tak wystrzelil, sama nie wiem ale nigdy nie mialam problemó z kręgosłupem.

anulla ja coś kojarzę że miałaś przeboje po prenatalnych. chodzę do gina prywatnie o on jakby dał z prywatnego gabinetu skierowanie na genetyczne z krwi to bym musiała płacić 300 zł, więc doszliśmy wspólnie do wniosku że da mi skierowanie na połówkowe+ genetyczne krew do szpitala gdzie jest respektowane skierowanie z uzasadnieniem że ciąża po ivf na NFZ i w ten sposób miałam za free. Czekam na wyniki z krwi mają być w przyszłym tygodniu , sama nie wiem co mam myśleć, oby ten koszmar się skończył pozytywnie. Coś tam niby mierzył, ale sama nie wiem co i w którym miejscu, nie wiem nic po wizycie,
magda dzięki za dopisanie w kalendarzu :tak:

Anula86, witaj ;)

Ja po wizycie... oczywiście nie usatysfakcjonowana ;) nie znam wagi mojej niuni bo sprzęt nie chciał przeliczyć wrrrr złośliwość rzeczy martwych. Ogólnie wszystko dobrze. Dr stwierdził że wielkoluda nie będzie a raczej drobna kruszynka że 3kg do porodu raczej nie przeskoczy z jego obserwacji i doświadczenia ;) ciekawe... Kolejna wizyta za 4 tygodnie teraz. Rozmawiałam też o porodzie że się boję i wogóle no i dr stwierdził że ivf nie jest wskazaniem do cc. Oczywiście jest za sn ale odczułam że jak bym się upadła to wypisalby kwitek o cc szczególnie że na koniec rzucił hasło "proszę do następnej wizyty się zastanowić i przemyśleć".

A jak u was dziewczyny wizyty?

montana, jeszcze Zosia da Ci się we znaki jak zacznie mocniej kopać :) Ja czekam ciągle aż mój wystrzeli, chociaż jakoś mi się wydaje, że jest troszkę większy jak tydzień temu. Ale to chyba moja wyobraźnia :-)

Anula86, trzymam kciuki żeby wyniki z krwi były prawidłowe i wszystko skończyło się na strachu. A kiedy masz wyniki?

Montana a nie jest juz za pozno na sprawdzenie przeziernosci ? Wiarygodny wyjdzie wynik ?

Chyba faktycznie juz troszke za pozno, bo z tego co pamietam to prenatalne wykonuje sie do 13+6 tc. Kochana niedlugo dostaniesz wynik z krwi i zobaczysz ze wszystko jest dobrze :-) .

Magda gratuluje udanej wizyty, heh a to ci pech ze nie mogl lekarz zwazyc Twojej corci. Moj lekarz z kliniki tez jest przeciwny CC, mowi ze skoro ciaza przebiega prawidlowo to nie wypisze skierowania na CC bo w szpitalu i tak zrobia jak zechca.

Magda dobrze, że wszystko jest w porządku. Niunia jeszcze może nadrobić :) Może osiągnie 3 kg, skoro teraz nie wiadomo do końca ile waży.
Anula86, przyzierność możesz zmierzyć do 13tc i 6 dnia żeby było wiarygodne. Zastanów się i może lepiej zapłacić i jeszcze raz zrobić prenatalne razem z krwią? Tylko ciekawe czy się wyrobisz.

Ja na głównej stronie karty ciąży mam napisane stan po ifv i też nikomu nie pokazuję tej karty. Lekarz powinien chyba uzgodniać z Tobą czy chcesz żeby taka informacja była widoczna czy nie.

na karcie ciąży to pół biedy bo później z niej nie korzystasz, a jak u mnie w książeczce zdrowia syna wpisali, że po in vitro ..... :baffled::baffled::baffled: no comment ~! :wściekła/y:swojego czasu chciałam zakorektorować bo co komu do tego, że po in vitro? jakiś inny jest czy co ??? :baffled::baffled::wściekła/y::wściekła/y: U Ady już nie wpisali ....

Anulka86 witamy w naszym gronie :) ja dzieciaki mam z Bociana białostockiego. synka dzięki dr Grygorukowi, a córę dzięki Mrugaczowi. Niesamowici są wszyscy w tej klinice i mimo takich problemów zawsze miło mi się tam wraca bo wszyscy z personelu już do mnie po imieniu mówili :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry