reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Co za paskudny wirus atakuje !!! Chciałabym już nabrać sił i dokończyć przygotowania. Łóżeczko już stoi, meble jako tako, jakieś porządki by się porobiło. Ehh a tak to mi się nic nie chce, weny brak. Muszę jeszcze na pocztę po paczkę lecieć, bo się listonosz z nią nie zabrał !!! Wyobrażacie sobie:szok: płacić 15 zł za przesyłkę i jeszcze na pocztę muszę sobie ją lecieć odebrać, bo ponoć duża. To co poczta polska już paczek nie dostarcza :confused::confused::confused:

Madzialenak a laktatorem ściągasz pokarm? Czy tylko małego przystawiasz? Pytam, bo sama chcę piersią karmić i nie wiem z czym mogę mieć problem. Siara mi teraz nie leci, nic nie mam, a wiem że niektóre dziewczyny już w ciąży zauważyły pierwsze kropelki. Twój synuś jest taki duży, nie mogę się na zdjęciu napatrzeć, ale mam strach przed małymi dziecmi.
Maja nie przejmuj się tak, bo się sama zablokujesz !!! Przecież nie takie chudziny rodziły duże dzieci. Wszystko będzie dobrze, nasze ciąże są tak wystarane, wychuchane że nie możemy się tak źle nastawiać. Ciesz się w końcu kochana tym pięknym stanem !!!

reklama
Sylwia, ja kupowalam tak od 18tyg i zaczelam od ubranek, bo duza frajda a i male pieniadze.

Ja kupie bujaczek do 18kg... Ogolnie juz sie wyleczylam z zakupow. Nic nie kupuje, nie szukam. Dzisiaj ma przyjsc paczka z moim patchworkiem. Zachorowalam na pomysl zeby mala miala swoj patchwork. Szukalam takiego kilka tyg. Znalazlam pania ktora mi go uszyla :) taki dziwny pomysl ale mam czasem takie.

musze jeszcze kupic wanienke, nianie z monitorem i z 2 reczniki... I to bedzie juz komplet.

Maja, o porod ty sie jeszcze nie martw! Tyyyle czasu jeszcze masz a czasami takie sprawy sie same rozwiazuja. Mysle, ze lekarz inaczej na ciebie spojrzy jak juz w zaawansowanej ciazy do niego pojdziesz a nie teraz...

martka, tylko ten nasivin to dlugo nie dziala. Ulga jest ale nie jak w reklamie ze na wiele godzin.

oska, na zywo ten bujak juz ci sie nie podobal? Mi sie on podoba...poza ta falbanka. Jakby nie ona to by moj ideal byl.

MajaSauer wczoraj byłam na tych warsztatach :-) wykład firmy OmegaMed mnie rozśmieszył, bo oczywiści e taki sam super skład, jaki jest TYLKO w ich suplementach, mam w moich, całkiem innej firmy ;-) No ale wiadomo, po co są takie warsztaty z firmami....Fajny jest wykład o śnie maluszka, i bezpieczna jazda w foteliku.Fotelika nie wygrałam, ale wylosowałam lusterko do auta,żeby obserwował młodego, jak będzie zamontowany tyłem do kierunku jazdy :-D no i oczywiscie masa próbek, które się przydadzą :tak:
Ja też słyszałam na innych wykładach od położnej,że jendnak poród sn najlepiej stymuluje organizm do produkcji pokarmu, podpisuję sie pod tym co, napisała gotadora!

Malinus, no ja mialam okres szalu na te kocyki la millou ale nie moglam sie zdecydowac ktory chce, padlo na dzikie sowy, ale nie dla niemowlaka tylko sredniaka, bo wole przyszlosciowo kupic. Tylko to ze ta mucha to reklamuje mnie troche blokowalo..

Ale w koncu nie kupilam bo na drutach robie, a takie minky to robi tez hiszpanska firma mora, nazywaja sie topitos. Sa bardzo duze, no i tansze. Taki mi tesciowa kupila :)

Martka położna moja wie,że będę mieć cc i dlatego radziła mi, abym zaczęła stymulować piersi to nie będę mieć problemu z pokarmem. SonySony mi również nic nie leci, ale właśnie wtedy jak położna o tym mówiła to zajrzała mi na moje piersi i nacisnęła sutek i wtedy coś się pojawiło, powiedziała,że to siara i żebym się nie martwiła. I tak się martwie, jak tu się nie martwić

Mazanka - nie śmiałabym o Tobie zapomnieć :-)

Maja - ja mam dwie koleżanki Twojej postury. Jedna urodziła 2 dzieci, a druga 3 i wierz mi ich poród trwał bardzo krótko. Patrząc na moje koleżanki powiem Ci, że wychodzę z założenia, że szczuplejsze kobiety mają lepiej :-)

Milagros ja już zamówiłam te z Minky, cały zestaw- oszalałam- becik, kocyk, zestaw do łóżeczka:) po prostu zachorowałam, zakochałam się i musiałam zakupić:)

reklama
Mam ten kocyk od Muchy(też za nią nie przepadam) i też dla średniaczka i jest rewelacyjny. Miałam kupić trochę tańszy z innej firmy, ale jak go w sklepie dotknęłam to wydawał się bardzo cienki. Ostatecznie decyzja padła i jestem zadowolona. Tamta firma to Bedo.

Do góry