reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Mnie jeszcze do tego bolaly kolana zaje*iscie i zostalo mi to (2 mies po porodzie). Masakra jak ciezko wstac a juz najgorzej z dzieckiem na reku.
O mi strasznie dokuczają kolana. Mam wrażenie, że jeśli zaraz nie urodze to którejś nocy nie dam rady się podnieść z łóżka na siku... Mam przewlekle zapalenie więzadła rzepki w obu kolanach, ale żyje z tym od wieku nastoletniego bez większych problemów. Zawsze byłam sprawna, uprawiałam sporty, ale teraz z tymi dodatkowymi kilogramami kolana się poddają.

O mi strasznie dokuczają kolana. Mam wrażenie, że jeśli zaraz nie urodze to którejś nocy nie dam rady się podnieść z łóżka na siku... Mam przewlekle zapalenie więzadła rzepki w obu kolanach, ale żyje z tym od wieku nastoletniego bez większych problemów. Zawsze byłam sprawna, uprawiałam sporty, ale teraz z tymi dodatkowymi kilogramami kolana się poddają….
O wspplółczuję… ja mialam bol w stopach (pięty) w ciazy i kolana troche. Moglam sie oszczedzac a teraz juz nie przechodzi i zastanawiam sie ile czekac z tym i nic nie robic… moze to ta relaksyna po ciazy jeszcze dziala… nie mam pojecia. Ale no nie jest wesolo wiex mam nadzieje ze Tobie minie po urodzeniu. Ja przytylam 15 kg i zostalo mi jakies 6 kg jeszcze wiec duzo:((

O wspplółczuję… ja mialam bol w stopach (pięty) w ciazy i kolana troche. Moglam sie oszczedzac a teraz juz nie przechodzi i zastanawiam sie ile czekac z tym i nic nie robic… moze to ta relaksyna po ciazy jeszcze dziala… nie mam pojecia. Ale no nie jest wesolo wiex mam nadzieje ze Tobie minie po urodzeniu. Ja przytylam 15 kg i zostalo mi jakies 6 kg jeszcze wiec duzo:((
mi po ciąży strasznie bolały pięty - pojawiło się jakieś rozejście (urosła mi również stopa o 1 rozmiar) objawy jak przy Ostrodze pietowej. Ból niesamowity nie mogłam chodzić ani stawać na stopach. Pomogła mi terapia uderzeniowa u fizjoterapeuty i oczywiście ćwiczenia rozluźniające. Polecam bardzo pomaga na ból - miałam kilka zabiegów dosłownie a ulga niesamowita.

mi po ciąży strasznie bolały pięty - pojawiło się jakieś rozejście (urosła mi również stopa o 1 rozmiar) objawy jak przy Ostrodze pietowej. Ból niesamowity nie mogłam chodzić ani stawać na stopach. Pomogła mi terapia uderzeniowa u fizjoterapeuty i oczywiście ćwiczenia rozluźniające. Polecam bardzo pomaga na ból - miałam kilka zabiegów dosłownie a ulga niesamowita.
O też słyszałam że na ostrogi super działa ESWT czyli właśnie ta fala uderzeniowa. Nie jest to zbyt miłe ale działa.
Ja stopki mam spuchnięte, ale one są chociaż łaskawe i nie bolą :)
Chyba się rozpakuje na dniach, bo jakis ciekawy śluz mam brązowy 😋 hurra

O też słyszałam że na ostrogi super działa ESWT czyli właśnie ta fala uderzeniowa. Nie jest to zbyt miłe ale działa.
No miłe nie jest bo to boli jakby ktoś w jedna cześć pięty igle ciagle wbijał ale jak Ci ból mija to jest ulga i już marzysz o kolejnym zabiegu. Aktualnie jestem po serii chyba 4 fal uderzeniowych i do dziś mam spokój czyli już ze 3-4 miesiące

Ee 6kg to chyba nie dużo :) przecież całkiem niedawno urodziłaś, daj sobie czas

Zazdro ;) ja myslalam, ze cos bedzie tej nocy bo brzuch mi mocno twardnial ale wstalismy w dwupaku 😅 jedynie co to malo spalam bo mlody nogi w zoladek wbijal pol nocy i zgage mialam ze ho ho 🤢

reklama
Muszę bo się uduszę …
Pisze tu bo większość z Was (stare wyjadaczki 😉🤪) zna moją historie …

Cichaczem w czwartek w tamtym tygodniu po raz kolejny pozwoliłam doktorkowi zaparkować mojego małego mercedesa w macicy 🙃

6dpt zrobiłam pierwsza betę …
Wynik 29 🥰
Dziś 8 dpt
Wyniki 134.7 🥰

Kurła nie wierze 😭😭😭😭

Oczywiście żeby nie było tak kolorowo to walczę z niskim progesteronem … 😑
Od środy przepisany mam prolutex i dzieki Bogu progesteron ruszył ciut do góry …

Wierze ze to zasługa mojego Aniołka ♥️

Nie przestawajcie proszę trzymac za nas kciuki ♥️🤞🏻🤞🏻🤞🏻🫶
Kciukasy, no musi się udać 😘

Do góry