Ja miałam nebbud i berodual jak mały złapał w bodajże 7 miesiącu zapalenie krtani. Prseszlo po 2-3 dniach. Ja też staram się unikać takich ciezkich lekow ale jak trzeba to trzeba. Zawsze pytam lekarza czy to konieczne czy można leczyć czymś łagodniejszymno to ciekawe jak u nas będzie. Ja mam wracac w styczniu...
Juz myslalam, ze mu przechodzi. W sumie zapisalam go dzis do lekarza bo chcialam, zeby go osluchala bo troche kaszle. No i coz.. stwierdzila, ze zapalenie krtani i dala Nebbud, jakis steryd :/ szczerze mowiac nie jestem zachwycona bo on jeszcze maluszek ale moze mam jakies starodawne myslenie ale steryd mnie przeraza. Mialyscie go?
reklama
Tak, Kajtek też miał właśnie taki Kassel i pani doktor powiedziała że tu konieczny jest steryd. A jak będzie Ci dusił w nocy to zawinąć w kołdrę i na dwor pooddychać. Ewentualnie niech oddycha powietrzem z zamrazalnikato u nas bolu gardla chyba nie ma. Je normalnie wiec chyba nic go nie boli. U nas problemem jest kaszel taki szczekajacy
Teściowej nie skomentuje bo mnie szlag trafia. Powiedz jej tylko, że nawet jak teraz nie oddasz małego do żłobka, to w przedszkolu będziesz tak czy siak, będziesz bujała sie z takimi samymi chorobami. Musi po prostu przejść przez te choroby, czy teraz czy pozniejno będę musiala choc pewnie swoje powie na temat zlobka i chorob i mojej checi powrotu do pracy..
To mnie pocieszylas moze i mojemu sie spodoba. Bo na razie to slabo ale tez tylko tydzień na razie bylismy. W pt nie chcial wyjsc z domu
Michalina jiz jak moala jakoes 5 moesiecy jiz miala zaposany steryd do inhalacji.Pozniej jiz przeszla 2 zapalenie oskrzeli i za kazdym razem.sterydno to ciekawe jak u nas będzie. Ja mam wracac w styczniu...
Juz myslalam, ze mu przechodzi. W sumie zapisalam go dzis do lekarza bo chcialam, zeby go osluchala bo troche kaszle. No i coz.. stwierdzila, ze zapalenie krtani i dala Nebbud, jakis steryd :/ szczerze mowiac nie jestem zachwycona bo on jeszcze maluszek ale moze mam jakies starodawne myslenie ale steryd mnie przeraza. Mialyscie go?
Orchidea33
Fanka BB :)
wlasnie pytalam ale twierdzila, ze tylko to da rade. U nas nie bylo dusznosci i wcale tego kaszlu az tak duzo nie było ale podalam mu dzis ten nebbud. Jak ma to sie przerodzic w cos gorszego to wole nie ryzykowac. Poczytałam w necie i wygląda, ze na krtan tylko sterydy.Ja miałam nebbud i berodual jak mały złapał w bodajże 7 miesiącu zapalenie krtani. Prseszlo po 2-3 dniach. Ja też staram się unikać takich ciezkich lekow ale jak trzeba to trzeba. Zawsze pytam lekarza czy to konieczne czy można leczyć czymś łagodniejszym
Orchidea33
ona i tak wie lepiej . A ja nie musze przeciez isc do pracy bo mamy pieniadze bo maz zarabia . No i oczywiście ona BARDZIEJ NIZ MY przeżywa ten zlobek...Teściowej nie skomentuje bo mnie szlag trafia. Powiedz jej tylko, że nawet jak teraz nie oddasz małego do żłobka, to w przedszkolu będziesz tak czy siak, będziesz bujała sie z takimi samymi chorobami. Musi po prostu przejść przez te choroby, czy teraz czy pozniej
Orchidea33
wyglada, ze teraz na chore drogi oddechowe sterydy zapisuja. Ja nigdy nie bralam, stad moze tez strach dla mnie to na rowni z antybiotykiem a moze i gorsze bo nazwa nie zachwycaMichalina jiz jak moala jakoes 5 moesiecy jiz miala zaposany steryd do inhalacji.Pozniej jiz przeszla 2 zapalenie oskrzeli i za kazdym razem.steryd
Biedaczka. Jak ona spać będzie w nocy .ona i tak wie lepiej . A ja nie musze przeciez isc do pracy bo mamy pieniadze bo maz zarabia . No i oczywiście ona BARDZIEJ NIZ MY przeżywa ten zlobek...
Dzieciaki dorastają i pójdą się pojawiać z innymi dziećmi. Dramaty. Dobry temat na trudne sprawy
Orchidea33
To jest tak: "jakbym blizej mieszkala to bym z nim siedziala a tak Ty zostan i siedz w domu"Biedaczka. Jak ona spać będzie w nocy .
Dzieciaki dorastają i pójdą się pojawiać z innymi dziećmi. Dramaty. Dobry temat na trudne sprawy
reklama
Powiem Ci ze jak bylam w 4 moesiacu ciazy i moalam taki katar ze wymiotowalam to lelarz rowniez zapisal mi steryd do nosa.Mnie jakos nie przeraza to.W koncu musze im ufacwyglada, ze teraz na chore drogi oddechowe sterydy zapisuja. Ja nigdy nie bralam, stad moze tez strach dla mnie to na rowni z antybiotykiem a moze i gorsze bo nazwa nie zachwyca