reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

liskka czuje sie nawet ok... leze grzecznie w lozeczku jak doktorek kazal... jedynie wyszlam na chwile w piatek do restauracji w dniu urodzin i na tym koniec... :tak: i gratuluję pierwszych zakupów... kciuki za wizyte !!

Anulla ja czuje motylki jakos od 16 tyg, takie laskotanie najbardziej po prawej stronie, a teraz juz czuje mocniej i na calym brzuchu... ja mam za kazdym usg dopochwowe i na samolocie...:tak:

Syllkaa mam nadzieje ze to nic powaznego !! trzymaj sie ! obys szybko wyszla.. a szyjka chyba troszke mala masz, ale nie za mala.. ja ostatnio mialam 4 cm..;-) porozmawiaj z lekarzem ze nie chcesz by wisiala informacja ze jestes po IVF.. tez bym sobie tego nie zyczyla... co prawda nie mieszkam na wsi ale mimo tego...albo niech zakryje ta informacje...

montana super ze kupilas taki plaszczyc jaki chcialas... a gdzie i za ile?:tak: jaki model? masz gdzies linka?

Aisa super dywanik i ubranka.. ;-)

Dziewczyny ja sie z moim w niedziele poklocilam ze normalnie cisnienie mi wzroslo... chyba hormony mi buzuja i to bardzo... :tak:mielismy pare godzin cichych ale juz jest ok...:tak:

reklama
Syllkaa szyjka jest w cm -2,7cm i jest ok. Ja mialam 2,8cm w 18tc i do teraz nic sie nie dzieje. Najważniejsze jest aby się nie skracala. Co do wagi to może jak u mnie będziesz miała okruszka, najważniejsze aby był zdrowy :tak:

Magda to czekamy na fotkę jak będzie już gotowa :-) szyjkę bada się usg dopochwowym, mi 3 razy tylko sprawdzali, jak bardzo mnie bolała przed 20tc, na polowkowym i echu serca. A tak to tylko moja gin sprwdza na każdej wizycie na fotelu i zawsze mówi że długa i zamknięta wiec tak chyba też się da ocenić ;-) a ruchy to 15-16 tc poczpoczułam ale takie konkretne i regularne to od 20tc.

Lionessa mi gin mówił że jak bym nie urodziła do tp którym mam w karcie ciąży to przychodzę do niej i wypisuje mi jakiś papier i zaczyna lecieć macierzyński. Więc chyba nie można ciągnąć zwolnienia dłużej niż tp, przynajmniej tak zrozumiałam ...

Ostatnia edycja:
nasze miasteczjo tez nie jest za duze jeszcze posilki rozwozi mojej mamy bratowej mama a ona jest papla.na razie odwróciłam karte a jak zibacze gdzies lekarza to mu powiem nie chce isc do gabinetu bo tam ich ze trzech dzisiaj siedzi

sylkka, załatw to z lekarzem, rozumiem cię dobrze, nie chciałabym aby nikt się dowiedział, no bo po co... Czasem nawet mam schizy że na forum ktoś mnie wyczai :p

aisa79, widzę że pierwsze zakupy za tobą ! Słodkie !! A powiedzcie mi przy noworodkach będziecie używać takich bodów przez głowę zakładanych czy z boku zapinane na napy? Ja się trochę boję tych przez głowę, i chyba dopiero od 3 miesiąca je zacznę używać. Teściowa złota rada znów mówi że lepsze przez głowę bo dziecku nie odgniatają się napy na boczku :/

Olusia, grzeczna dziewczynka :-)

Syllkaa 56 to na pewno się przydadzą, ja mam nawet 50 i lekarze zgodnie twierdzą że moja też ponosi bo waga narazie zapowiada się u mnie w okolicach 2500-2800. Ile będzie faktycznie ważyć okaże się za 2 tygodnie ale niby różnica do usg nie powinna przekroczyć +/- 300gram dla wartości z ostatniego usg czyli 2180.
Ale z kupowaniem tych 50 to oczywiście lepiej poczekać do 8-9 miesiaca bo na tym etapie maluchy szybko rosną i jeszcze ciężko przewidzieć ostateczną wagę....

Sylka, też bym chyba tak zrobiła, bo jednak obowiązuje tajemnica lekarska, a co to za tajemnica skoro wszyscy mogą przeczytać, że ciąża po in vitro. U mnie co prawda wiedzą, ale nie chciałabym żeby obcy ludzie i znajomi wiedzieli. Trochę nie bardzo, że napisali to w karcie.
Maluszek na pewno jeszcze nadrobi :) A bierzesz jakieś leki przy przodującym łożysku? Bo jeśli u mnie się nie podniesie, to nie wiem czy jednak luteiny mi lekarz nie zatrzyma i będę brać dalej.

Aisa śliczne ubranka i dywanik:) Gratuluję udanych zakupów:) No właśnie ja też czuję tylko te bulgotanie i to tylko rano i wieczorem, więc mam nadzieję, że niedługo poczujemy coś więcej i to będą te motylki i łaskotanie w brzuszku :tak:

montana
, pochwal się płaszczykiem:)

mam nadzieję, że na wizycie 4.12 lekarz mi zrobi badanie i sprawdzi tą szyjkę. Już na 2 wizytach nie badał, a ostatnio tylko usg przez brzuch miałam. Zapytam go o tą moją szyjkę niech sprawdzi, bo pewnie na połówkowych nie będę miała sprawdzanej.

Syllkaa, oby to nic groźnego.
Porozmawiaj z lekarzem o tej karcie u mnie też nikt nie wie po za mamą i nie chciałabym żeby taka informacja była widoczna dla wszystkich.

Anulla, u mnie lekarz bada na fotelu a długość szyjki sprawdzał USG dowcipnym.

Montana, gratuluję udanego zakupu ;)

Aisa, super zakupy ;)

Kasik, Infinity, oczywiście że jak podpicuje spanko Zośki to wstawię fotkę ;)
Nie chciałam czekać na męża i umylam kosz i polakierowalam stelaż ;) Nie mogłam siedzieć bezczynnie i patrzeć jak stoi w kąciku ;)

lisska, ja przez głowę to będę miała bardzo mało, bo pewnie tylko te które dostanę i na początku na pewno nie będę ich używać. Nie chcę męczyć maluszka z zakładaniem przez głowę. Jak już ze sobą się poznamy i nauczę się sprawnie ubierać to wtedy :-D. A tak to wszystko kupuję - tzn. narazie mam tylko 1 ubranko - całkowicie rozpinane - tzn właśnie z boku.

reklama
Miałam badaną szyjkę 2 tyg temu i miała 5 cm. Za to kosmówka nachodzi mi na szyjkę i może to skutkować łożyskiem przodującym ale na razie mam o tym nie myśleć.

Anulla w sumie mój brzuch wydaje takie głośne dzwięki tzn słychać to przelewanie i burczenie, że to nie jest nic z maluszkiem związane

Do góry