reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Madzia USG oczywiście nie było. Standard ;-)ale następna wizyta to będzie już 35 tc, także nie ma opcji, żebym wyszła z gabinetu bez USG, bo raczej do Węgrzynowskiego już się nie wybieram. Moim zdaniem to już zwykłe naciągactwo z ich strony, iść i płacić 200zł za oszacowanie wagi i sprawdzenie położenia dziecka, gdy powinien to już zrobić lekarz prowadzący na wizycie

Na zgagę tak jak dziewczyny biorę reni. W ulotce manti jest napisane, że w ciąży nie mozna, ale pewnie tylko się zabespieczają

Madzia76 i Lenkabar wy placicie za wizyte 200 zl ?:shocked2: i nie macie usg na każej wizycie. Szok normalnie. Ja place 140 zł ale na każdej wizycie mam usg 3d/ 4 d po kszdej kontrolibmam super kolorowe fotki spr przepływy itp itd. Nie wyobrażam sobie wizyty bez usg przecież bez tego dr nie jest taka naprawdę stwierdzić w jakiej kondycji jest maluch normalnie rozbój w biały dzień za co te 200 zł? ???
Jeśli chodzi o wyprawkę to ja mam już wszystko ;) dzisiaj kupiłam kosz mojzesza i na tym kończę bo ostatnio otwieralam tylko drzwi kuriera :) mój m chwyta się już za głowę jak to wszystko widzi.
Genna i reszta dziewczyn przed którymi stoi wybór wózka jak mam stokke v3 i patrze na niego codziennie jak dla nnie jest idealny ale zobaczymy jak spr się w praktyce. Bebetto luca też jedt fajny szary na białym stelażu ale czytałam że ma słabe spawy stelaża. A jeśli chodzi o tako to u mnie w mieście widziałam pare i fajnie się prezentują. A moja szwagierka kupuje teraz rico ;)
Madzia76 jeśli chodzi o zgage to ja nawet nie wiem co to znaczy bo nigdy nie miałam ;)

Nie nie Majka, na szczęście nie jest aż tak źle ;-) u naszego doktora płacimy 120zł :) w sumie niezależnie czy jest USG czy nie ma. 200zł płacimy u specjalisty od ultrasonografii prenatalnej, ale ja sądzę, że jeśli jesteśmy już po prenatalnym, połówkowym i przedporodowym to nie ma powodu, by iść do niego czwarty raz na USG, które w cenie wizyty może wykonać nam nasz lekarz

To dziś obie miałyśmy wielki dzień zakończenia zakupów dla dzidziusiów naszych :) ja też mam już wszystko, dziś odebraliśmy nasz fotelik Concord i to był ostatni zakup (mam nadzieję:-D). Sama sobie dałam absolutny zakaz kupowania ubranek choćbym nie wiem co spotkała, bo pranie robię już chyba z 10 dni a jeszcze nie skończyłam!!! Teraz widzę, że to jakieś szaleństwo z mojej strony

Majka201 moj M zachorował na wózek Stokke, ale obawiam die ze na nasze terenymaza małe kółka i jakos amortyzacji nie ma , mnie tez sie podoba ale wyobraziłam sobie jak obcy jeździ w wózki bez zawieszenia haha dlatego chyba tako moonlight bardziej bedzie nam pasował

Lenka ja dopiero jak zaczęłam prac to uświadomiłam sobie ile ja tego mam i chodź by nie wiem co to na pewno nie zdążę wszystkiego ubrać ;) i już żałuję bo wszystko jest takie śliczne.
Super masz te baranki na ścianie Filipowi na pewno się spodoba a i mi by się tskie przydały na mój problem z bezsennościa ;/
Swoją drogą ten wasz doktorek to ma zasady z tym usg ja bym chyba nie wytrzymała tyle czasu bez oglądania mojego szkraba ;)
Genna też się martwilam o te amortyzatory ale tak na prawdę to każdy wozek ma jakieś wady a ztego co wiem to nie jest źle na tych gorszych drogach. U mnie na szczęście drogini chodniki ok ;)

reklama
majka tak jak mówi Lenka u naszego doktora płacimy 120 zł z usg i bez usg. No nasz doktor taki już jest zasadniczy i stanowczy, ale to naprawdę bardzo dobry specjalista za każdym razem z kim bym nie rozmawiała (z branży ginekologicznej) i spyta kto mnie prowadzi a ja podaję nazwisko to słyszę tekst że ciąża na on na pewno jest dobrze prowadzona. Zresztą ja u niego jestem od 2002 r i próbowałam w międzyczasie go sprawdzić u innych lekarzy i jednak zawsze wychodzilo że jednak on ma rację.
Co do zakupów to ja tez ostatnio drzwi otwieram głównie kurierowi haha, ale jeszcze nie kupiłam wszystkiego, dzisiaj idę z listą do położnej (głównie chodzi mi o apteczkę dla Marcelinki)

Lenka ja na to usg idę u mnie będzie to 36 tc więc mała juz powinna ułożyć się do porodu a ja umawiałam się z Węgrzynowskim już wcześniej. A w poniedziałek jestem umówiona w Zdrojach w szpitalu z położną zobaczymy co mi powie jak się z nimi rodzi.

Do góry