reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
ona wzięłam body z d. rękawem bawełanianego pajacyka, grubszy kombinezon ale taki jesienny i do tego mam taki fajny kombinezon bez nóżek w razie czego, czapeczka oczywiście i skarpetki. Lepiej czegoś nie ubrać niż żeby dzidziusiowi było za zimno, a i pieluszka oczywiście do przykrycia buźki.

wlasnie a ja musze kupic kombinezon zimowy tylko nie wiem czy taki na nozki czy ten laczony ze nozki sa razem jak myslicie ktory lepszy??

Dobrze ze podrukowałam sobie od Was listy zakupów dla maleństwa, bo jak czytam ile macie ciuszków, to ja nie mam jeszcze ani jednego. Ale obiecalam sobie ze po wizycie za 1,5 tyg zaczne juz powoli kupowac. Tym bardziej ze ceny wcale male nie sa. Narazie mój mąż jest bardzo przesądny i mowi ze jest za wczesnie na takie zakupy.

Cześć,

Montana - bo facetom sie o zakupach ciuchowych nie mówi ;) Żadnych ;)

A co do szczepień - ja sie zgadzam z tym co napisala ktoras z Was, nie mamy i nigdy nie bedziemy mialy odpowiedniej wiedzy na ten temat. To co nam mowia w tv, gazetach i internecie jest podyktowane przez koncerny farmaceutyczne a "eko" mamy nie szczepiace na nic tez mnie nie przekonuja. Mysle ze kryterium ilosci kuc dziecka jest sluszne ... ale ostateczna decyzje kazda musi podjac sama.

Pare miesiecy temu ten temat tu na forum tez wywolal dluga rozmowe, w sumie nie rozumiem czemu - kazda robi to co uwaza se swoim dzieckiem a do innych - nic nam do tego ;)

reklama
Esiek chyba masz racje co zakupów :-D

Dziewczyny powiedzcie mi proszę co zażywacie/zażywałyscie w 2 trymestrze? Bo ja biorę tylko witaminy dla kobiet w ciąży -Pregnaker akurat teraz mam. Kwasu foliowego dodatkowo nie brałyscie jak był w zestawie tych witamin?? A jesli kwasu DHA nie ma w skladzie to mam sie dodatkowo suplementowac nim? Niby lekarz mi mowil ze kupic mam tylko zestaw witamin, ale nie wiem jak u Was to wyglada :blink:. I czy dodatkowo brałyście wit D?

Do góry