reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Madzia dziekuje,gin powiedziala ze nie jest za duza,taka akurat.Jeszcze 2 tygodnie to pewnie dobije :)

Magda na rozstepy dobre wszystko co natluszcza.Palmers jest super i z tego jest balsam,maslo i oliwka chyba,zalezy co lubisz.
Zawsze lepiej wybierac te preparaty specjalnie dla kobiet w ciazy,ze wzgledu na sklad:-)

reklama
A lenka to pilnuj ta koleżankę z położną z pomorzan, myślałam że tam nie wolno z własną położną.

Genna nie ma co mieć wyrzutów czytaj ile wlezie ja też czytam te wszystkie mądre gazety.

Magda faktycznie wcześniej u Ciebie to swędzenie się pojawia, mi rośnie brzuchol ale jeszcze nic nie swędzi, odpukać ;-) Z 'ciążowych' kosmetyków stosuje tylko krem na biust Tołpy a na resztę zwykłe masło do ciała. A co do Palmersa to mam próbkę balsamu z masłem kakaowym i po 2-3 użyciach meeega mi się podoba - zastanawiałam się właśnie na zakupem :tak: zapach mi bardzo odpowiada o co teraz trudno :-p i cała reszta też jest ok, jedyne co to zostawia lekką warstwę na skórze co przy letnich temperaturach może nie być zbyt pożądane - ale na noc pewnie sprawdzi się super. Aaaa i jeszcze mam olejek Eveline sos (odpowiednik Bio-Oil - też jest super ale to tylko na noc).

Genna muszę te Tako obejrzeć, bo dużo z nas o tej firmie pisało a ja jakoś zupełnie je przeoczyłam.
Fajnie że Twój dr. pracuje w szpitalu - zawsze łatwiej wtedy podjąć decyzję, przynajmniej jedna zaufana osoba, to zawsze coś :-) Już zaglądam na drugi wątek ;-)

Ostatnia edycja:
Peti, dzięki za opinię ;)
Infinity, zapewne i tak nie unikne rozstępów ale lepiej zapobiegać ;)
Zaraz sobie go zamówię bo robię zakupy w gemini ;)
Co do wózków tako to dzisiaj sobie jednym pojeździłam ;) mają duże gondole i naprawdę dobre opinie. Mam trzy typy z tej firmy ;) teściowa kazała wybrać wózek bo oni go sponsorują więc już robię rozeznanie :p

Magda z tymi rozstępami to zależy chyba najbardziej od predyspozycji danej osoby - ja niestety ma sporo po okresie dojrzewania i wahań wagi :-( także jestem pewna że mi przybędzie :baffled: jedyne co to na brzuchu miałam zawsze lekki nadmiar skóry i nadal mam pewien zapas na rosnący brzuszek :-D kiedyś się ten zapas zapewne skończy ale póki co jest ok :-) A Ty z tego co widziałam po fotce na innym wątku chudzinka jesteś - pewnie dlatego tak szybko brzuchol daje o sobie znać :tak:
Wózek u nas też moi rodzice chcą zakupić dlatego u mnie również była to pierwsza rzecz którą oglądaliśmy :tak: później przyszedł szał ciuszkowy :sorry:

Czesc,

Madzia, lenka - ja juz opuszczam ta konwersacje o porodowkach bo nie chce zwariowac a kazda zrobi jak uwaza i tak bedzie dobrze :)

Wypuscili mnie dzis, wszystko ok, na pocieszenie mialam znow usg i mam cudna fotke Gośki machajacej do mnie rączka. Az wszystkie lekarki i studentki sie wzruszyly ;) Smiesznie bylo.
Nie mam wyniku posiewu ale mnie puscili bo nie sadza aby cos tam bylo i mam jutro dzwonic, jak jednak bedzie dodatni to dostane antybiotyk.

Co do kremow na rozstepy ja kupilam krem Ziaji za bodajze 25zl, stostuje tak 2 razy w tygodniu (choc kaza duzo czesciej) i na razie nie mam zadnego. Zobacymy jak bedzie dalej.

Jezu jak dobrze byc w domu!!! Jednak lezenie w taka pogode, bez telewizora to mordega.

Widze ze wozki Tako króluja u nas na forum, bedziemy zywa reklama firmy :) Madzia a jaki kolor wozka w kropki biezesz? Ja sie zdecydowalam na braz ale taki bardziej karemlowy, choc korcil mnie bialy ale wiem co to bedzie po paru tygodniach. Tak samo chcialam biale fronty w kuchni a teraz ich nienawidze :)

Ja jeżeli chodzi o wózek to upatrzyłam sobie Horneta z Nestora, opinii o nim dużo nie ma, ale przetestowałam w sklepie i całkiem, całkiem. Ale przede wszystkim ma długą gondolę co jest dla mnie dość ważne.

Peti niestety u mnie oszczędzania się ciąg dalszy :/// też dziś już powiedziałam huuuura w gabinecie, co to ja teraz nie będę robić, a doktor mi powiedział, że spokój z szyjką zawdzięczam odpoczynkowi i mam nie zmieniać trybu życia. Ehhh najważniejsze że Filip jest bezpieczny. Ale to moje oszczędzanie się nie wykluczało zakupów dla dzidzi i takiego spokojnego załatwiania spraw, więc dalej będę tak robiła ;-)

Esiek super, że już w domu, nie ma to jak u siebie. Ja tez mam ten problem, że podobają mi się wózki z białymi elementami albo kremowe, ale postaram się opanować i kupić w rozsądniejszym kolorze ;-) choć nie zarzekam się

Madzia nawet nie wiem kurcze do kogo idę :-D wzięłam tą lekarkę, która miała termin za 3 tygodnie. W sumie wszystkio mi jedno i dr też mówił, że obojętnie która. Tydzień później i tak mam Węgrzynowskiego. No widzisz.. powiem Ci, że do dziś się nawet nie interesowałam prywatną położną na Pomorzanach, także nie wiem jak ona to załatwiła, a teraz będę trzymała rękę na pulsie i oczywiście będę informowała jak się dowiem. Koleżanka dziś miała zdejmowany szew z szyjki, takze na dniach powinna rodzić. I widzisz on mi właśnie mówił, żeby się tymi opiniami złymi nie sugerować, bo to teraz zupełnie inny szpital i na właściwe opinie trzeba poczekać. Ale łatwo powiedzieć jak się nie ma perspektywy porodu w niedługim czasie :-D:-D no i w ogóle śmiał się z mojego pomysłu szkoły rodzenia.. Kazał sobie kupić dobry poradnik, a nie na kółko wzajemnej adoracji chodzić. A ja i tak pójdę :-D

Co do kremów na rozstępy to ja zainwestowałam w Collistar anti stretch marks w Douglasie, jestem zachwycona, ale ostateczna opinię wystawię mu na koniec października. Nacieram się też na brzuszku i cyckach olejkiem ujędrniajacym na mokro pod prysznic

Ostatnia edycja:
reklama
Infinity, fakt ja to z tych chudych jestem ;)
To też masz fajnie że rodzice chcą wózek kupić ;)
Mój mąż jest jedynakiem więc jego rodzice w siódmym niebie bo pierwszego wnuka/wnuczkę będą mieli ;) Ogólnie stwierdzili że dadzą pieniądze na całą wyprawkę typu wózek, łóżeczko, komoda, pościel. No przecież nie będę odmawiać jak chcą dać :D

Do góry