reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Lawendowy, no ja juz na chodzie, tylko w pon wizyte zalicze, jak bedzie dobrze to bede biegac. Tylko mame Seby trzeba zgarnac, avocado i moze Niebo odwiedzimy? Adus pewnie jeszcze nie bedzie mogla tak szybko po porodzie. No chyba ze poczekamy, ale wtedy ja sie rozpakuje haha. Chyba ze zrobimy spotkanie wszystkich mam z dziecmi plus ty z brzuchem. Fajnie by bylo!

Milagros, dobra myśl. No to wtedy musimy poczekać jeszcze na Gotadorę :tak:
Jak wszyscy, to wszyscy :-)

No właśnie, Gotadora, co tam u Ciebie???? Nie odzywasz się, nie dajesz żadnego znaku życia.
Czyżby współlokatorki dały Ci się we znaki?????

dzięki dziewczyny jestem... jesteśmy :-) ciśnienie mi się uspokoiło to teraz skurcze się pojawiły. W poniedziałek mamy usg, zobaczymy ile dzidzie przybrrały, a myślę,że przybrały :-)

Sylwia jesteś skarbnicą wiedzy, dziękuje za czas jaki poświęcasz, aby nas oświecić :-) jesteś niesamowita!

Maja ja bardzo mocno wierzę,że z Twoim skarbkiem jest wszystko dobrze. Za dwa tygodnie już na pewno się uspokoisz, po kolejnej wizycie. Wszystko jest dobrze :tak:

co do spotkania to wiecie,że ja daleko, więc raczej ja ( my ) szybko nie przybędziemy nad morze, ale w przyszłości na pewno, już się nie mogę doczekać

miłego dnia ciężaróweczki, te obecne, te rozpakowane i te co za chwilkę będą!

TeQuila, Lawendowy – jak tylko trafię szóstkę w kumulacji totka to zakładam w obu miejscach. Póki co muszę się zadowolić pracą u kogoś. :rofl2:

TeQuila – u mnie piec włączony od tygodnia albo i dłużej, bo już nie dało się znieść ziąbu.

Pingwinek – dzisiaj moje myśli będą przy Tobie. Nawet pogoda widzę dopisuje na dzisiejsze spotkanie z Milenką.

Gotadora mam nadzieję, że skurcze też się uspokoją jak i ciśnienie, a maluszki przybrały sporo na wadze.

Oj dziewczynki zazdroszczę Wam spotkań. Obiecałam sobie, że jak się pojawi junior to na przyszłe wakacje jadę nad morze na tygodniowy urlop. W dodatku pierwszy w życiu :-D. Może uda mi się wtedy z Wami spotkać, kto wie :-).

Jeśli chodzi o profilaktykę, dzisiaj dostrzegłam że nie dopisałam parę rzeczy (typu okno zakażenia, etc). Ale spokojnie na weekendzie obejrzę jeszcze raz i napiszę drugi z uzupełnieniem. Oczywiście dodam też część o profilaktyce wczesnego dzieciństwa i okresu poniemowlęcego. Postaram się też napisać o higienie okresu szkolnego i tutaj chyba każda z Was dozna szoku. Ale to w weekend, bo dzisiaj późno wracam, a w sobotę mam na rano.

Nie uwierzycie jak u mnie ciepło i słonecznie. Nie wierze oczom, że doczekałam się takiej pogody jeszcze przed jesienią, aż żal do pracy iść ;-).

Miłego dnia dziewczynki

lawendowy sen oj beta będzie wielka:-D.

Sylwia hołdy Ci i pokłony, naprawdę bardzo przyda się ta wiedza, o wielu rzeczach nie miałam pojęcia, a to dopiero początek:szok:.

gotadora bolą te skurcze już?

Kurcze zazdroszczę Wam na finiszu, ja na samym początku jestem i wypatruję brzuszka, a że mniej jem przez mdłości, to mam jeszcze mniejszy niż tydzień temu:-p.

Maja nie schizuj się kochana, szanse są tak minimalne, że możesz spać spokojnie. Niepotrzebnie straszą. Ja nie zamierzam robić żadnych dodatkowych badań, szkoda nerwów. No tylko to usg w 13 tygodniu wykrywające wady, bo jest obowiazkowe.

Oskaa kołysz bioderkami, jak nie pomoże, to przynajmniej będzie przyjemne:-D.

Nudzę się okrutnie, a nie mogę się niczym konkretnym zająć, bo co chwilę przez mdłości się kładę, a do tego jestem tak zmęczona niczym, że gdyby nie pies chyba nie wychodziłabym z domu. Zwykle mnie aż roznosiło, a teraz taka zmiana:eek:.

Miłego dnia!:-D

Lawendowy--> beta bedzie super wysoooka:) "Ciszę" Bednarka słucham też od kilku dni i nie mogę się nasłuchać:) piękna piosenka:):-):-):-)

Maja--> nie mysl za dużo, mam nadzieję że na kolejnych badaniach okaże się, że z dzidziulkiem wszystko jest w jak najlepszym porządeczku:)

A ja spać z wrażenia nie mogłam, że to będzie synek, zaczynam się już do tego faktu przyzwyczajać hihi
Miłego dzionka dla wszystkich Was życzę:):-):-):-)

memories teraz dopiero posty nadrabiam, gratuluję chłopczyka! :-D. To musi być niezłe zaskoczenie hehe. U mnie w rodzinie są sami chłopcy i bardzo chciałbym mieć pierwszą dziewczynkę, ale z chłopczyka będę się tak samo mocno cieszyć, bo mąż pragnie synka:-D. Szkoda, ze tak późno można określić płeć, bo chciałabym już coś zacząć kupować hehe. Jeszcze raz gratuluję!

Dziewczyny, czy wysyłacie bez problemu PW? Bo ja zaraz stracę cierpliwość. Wrrrrr..... Nie mogę wysłać PW, tzn. wysyłam, nie dostaję informacji, że coś jest nie tak, ale nie mam tej wiadomości w wysłanych. Pisałam dziś do Sylwii i Lawendowego. Teraz dziewczyny są w pracy, ale dajcie znać później czy może jednak dostałyście jakimś cudem?

reklama
Sylwia chętnie poczytam o higienie ząbków w wieku szkolnym :) Życzę Ci 6 w największej kumulacji by starczyło na oba gabinety i jeszcze zostało :tak:;-) ale jedno mnie zastanawia,jak Ty pogodzisz pracę w dwóch tak bardzo odległych od siebie miejscach:szok:;-)
Kurczę ja chyba też bedę musiała zakupić jakieś drewno do kominka i zacząć grzać bo nie dam rady juz dłużej marznąć,już od 2 dni męczę się z katarem i kaszlem:-(

Co do wakacji nad morzem .. Kochana to świetny pomysł..ja też się wybieram..jestem juz nawet umówiona z Lawendowym snem na spacer z dziećmi brzegiem morza :tak::-D

Do góry