Jogo ale mnie przeraziłaś... Ja się teraz panicznie boję, żeby Antoś mi się w pępowinę nie zakręcił. Chociaż lekarz uspakaja, że pępowina ma "bezpieczną" gąbczastą strukturę to jednak słyszy się o przypadkach, że się dzidzia udusiła. Czy kurde chociaż ciąża mogłaby przebiegać bez problemów i nerwów? już się wystarczająco nastresowałyśmy aby w nią zajść...
Siaga tak dzięki, czuję się znacznie lepiej. Nie wiem czy to żebra nie ucisnęły mi czegoś, przez chwilę świrowałam, że może mi śledziona pęknęła (wiem, wiem głupie, niestety w ciąży nie myślę logicznie ;-) ), ale mnie mąż szybko sprowadził na ziemię
ja się chyba jakiś paranoi nabawię, niech już będzie czerwiec i niech już Antoś będzie po drugiej stronie brzucha cały i zdrowiutki
Madzia76 to się nieźle najadłaś strachu, wiem, bo sama trafiłam w Boże Narodzenie do szpitala z krwawieniem. Ważne, że z dzidzią wszystko ok, leż, wypoczywaj i na pewno wszystko będzie dobrze. U mnie przyczyną był krwiak i brałam przez jakiś czas duphaston, a |Tobie coś przepisali?
lawendowy będziesz zaplatać warkoczyki;-)
a tak serio to super, nie miałam pojęcia że na usg można nawet takie info pozyskać. Ciekawa jestem czy Antek będzie włochaty czy łysiutki jak kolano;-) podpytam doktorka na usg 15 maja, Ty już wtedy będziesz tydzień mamuśką na pełen etat. Ale super!!!!
lenkabar ja też w 14 tc miałam najgorsze wyniki morfologii, aż się lekarz zdziwił. Dostałam w dupsko 5 zastrzyków żelaza i parametry się poprawiły. Teraz mam niewiele poniżej normy i łykam sobie raz dziennie tardyferon. Super, że z dzidzią wszystko ok. Gratuluję synka, teraz możecie śmiało wybierać imię ;-)
uprałam pieluszki, tak niewiele a jak cieszy człowieka
jutro prasowanie, ale mąż się rwie, więc dam mu się wykazać. A ja sobie będę prala resztę. Dziewczyny ostatnio kuzynka mnie zganiła i powiedziała, żeby nie wieszać prania na zewnątrz, bo to pyłki i różne takie i że lepiej suszyć rzeczy dla niemowlaczka w domu. Zdziwiłam się, ale co wy o tym sądzicie?