reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Szarlotka i czarnykocie macieniezły hardcore z dzidziami, ale czy ktoś nam obiecywał, że będzie lekko ;)... eh aż się boje, chociaż zarzekam się, że żadnego przyzwyczajania do rączek, ale przed porodem to każda mądra... potem sypią się wszelkie teorie. Mojej koleżanki córka urodzona 21.10.2011 do dziś nie przespała więcej niż 3h w nocy, a w dzień śpi tylko na rękach, już jak ją wnoszą do jej pokoju żeby ją położyć to się budzi.Koleżanka przytyła 17kg w ciąży, a schudła już 18 :).
Jej mąż cieszy się jak nigdy gdy przychodzi poniedziałek i może pójść do pracy... Damy radę kochane tak max do 5m/c i będzie już znacznie lepiej, mojej siostry mała po 3 miesiącu zgrzeczniała :).

Kasia_30 no jak czop wypadł to chyba nie powinno trwać dłużej niż 2-3 dni? Wydaje mi się, że u Ciebie to już nie są skurcze przepowiadające tylko 1 faza porodu, bo ona trwa najdłużej, mi się zaczęły skurcze o 4 rano, a urodziłam o 5 następnego dnia, tylko jako te właściwe skurcze liczy się te regularne... nie kazała Ci przyjechać na ktg? Chyba nospa to nie jest dobry pomysł, bo osłabia skurcze i może to wszystko trwać dłużej, no chyba, że tak kazała położna? Szczerze mówiąc to na te skurcze nie ma rady ;/. Trzymam za Ciebie mocno kciuki!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Kasia - skurcze przepowiadające są u mnie na porządku dziennym ( i nocnym) czasami dość bolesne, ale spoko, do wytrzymania. Mi też się wydaję, że Ty możesz mieć pierwszą fazę porodu. Niestety moją koleżankę te bolesne skurcze męczyły trzy dni ( i noce) ... i jak szła na poród to była totalnie wykończona. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie lepiej. Melduj jak się czujesz! Trzymam za Ciebie kciuki!

oho, nasza kasia moze juz na porodowce;) jakczop wyszedl to naprawde kwestia dni,czasem godzin ;)) czekamy na wiesci

czarny kot,szarlotka czytajac wasze doswiadczenia juz czuje jak chudne po porodzie;)do tej pory mam juz 4kg na plusie i bedzie wiecej wiec ten lekki sajgonik po porodzie powinien wyjsc mi na dobre ;)

lolitka co u ciebie? jak samopoczucie? ty nie pracujesz prawda?

agulka k,czy watrobke zalecil ci lekarz? bo ogolnie to jest ona przeciwskazana w ciazy ze wzgledu na zawartosc wit a. ja z kolei mam nadmiar zelaza,wlasnie polozna do mnie dzwonila..

hej kosik,o jak fajnie ze ty z wawki, my kupilismy mieszkanie na bielanach,zaraz kolo stacji metra wawrzyszew
. jeszcze tam nie mieszkalismy,wynajmujemy je juz trzeci rok ale wracamy na bank za 1-2lata. ciesze sie jak dziecko. a ty gdzie mieszkasz,moze mamy niedaleko do siebie?

juditka - u mnie bez zmian czyli czuje sie w ciazy fantastycznie. z zapalem maniaka chodze se na basen co pomaga mi trzymac wage w ryzach. jak do tej pory to 6.5kg wiec chyba niezle jak na 29 tydzien ciazy. synus ma sie dobrze, jest troche duzy co badania pokazaly w grudniu i teraz w tym tygodniu tez polozna mowila ze czuje ze on nadal troche duzy ale co zrobic. chyba lepiej duzy niz za maly... tylko bol bedzie wiekszy dla mnie:)

kasia
- ja tez stawiam ze ty juz urodzilas. mow jak poszlo:)

Dziewczyny miałyście racje,to już nie były skurcze przepowiadające,ale skurcze porodowe!!
12.01 w czwartek o godz.20.10 urodziłam synka:-)Krzyś jak się urodził ważył 3400 i mierzy 55 cm.Jak wszyscy mowią wykapany tata!!! Taki jest do ojca podobny:-)
Urodziłam go siłami natury,o 17.00 trafiłam na porodowkę a o po 20.00 tuliłam już swój skarb

Witam dziewczyny
Kasia_30

Gratulacje serdeczne :)

juditka

Lekarka głównie zaleciła mi znaczną ilość buraczków w różnej postaci a do tego wołowinę i wątróbkę ale oczywiście z umiarem ( przyznam że za wątróbką to ja nie przepadam, więc dużo na pewno nie będę jeść).
Żelazo w moim przypadku jest nie najgorsze, tzn w granicach normy a całą morfologia się troszkę sypnęła, mam nadzieje że jakoś uzupełnię te nie dobory i będzie dobrze bo nie zwracam już i nie mam nudności :) Na reszcie nie zwracam i nie mam nudności :)

Bardziej martwi mnie ta bakteria, ale mam nadzieje że i z tym dam rade a dzidziuni nic nie będzie. :)

Pozdrawiam

reklama
kasia ogromne gratulacje :-) Widze,ze szybko ci poszlo;-) I dobrze :tak: Twoj Krzys urodzil sie w dniu moich urodzin:happy2: Mi 12 stycznia stuknelo 31 lat :cool2: Powodzenia kochana,duzo cierpliwosci i pociechy z maluszka :tak:

A moj maluszek skonczyl miesiac.Robi sie z niego taki dzidziol....mowie wam,dzieciaczki zmieniaja sie z dnia na dzien.Moj to tez wykapany tatus.Po mnie ma tylko brode i podwojny podbrodek :-D

IMAG0198.jpg Buziaki dla internetowych cioteczek;-)

Do góry