reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Akt. dot. gotadora.
Sony, na chwilę pożyczysz koszulkę ;)

PAŹDZIERNIK

1. GOTADORA (9/10 październik - cc) – córka Marta i syn Norbert
2. SONY (18 październik) – syn Paweł
3. OSKAA (22 październik) – syn Adrian
4. MILAGORS (23 październik - cc) – córka Zosia
5. AGAPL (26 październik) – córka Victoria
6. GOSIA_1983 (31 październik) – córka Milena

LISTOPAD

7. AVOCADO (24 listopad) – córka
8. HOLA (27 listopad) – syn Karol

GRUDZIEŃ

9. MALINUŚ (13 grudzień) – córka Marcelka
10. MARTKA (18-20 grudzień) – syn Eryk

STYCZEŃ

11. IKASIA (18 styczeń 2014) - syn Tymon
12. MEMORIES (25 styczeń 2014) - syn

LUTY

13. DARII (2 luty 2014) - córka Julia

MARZEC

14. MajaSauer ( 6 marzec 2014) - syn Maksymilian
15. SYLWIA1985 ( 15 marzec 2014) - prawdopodobnie syn

KWIECIEŃ
16. MAZANKA (26 kwiecień 2014)

17. LAWENDOWY SEN (12 maj 2014)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tequila - no widzisz, miałam poczekać, ale to jest właśnie ta moja @ ;-) Powiem Ci, że tak w sumie to ostatnio nawet o niej nie myślałam, bo moje jelito drażliwe mi żyć nie daje :-( Narazie biorę folik i koenzym i od dnia dzisiejszego estrofem. Sylwia kiedyś pisała, żeby pić wino wytrawne od 1 dc, a skończyć najpóźniej na 2 dni przed transferem. Pomaga na endo, mam zamiar je pić :tak: Dziś po południu będę dzwoniła, żeby się umówić na podglądanko, mam je mieć 8 października i odziwo wypada w dniu kiedy przyjmuje mój dr, chociaż raz :-) bo zawsze biegam po obcych dr.

A Ty bierzesz już jakieś lekarstwa?? Jeśli nie to jakie będziesz brała??

Lilia ja biorę tylko zestaw witamin od już prawie roku :szok: zobaczymy po wizycie w piątek co doktorek przepisze bo ostatnio chciał mi dać od 16dc duphaston ale po co? jakoś nie zapytałam a do dziś się zastanawiam;-)

Heja.
Gotadora super :) Piękna data 10.10.2013 r. Sama bym chciała urodzić w takim terminie.

Dziewczyny powodzenia na wizytach.

Dziś się załamałam. Wymieniają nam całą instalację na klatce schodowej i musieli dodatkowo mi kuć w ścianach w przedpokoju. Wszystko zakurzone :( Blok też ocieplają i tylko wiercą i wiercą. Jak nie klatka to na zewnątrz. Ogłupieje. Jak ja mam dziecko przywieźć do takich warunków.
W nocy spać nie mogę, a w dzień to chyba w stoperach bym musiała chodzić.

Przyszły dziś do mnie dwie piękne szydełkowe czapeczki. Są świetne.
2013-09-25-550.jpg

Załączniki

• 2013-09-25-550.jpg
    2013-09-25-550.jpg
    36 KB · Wyświetleń: 39
  • 2013-09-25-551.jpg
    2013-09-25-551.jpg
    34,5 KB · Wyświetleń: 46
Lilia ja na jelito w ciąży biorę probiotyk Sanpro Bis. Gastrolog mi go poleciła. Jakoś w ciąży mi objawy ustąpiły. Może nie całkowicie, ale jest o wiele lepiej.

reklama
[FONT=&quot]Sylwia1985[/FONT] Nie chciałam Cię absolutnie niczym urazić, mam zupełnie inne zdanie na ten temat ale przyczyna jest bardzo prosta, Ty patrzysz na to subiektywnie, ponieważ też jesteś lekarzem i pewnie różne miewałaś doświadczenia. Mnie żadne konszachty między środowiskiem lekarskim nie interesują, dla mnie najważniejsze jest moje dziecko i stosunek lekarza do mnie. A lekarz jak najbardziej mnie uspokoił po wynikach Pappa, w tym celu do mnie dzwonił. Nie narzucił mi swojej woli, powiedział że oczywiście zrobimy drugie usg pod kątem tego zespołu Edward’a ale nie w 18 tygodniu jak zadecydowała pani genetyk bo miałam robione w 13 więc to bez sensu, zrobimy w 20, 22 tygodniu. I tyle, wszystko i opowiadał już po wynikach usg genetycznego więc wiedziałam co i jak. Nie chcę już nadal ciągnąć tego tematu bo nie ma to sensu i zaczynam jak napisała [FONT=&quot]agapl13[/FONT] „upajać się tym błogosławionym stanem w spokoju”:tak:

[FONT=&quot]martka273 Słońce ja sobie nigdy nie wkręcałam żadnych chorób, trafiałam po prostu na lekarzy którzy ku satysfakcji swojej chyba wiecznie coś znajdowali.
[/FONT]

[FONT=&quot]malinuś[/FONT][FONT=&quot] już kiedyś rozmawiałyśmy na ten temat, kwestia indywidualna ale ja uważam że jak najbardziej mówić, mówić! Na szkole rodzenia ?Nie wiem po co ale w szpitalu jak najbardziej,jest inne podejście lekarzy wtedy kiedy wiedzą że to dziecko po latach wystarane, już to zauważyłam u lekarza i położnej jak pojechałam z tym krwotokiem…[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]pingwinek75[/FONT] pięknie opisałaś wszystko dzięki!! PIONIZACJA…kurcze, to chyba najgorsze z tego co się słyszy po tym cc…:shocked2:

[FONT=&quot]mazenka e tam za wcześnie! Wcale nie, później z wielkim brzuchem nie będziesz miała takiej ochoty na buszowanie po sklepach [/FONT]:tak:

[FONT=&quot]avocado[/FONT] ależ cudeńko zrobiłaś! [FONT=&quot][/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Widzę że znów rozgorzała dyskusja co lepsze sn czy cc co spowodowało że znów zaczynam się wahać. Eh, prawda jest taka że stać się może coś złego dziecku, jak i kobiecie, i przy sn i czy cc a przykładów można by podawać w nieskończoność, i historii zasłyszanych i takich które dotknęły bliskie czy znajome kobiety. Plusy i minusy są w obu przypadkach i cieszę się ze mam jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji.[/FONT]

Do góry