Sprobuje w ten weekend,zaloze jej poeluche tylko jak pojdziemy na plac zabawja juz tu kilkakrotnie pisalam jak to bylo u nas. U mnie zadna nie chciala sie pieluchy pozbyc, obie odmawialy wspopracy. Po proatu ktorejs soboty rano zapadla decyzja, zdjelam pieluche i tyle. Piecset razy siku na siebie, pralka bez przerwy w ruchu, drugiego dnia, juz kazalam sie samej przebierac jak sikala na siebie, zeby nie bylo tak latwo. U starszej 3 dnia juz bylo po sprawie i zaczela wolac. Mlodsza szogun i uparciuch, trzeciego dnia tez zaczela robic na nocnik, ale trzeba bylo ja wysadzac co godzine. Wolac zaczela po 10 dniach.
Masa cierpliwosci i duzo ubran na zmiane i w droge.
reklama
nieagatka
Fanka BB :)
Nie polecam. To juz daje jej sygnal, ze pielucha jest jak jest potrzeba. Jak sciagasz pieluche to na amen. Na spacer, do sklepu, do auta - idzie bez. Wiadomka np w foteliku mozezz polozyc pieluche pod nia, czy podklad zeby byly mniejsze szkody, ale na pupe NIE. Bo ona nie jest w stanie skumac czemu teraz moge miec pieluche i w nia sikac, a teraz nie. Wyjatkiem sa drzemki/ sen nocny, bo to mozna wytlumaczyc - jak idziemy spac-zakladamy pieluche. Pierwsze dni sa ciezkie, ale jak wytrzymaszSprobuje w ten weekend,zaloze jej poeluche tylko jak pojdziemy na plac zabaw
2-3 to potem juz na bank zobaczysz roznice. Wiec zrob to jak bedziesz 100% gotowa i sie nie wycofasz
Ostatnia edycja:
hahahah no my mieliśmy jutro mieć logopedę ale przełożyłam na za tydzień bo mamy BostonkęNo i u mojego Dżonego to słuch chyba w porządku, bo traktory i motory to słyszy nawet w sąsiednich wioskach jak jeżdżą
Artemida90
Ja zrobiłam tak, że po prostu zdjęłam mu gatki i spodnie i biegał bez, kilka razy sikał na podłogę, płytki na podwórku (no tu wygoda ogródka) i tyle, nigdzie wtedy nie wychodziliśmy. Po 2 dniach załapał, skojarzył uczucie przed i już jak szło siku. I potem już sam siadał. Jak usiadł i zrobił to robiliśmy tańce i brawo biliśmy. Potem już zakładałam majtki i tak pomału. Na noc jeszcze długo była Pielucha. On to rozumiał że na noc zakładaliśmy „inne gatki” ale i tak czasem była sucha. Po jakimś czasie zdjęliśmy mu pieluchę i była jedna wpadka. Od tamtej pory trzyma mocz całą noc i dopiero rano robi, nigdy nie chce zrobić siusiu w nocy - nawet jak się obudzi i go zapytam czy chce. W sumie wyszło bardzo szybko ale musiałam być stanowcza, chociaż były bunty że on nie chce majtek. Czasem do dziś go pytał czy nie chce siku - czasem w zabawie czeka do samego końca i nie wyrabia na zakrętach tak leci do WC, ale u mnie był mus odpieluchowania bo idąc do szkoły za chwilę musi już sam się ogarniać. Wytrzeć pośladki po dwójce też. Więc teraz w wakacje będziemy się tego uczyć.
