reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

To jeszcze mi podpowiedzcie jak podać lek racedryl (lub jakikolwiek inny, na biegunkę u dzieci, w saszetkach) dziecku? Smak gorzkawy, rozpuścić w wodzie i mamwypic, tyle ze No jednak nie wypije 🤷‍♀️ przecież na sile nie wleje w 2latka, jeszcze to zwymiotuje.
Macie jakieś patenty? Próbowałam strzykawka do gardła, ale troche za dużo tego żeby dało radę strzykawka, musiałabym na kilka razy, ale nie da rady.

reklama
To jeszcze mi podpowiedzcie jak podać lek racedryl (lub jakikolwiek inny, na biegunkę u dzieci, w saszetkach) dziecku? Smak gorzkawy, rozpuścić w wodzie i mamwypic, tyle ze No jednak nie wypije 🤷‍♀️ przecież na sile nie wleje w 2latka, jeszcze to zwymiotuje.
Macie jakieś patenty? Próbowałam strzykawka do gardła, ale troche za dużo tego żeby dało radę strzykawka, musiałabym na kilka razy, ale nie da rady.
no a te biegunki to nie od zebow? Nie powinno sie lekow podawac jesli nie ma ostrego przebiegu… Rumianek, woda kokosowa czy elektrolity lepsze…

no a te biegunki to nie od zebow? Nie powinno sie lekow podawac jesli nie ma ostrego przebiegu… Rumianek, woda kokosowa czy elektrolity lepsze…
Lekarka na telewizycie powiedziała, ze wg niej jak to taka częstotliwość to nie od zębów tylko wirus. Ale masz racje, mam elektrolity to jeszcze to spróbuje.
Bo dziś było z 7-8 takich luźnych kupek? W nocy z 4, gdzie w nocy nigdy nie robi… Nawet ciężko to nazwać kupka, leje mu się z dupki i od razu płacze i chce się przeorać, ale tego jest niewiele, malutko.
Biedny jest, ma słaby apetyt, płaczliwy, No taki bidulek.

Lekarka na telewizycie powiedziała, ze wg niej jak to taka częstotliwość to nie od zębów tylko wirus. Ale masz racje, mam elektrolity to jeszcze to spróbuje.
Bo dziś było z 7-8 takich luźnych kupek? W nocy z 4, gdzie w nocy nigdy nie robi… Nawet ciężko to nazwać kupka, leje mu się z dupki i od razu płacze i chce się przeorać, ale tego jest niewiele, malutko.
Biedny jest, ma słaby apetyt, płaczliwy, No taki bidulek.
noo duza czestosliwosc ale wydaje mi sie ze na zeby tez tak mzoe byc. Zwlaszcze jesli placze czyli kupa kwasna i boli bo odparza. Moje dzieci wola wode kokosowa od elektrolitow, jak masz to rumianek czy mieta tez pomagaja na brzuszek, tylko wsZystko w malych ilosciach

@Candys my od dodatniej bety sobie nie zalowalismu aż do porodu :) dla nas seks jest ważny i byłoby ciężko z niego zrezygnować, a nasz lekarz nie widział przeciwswskazan nawet gdy zaplamilam

Dziewczyny mam pytanie 🤔
Wszystkie starałysmy się o dziecko z in vitro wiec dokładnie wiecie jak to jest chuchać i dmuchać na zimne żeby wszystko się udało i było dobrze.

Zastanawia mnie jak podchodzicie do tematu seksu w ciąży. Jeszcze nie rozmawiałam o tym z lekarzem, ale na kolejnej wizycie chciałabym poruszyć ten temat. Akurat wejdę wtedy w drugi trymestr jeśli wszystko będzie dobrze ✊🏻🤍
Ciekawa jestem jak to jest lub było u was? Kiedy zdecydowałyście się i czy w ogóle? Czy balyscie się ? - chociaż wiem ze normalnie to nie jest przeciwskazanie 🤪 ale ja osobiście martwię się ze mogę wtedy poronić lub coś może się stać …
Jakie są wasze odczucia?
ja cała ciążę nic 🙃ale u mnie to że względu na Krwawienie później na powracające plamienie a później już strach 🙃

reklama
Dziewczyny, mały cala noc mial takie pieniste kupki, jasnozolte. Jesteśmy na kp. Co to moze byc?? Jak mu ulzyc? Bo widze ze załatwianie się meczy go. Dzis ma 8 dni
Pomocy...

Do góry