reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
mazenka witaj w klubie walczących z bakteriami i leukocytami w moczu :-) ale z ciązy to się ciesz!!!!a reszta...taki urok ciąży, na pewno cię wyleczą ;-)mam nadzieję,że mnie też ;-)

Ostatnia edycja:
mazenka super gratuluje potwierdzonej dzidzi !!!

avocado 2 h po obciązeniu z tego co pamietam norma to 140 więc jest OK :tak:

Apropos porodów sn to wydaje mi się ze takie mają zasady że jak nie ma akcji ani nic zlego w wynikach to czekaja do ostatniej chwili , nawet z cc..chyba juz nie zaleznie od szpitala Millia tez miala zapewnione cc a czekali 3 tygodnie, no chyba ze kobieta sie w bólach męczy a poród nie postepuje, to juz róznie w róznch szpitalach.. Dlatego ja od razu robilam co można żeby ustalic to cc mozliwie szybko cho i tak mam watpliwości :baffled:
Mojej kolezance na klinicznej wkoncu dzis zrobili to cc po kilku godzinach pod oxy.
Madzielanek może pomóż szyjce w skrócenieu się, schody, piłki do skakania, mają tam pewnie jeszcze jakies sposoby;-) Napewno się bardzo stresujesz tym czekaniem :-( Trzymam za was kciuki oby juz niedlugo Cię trzymali w niepewności

mazenka gratulacje, ciesz sie ile sie da, a bakterie to w ciazy są często, co do leku to ja brałam furaginum i piłam sok żurawinowy, może poczekaj aż Twoja zaufana lekarka coś Ci przepisze, bo dziwny ten zapis na ulotce. Pozdrawiam

Mazanka gratulacje :-) i nie martw się bakteriami, na pewno się ich szybko pozbędziesz. Co do leku ja się nie wypowiem, bo jakimś cudem ominęły mnie tego typu dolegliwości.

Avocado masz super wynik :-) norma jest do 140 , na czczo nie pamiętam, teraz mam pilnować aby było do 90

[FONT=&quot]gosia__1983 będę czekać niecierpliwie na Twoją relację z porodu[/FONT]:tak:

[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Sylwia1985 ja wiem czym jest Zespół Turnera, bałam się właśnie że jak urodzę dziewczynkę to może być na to chora. Profesor genetyk, wytłumaczył mi że te 6% to jest praktycznie nic, zerowe ryzyko, że zespół T. to jest już bardzo ciężka postać a ani ja, ani nikt wcześniej w mojej rodzinie nie był tą chorobą dotknięty więc nie mam się absolutnie czym przejmować. Tłumaczyła mi że te braki mogą być gdziekolwiek w organizmie i wcale nie muszą być w gonadach ale należy to przyjąć i dlatego mam na siebie uważać bo brak chromosomu X w takim przypadku to potężne ryzyko poronienia. I tyle, i nie powinnam się martwić a ja niestety… wiecznie wałkuję ten temat [/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]madzialenak[/FONT] biedactwo Nasze! Kuźwa co ci lekarze tak się boją tych cesarek??!!

[FONT=&quot]TeQuila to super! Zostań koniecznie!!Noooo co raz więcej się dziewczyn zbiera by dalej pociągnąć ciążowy kalendarz[/FONT]:-)

[FONT=&quot]Oskaa fantastycznie!!! No to się nazywa dorodny mężczyzna[/FONT]:tak:

[FONT=&quot]mazenka pomyślałam od razu o tym samym co avocado kobieto GRATULACJE!! Tak się przecież martwiłaś!! Jak się tak boisz tych leków to nie bierz, ja nie miałam problemów z moczem na razie ale i tak zażywam żurawinę profilaktycznie w tabletkach, więc też o tym pomyśl i kup na razie w aptece coś bezpiecznego.

BRUKSIZM ...o matko, ja koszmarnie zgrzytam w nocy zębami...Kiedyś dentystka już mnie zapytała o to i powiedziała że to na tle nerwowym i bardzo niebezpieczne dla uzębienia, że powinnam się wybrać do...psychologa...Mój mąż nie raz aż przebudza mnie w przerażeniu bo sam nie może spać, a czasem mnie samą to zgrzytanie budzi!
[/FONT]

mazenka - lekarka potwierdziła Ci ciążę trzeba się cieszyć, ja się cieszę :tak: Ja słyszałam, że bakterie w moczu to w ciąży bardzo częsta przypadłość :-( Z tego co pamiętam to Sylwia miała ostatnio jakieś bakterie i też dostała jakiś antybiotyk, ale go olała i wyleczyła się domowymi sposobami. Może później się odezwie to Ci coś doradzi. Może narazie wstrzymaj się z braniem tego leku.

Maja - ​jak się czujesz??

reklama
Lilia♥ ja już dobrze! I się właśnie zorientowałam na suwaczku że stuknął mi 13 tydzień! Kurcze i teraz nie wiem, to już II trymestr?? Bo na większości portali jest napisane że od 14 tygodnia zaczyna się drugi...

Do góry