U nas raz byl9 male siusiu sama powiedziala ze chce na nocnik i krzyknela ze juz.Byla radosc i moja i Misi,oklaski i skakanie z radosci.Ale to byl jeden incydent.W zlobku tez nie chce.Ona dokladnie wie po co jest nocnik ale nie i juz.Majtki lubi bo ma w jednorozce ale i to do niej noe przemawia.Ja zrobiłam tak, że po prostu zdjęłam mu gatki i spodnie i biegał bez, kilka razy sikał na podłogę, płytki na podwórku (no tu wygoda ogródka) i tyle, nigdzie wtedy nie wychodziliśmy. Po 2 dniach załapał, skojarzył uczucie przed i już jak szło siku. I potem już sam siadał. Jak usiadł i zrobił to robiliśmy tańce i brawo biliśmy. Potem już zakładałam majtki i tak pomału. Na noc jeszcze długo była Pielucha. On to rozumiał że na noc zakładaliśmy „inne gatki” ale i tak czasem była sucha. Po jakimś czasie zdjęliśmy mu pieluchę i była jedna wpadka. Od tamtej pory trzyma mocz całą noc i dopiero rano robi, nigdy nie chce zrobić siusiu w nocy - nawet jak się obudzi i go zapytam czy chce. W sumie wyszło bardzo szybko ale musiałam być stanowcza, chociaż były bunty że on nie chce majtek. Czasem do dziś go pytał czy nie chce siku - czasem w zabawie czeka do samego końca i nie wyrabia na zakrętach tak leci do WC, ale u mnie był mus odpieluchowania bo idąc do szkoły za chwilę musi już sam się ogarniać. Wytrzeć pośladki po dwójce też. Więc teraz w wakacje będziemy się tego uczyć.
Karpatka89
My odpieluchowalismy Kubę w maju rok temu, na 3 miesiące przed 3cimi urodzinami. I poszło szybko i sprawnie- kilka razy może się zdarzyło, że się posikał, ale za każdym razem mówiłam, że nic się nie stało i się przebieraliśmy i tyle. Na noc zakładaliśmy, ale Kuba przestał sikać w nocy i wstawał 3x z suchym pampersem więc my mieliśmy od razu odpieluchowanie na dzień i na noc. U moich kilku koleżanek też tak było. I też myślę, że lepiej nie robić wyjątków z zakładaniem pampersa, np na plac zabaw. Komplet ciuchów ze sobą na przebranie i tyle wysikać przed wyjściem, jak się uda. Teraz super czas, bo wystarczy mieć majtki i spodnie na przebranie, a w zimie na zewnątrz już gorzej.
nieagatka
a pamietasz jak mowilas, ze nie da sie go odpieluchowac? Ze nie gotowy, nie chce wspolpracowac? A potem poszloJa zrobiłam tak, że po prostu zdjęłam mu gatki i spodnie i biegał bez, kilka razy sikał na podłogę, płytki na podwórku (no tu wygoda ogródka) i tyle, nigdzie wtedy nie wychodziliśmy. Po 2 dniach załapał, skojarzył uczucie przed i już jak szło siku. I potem już sam siadał. Jak usiadł i zrobił to robiliśmy tańce i brawo biliśmy. Potem już zakładałam majtki i tak pomału. Na noc jeszcze długo była Pielucha. On to rozumiał że na noc zakładaliśmy „inne gatki” ale i tak czasem była sucha. Po jakimś czasie zdjęliśmy mu pieluchę i była jedna wpadka. Od tamtej pory trzyma mocz całą noc i dopiero rano robi, nigdy nie chce zrobić siusiu w nocy - nawet jak się obudzi i go zapytam czy chce. W sumie wyszło bardzo szybko ale musiałam być stanowcza, chociaż były bunty że on nie chce majtek. Czasem do dziś go pytał czy nie chce siku - czasem w zabawie czeka do samego końca i nie wyrabia na zakrętach tak leci do WC, ale u mnie był mus odpieluchowania bo idąc do szkoły za chwilę musi już sam się ogarniać. Wytrzeć pośladki po dwójce też. Więc teraz w wakacje będziemy się tego uczyć.
Już widzę te kolejki w klinikach…Hej
W końcu jakieś dobre wieści w Pl od czerwca ma wejść refundacja in vitro❤❤❤❤❤.
Ciekawe czy będzie obejmowała transfery mrożone jak ktoś ma już jedno dziecko.
Edi
Doczytałam będzie ❤❤❤❤❤❤
W końcu!!!
reklama
Jakas decyzja u Was zapadla?Hej
W końcu jakieś dobre wieści w Pl od czerwca ma wejść refundacja in vitro❤❤❤❤❤.
Ciekawe czy będzie obejmowała transfery mrożone jak ktoś ma już jedno dziecko.
Edi
Doczytałam będzie ❤❤❤❤❤❤