reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Fuson gratuluję z całego serduszka i życzę spokojnej ciąży

mazenka gratuluję synka :-D

Czy mi się zdaje, czy 2014 to prawie chłopakowy na naszej liście. Póki co tylko darii będzie miała córeczkę, a reszta póki co (z osób które wiedzą) same chopyyyyy.
Ja to chyba zmienię zawód i za płaczkę się najmę. Nie wiem, ale w ciąży to mam takie dni że tylko płaczę i płaczę. No dzisiaj to chociaż jakiś powód był, ale ile razy ryczałam bez powodu to już nie zliczę. Ogólnie to jakoś moja psychika albo szwankuje albo ja już jestem do niczego.

Idę spać. Miłej nocki.

P.S. Lawendowy odpiszę Ci w czwartek, bo z roztargnienia komórka została w szafce w pracy, a jutro jestem w innym gabinecie. Pingwinek - przepraszam za opóźnienia, ale wyjazd, praca. Ogólnie brak czasu na życie, jutro postaram się odpisać. I jeszcze raz przepraszam za takie opóźnienie.

Fusun gratuluje. Trzymam kciuki za prawidlowy przyrost.
Mazenka tobie gratuluje chlopaka. Na poczatku ciazy chcialam miec dziewczynke a teraz sobie zycia nie wyobrazam bez mojego synusia.

Mazenka, gratuluję synusia.

Najwidoczniej wojna będzie, że w około sami chłopcy się rodzą :-)

Sylwia, spokojnie. Czekam cierpliwie.
I już więcej nie płacz. Szkoda łez :tak:

U mnie kolejny dzień apogeum z bólem głowy. Wczoraj myślałam, że się wścieknę, wyjdę z siebie i stanę obok.
Ból był nie do wytrzymania. I jeszcze wysokie ciśnienie 140/100. A dzisiaj szykuje się powtórka z rozrywki.

Miłego dnia dziewczęta

Fasun z tą betą to różnie bywa ja w 12 dpt miałam betę 337 a w 14 dpt 909 a córcia była sama:-D ale któraś z dziewczyn miała malutką betkę i bliźniaki:-) chyba musisz jeszcze chwilkę poczekać a wszystko będzie jasne:tak:
Ja miałam betę dość niską, bo w 9dtp chyba 117, a w 11- 225.
Fusun - gratuluję i nudnych 9 miesięcy życzę :-)

Mazenka - gratuluję synka :-) Niech Ci przystojniak grzecznie rośnie w brzuszku :-)

fusun gratulacje! cudowne uczucie zobaczyc wysoka bete! :-)

a ja widziałam wczoraj serducho!!! bylam w takim szoku, ze choc myslalam ze bede ryczec jak przy becie to mnie wmurowalo,patrzylam z otwarta buzia na ta wspaniala pulsacje:-) bobik ma 5,5 mm i zadomowil sie w dobrym miejscu:) Ale oczywiście (zawsze musi byc jakies ale:/) mam splaszczony pecherzyk ciazowy i slabo wykształcone cośtam, co niesie rysyko poronienia, mimo superowej bety. Podobno czesto to sie zdarza. Wiec mam lezec (polegiwac) przez 2-3 tygodnie zeby sie pecherzyk zaokraglil, brac luteine, gluckophage i zdrowo sie odzywiac. Boje sie jak nie wiem... miala ktoras z Was taki przypadek? :(
cały czas mysle o tym pieknym serduchu... :D:D:D:D

Fusun zapytałam o bliźniaki z przymrużeniem oka, bo po prostu beta jest dość wysoka:) Jednak z tego, co piszą dziewczyny, to wcale niekoniecznie musi oznaczać to, że będzie dwójeczka. Bliźniakowe Mamy miały często niską betę na początku, a z kolei dziewczyny, które miały betę bardzo wysoką, mają jednego szkraba.

pingwinek jeśli chodzi o spotkanie dziewczyn z centralnej Polski, to jestem jak najbardziej na tak. Jak tylko będą chętne, to ustalimy termin:)

mazenka
gratuluję chłopca:-)

Szyszka gratuluję serduszka:) Masz już termin porodu?

Sylwia to prawda z tymi chłopcami. Ostatnio bardzo dużo chłopców na liście, ale nawet w moim otoczeniu też głównie chłopcy się rodzą. Żadna z moich koleżanek, które mają dzieci nie ma córeczki. A nie! - jedni znajomi mają dziewczynkę:)

Mam takie przeczucie (nie wiem czemu), że Lawendowy będzie mieć córeczkę:) Pewnie wkrótce się dowiemy:-) U mnie męska płeć została ujawniona już podczas genetycznego, chociaż lekarz jeszcze z taką dozą niepewności wtedy mówił i wolał nie potwierdzać. Ale razem z lekarzem tego siusiaka widzieliśmy na ekranie, bo niemal jednocześnie powiedzieliśmy wtedy 'O, chyba będzie chłopak!':) No i tak zostało do dziś:)

Wczoraj byłam na usg 4d. Wszystko w porządku - dzidziuś pięknie się rozwija i waży już 540 g:) Wody płodowe mam w normie, więc jestem spokojniejsza. A wrażenia faktycznie niesamowite:) Jesteśmy przeszczęśliwi:)

reklama
Szyszka, ogromne gratulacje.
Usłyszeć serduszko swojego dziecka-bezcenne!!!
Kochana, odpoczywaj teraz, leż i się nie ruszaj. A na pewno wszystko będzie dobrze. Nie ma innej opcji :-)

Do góry