reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

[FONT=&amp]Lilia[FONT=&amp]♥[/FONT] Skarbie jeszcze Ty jesteś faktycznie! Wybacz[/FONT];-)

[FONT=&amp]gosia__1983 a na faktycznie, Ty na Kamińskiego, zapomniałam, no ja też słyszałam niestety same złe opinie na temat tego szpitala, moja bratowa mało nie umarła tam razem z dzieckiem przy porodzie, rzeźnicy nie lekarze, ale oczywiście mogła mieć po prostu pecha a skoro Twój lekarz będzie Ci odbierał poród to możesz być spokojna skoro mu ufasz. No ja tam pojechałam wtedy kiedy miałam ten potworny krwotok na izbę przyjęć i zarówno położna jak i lekarz (dr Myszczyzszyn)-Anioły nie ludzie więc nie ma reguły. Mój lekarz prowadzący pracuje na Borowskiej, mam uraz do tego szpitala bo miałam tam 5 IUI i za każdym razem stamtąd wychodziłam ze łzami w oczach bo traktowali człowieka jak przedmiot więc…eh…dylematy…[/FONT]

[FONT=&amp]lawendowy_sen nie, nie występuje w mojej rodzinie hemofilia ale jakoś tak się zasugerowałam tym artykułem, [/FONT][FONT=&amp]Sylwia1985[/FONT] moje wyniki kariotypu brzmią : kariotyp mozaikowy (6 % komórek nieprawidłowych) 45,X –linia komórkowa o nieprawidłowym kariotypie-brak chromosomu X (3 komórki na 50 analizowanych)

I ja tyle wiem kochana. A dlaczego się wystraszyłam? Bo przeczytałam następujący artykuł o zmutowanych chromosomach tylko teraz pytanie, nie wiem dlaczego tym się zasugerowałam, bo …czy mój chromosom jest zmutowany czy ja go nie mam po prostu bo to jest chyba różnica… naprawdę tego nie rozumiem…
Boję się że mam coś z tym wspólnego!!
Choroby genetyczne chłopców - Strona: 1 - Niemowlę - dlarodzinki.pl

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie dziewczynki:):-)

Domat--> jejku, jak sie cieszę, że malutka juz sama oddycha, dobrze, że ją karmisz swoim pokarmem, na pewno będzie szybko przybierać na wadze:-) silna dziewczynka:happy::happy::happy::happy:

Madzialenak--> Trzymaj się tam dzielnie, mam nadzieję, że Sebusiowi juz sie znudziło w brzuszku i chciałby zobaczyć już mamusię:):-)

Dla wszystkich miłego dzionka:):happy:

Domat maleńka Pola z każdym dniem jest coraz silniejsza i niedługo razem będziecie w domku :tak: niedługo pokażesz jej niebo, ptaki, piękną polską jesień, jej dom, jej pokój ... :-)

Madzialenak no ciekawe czy dla Sebcia jest tak dobrze w brzuszku,że nie będzie mu się chciało jeszcze wychodzić - trzymam kciuki,żeby już mu się znudziło i chciał poznać mamusię z drugiej strony &&&&&

Maja rozumiem,że się martwisz, jeśli zrobiłaś dodatkowe badania to Cię to na pewno uspokoi, bo na pewno wszystko jest dobrze :tak:

Aduś kciuki zaciśnięte za dobre wieści &&&&&

miłego dnia dziewczyny!

[FONT=&amp][/FONT];-)

[FONT=&amp]gosia__1983 a na faktycznie, Ty na Kamińskiego, zapomniałam, no ja też słyszałam niestety same złe opinie na temat tego szpitala, moja bratowa mało nie umarła tam razem z dzieckiem przy porodzie, rzeźnicy nie lekarze, ale oczywiście mogła mieć po prostu pecha a skoro Twój lekarz będzie Ci odbierał poród to możesz być spokojna skoro mu ufasz. No ja tam pojechałam wtedy kiedy miałam ten potworny krwotok na izbę przyjęć i zarówno położna jak i lekarz (dr Myszczyzszyn)-Anioły nie ludzie więc nie ma reguły. Mój lekarz prowadzący pracuje na Borowskiej, mam uraz do tego szpitala bo miałam tam 5 IUI i za każdym razem stamtąd wychodziłam ze łzami w oczach bo traktowali człowieka jak przedmiot więc…eh…dylematy…[/FONT]

l
no widzisz chyba nie ma idealnego szpitala wiec co ma być to bedzie a może my będziemy miały szczęście i wszystko będzie w porządku ja bede pierwsza rodzić to napisze jak było na Kamińskiego.:-)

[FONT=&amp][/FONT][FONT=&amp]Sylwia1985[/FONT] moje wyniki kariotypu brzmią : kariotyp mozaikowy (6 % komórek nieprawidłowych) 45,X –linia komórkowa o nieprawidłowym kariotypie-brak chromosomu X (3 komórki na 50 analizowanych)

I ja tyle wiem kochana. A dlaczego się wystraszyłam? Bo przeczytałam następujący artykuł o zmutowanych chromosomach tylko teraz pytanie, nie wiem dlaczego tym się zasugerowałam, bo …czy mój chromosom jest zmutowany czy ja go nie mam po prostu bo to jest chyba różnica… naprawdę tego nie rozumiem…
Boję się że mam coś z tym wspólnego!!
Choroby genetyczne chłopców - Strona: 1 - Niemowlę - dlarodzinki.pl

Według tego co tutaj napisałaś, wynika że 6% komórek ma monosomię chromosomu x. To znaczy że Twój kariotyp w tych uszkodzonych komórkach ma kariotyp 45 X i nie ma drugiego chromosomu X. Wrzuć sobie w wikipedii Zespół Turnera, to właśnie jest brak chormosomu x, całkowity lub częściowy.

Kochana to tylko 6% uszkodzonych komórek w Twojej krwi, nie musi być takiej samej proporcji w komórkach jajowych. Nie stresuj się - ryzyko takiej choroby jest na prawdę minimalne.

martka - tak na prawdę nie ma sposobu na krwawiące dziąsła w ciąży. Spowodowane jest to przekrwieniem śluzówek w tym okresie (nie tylko śluzówka macicy, ale także jamy ustnej). To sprawa hormonalna i trzeba ten okres po prostu przeczekać. Można jedynie złagodzić objawy - musisz pilnować aby nie było kamienia nazębnego (bo może dodatkowo dojść do zapalenia dziąseł i będzie na prawdę krwawo), stosować delikatne płukanki i pasty (boże broń żadnych silnych miętowych past, wybielających czy płukanek typu listerine). Uważać także musisz na to co jesz - delikatne potrawy, bez żadnych ostrych przypraw. Nic co może dodatkowo podrażniać dziąsła. Szczoteczka do zębów koniecznie miękka i chyba nie muszę wspominać o prawidłowej technice szczotkowania i masażu dziąseł. Dzięki takim zasadom uda Ci się załagodzić krwawienie.

Domat Twoja córcia jest bardzo silna, już sama pięknie oddycha, teraz ładnie przybierze na wadze i wyjdziecie niedługo do domku. Będzie dobrze :tak:

reklama
Witajcie.
Domat dobre wieści, mała za niedługo będzie już z Tobą. Pisz co u Was. Jakbyś mogła napisać co i jak sie stało, że tak wcześnie urodziłaś?
Oskaa i Aduś kciuki za wizyty.
Madzialenak dla ciebie tańczę żebyś już zaczęła rodzić i oby poród expresowo Ci poszedł.
Ja mam łóżeczko bez szafki to nie pomogę.

Do góry