Ja nie szczepięja też a szczepicie się na te meningokoki?
reklama
Orchidea33
Fanka BB :)
@Kocka jak zyjesz? Ja juz jak kaczka chodze czuje takie klucia w pochwie i ciezko mi sie poruszac. W nocy jak słonik sie przewracam
Jutro mam ktg. Myslicie, ze sa w stanie mi cos powiedzieć kiedy porod? Chociaz mniej wiecej kiedy sie spodziewac? Pierwszy raz ide... tzn mialam raz w szpitalu jak pojechalam z twardnieniem brzucha ale to bylo dobrych kilka tyg temu i tylko mnie interesowalo czy wszystko ok
Jutro mam ktg. Myslicie, ze sa w stanie mi cos powiedzieć kiedy porod? Chociaz mniej wiecej kiedy sie spodziewac? Pierwszy raz ide... tzn mialam raz w szpitalu jak pojechalam z twardnieniem brzucha ale to bylo dobrych kilka tyg temu i tylko mnie interesowalo czy wszystko ok
Czuje się nieźle, ostatnio lepiej sypiam, chociaż obracanie z boku na bok to nadal tortura. Chodzę jak kaczka tylko przez chwilę, jak się rozruszam to już normalnie właśnie myłam podłogę w łazience na kolanach marzę, żeby już się zaczęło, a dzieci nic sobie z tych marzeń nie robią. Przepakowalam torbę do szpitala (wzięłam więcej większych ciuchów dla dzieci i pieluszek 1 zamiast 0). Straciłam nadzieję@Kocka jak zyjesz? Ja juz jak kaczka chodze czuje takie klucia w pochwie i ciezko mi sie poruszac. W nocy jak słonik sie przewracam
Miałam ktg w poniedziałek i widać było piękne skurcze co około 7-8min, wysokie ponad 100 i długie no.... tylko, że niestety ja ich nie czuje więc to tylko przepowiadajace. Położna mówiła, że nie wywnioskujemy z tego kiedy urodze
bo właśnie wczoraj dała babka ulotkę ze to juz od 3 miesiąca a my mamy 5 i nie wiem czy to się decydować czy nie te obrazki z broszurki nie przerażająJa nie szczepię
nieagatka
mozesz na to zaszczepic kiedy chcesz, najlepiej z odstepie od innych szczepien, bo to wyjatkowo bolesne szczepienie. Nawet tydzien moze miejsce bolec. Ale podobno bardzo wartosciowe.bo właśnie wczoraj dała babka ulotkę ze to juz od 3 miesiąca a my mamy 5 i nie wiem czy to się decydować czy nie te obrazki z broszurki nie przerażają
Ja nie zaszczepilam. To jedyne szczepienie, ktorego moje nie maja.
Karpatka89
Hejka mAtki starszych dzieci mam 2 pytania.
1. Jak długo dzieci maja drzemki? Wiem, ze pewnie indywidualna kwestia, chodzi mi o to do którego roku życia zwykle śpią w dzien, bo moj Kuba jednak potrzebuje tej drzemki, jest całkiem inny jak idzie spac i wstanie, w porównaniu jak na drzemkę nie pójdzie, wtedy ok 3h ma kryzys, ze usypia prawie na stojąco… tyle, ze już z 2 miesiące jak idzie na drzemkę to usypia w aucie w foteliku jak z nim jeżdżę, bo położyć się jest trudno, wariuje po pokoju i nie chce iść spac.
2. Czy Wasze dzieci miały takie wybudzenia w nocy, czy tam w dzien, bo ostatnio nam się zdarzyło i w dzien, z krzykiem i płaczem, ale takim nieukojonym? Kuba miał kilka razy taka sytuacje, ze wstał i płakał tak strasznie, ze to jedyny płacz, którego nie rozróżniam- nie wiem czy z koszmaru czy ból- piątki mu się przebijają tzn wszystkie już wyszły, ale nie do końca, czy coś innego go boli. Wtedy płacze, krzyczy, chce na ręce do mnie i często szczypie jakby właśnie był albo przerażony albo go coś bolało… z raz mu dałam lek przeciwbólowy i po 20min przeszło, zwykle to trwa właśnie ok 30-40min i dalej usypia.. raz był w takim płaczu i złości ze w środku nocy zszedł z łóżka i uciekł do salonu i nie chciał żebym ani ja ani mąż się do niego zbliżaliśmy
1. Jak długo dzieci maja drzemki? Wiem, ze pewnie indywidualna kwestia, chodzi mi o to do którego roku życia zwykle śpią w dzien, bo moj Kuba jednak potrzebuje tej drzemki, jest całkiem inny jak idzie spac i wstanie, w porównaniu jak na drzemkę nie pójdzie, wtedy ok 3h ma kryzys, ze usypia prawie na stojąco… tyle, ze już z 2 miesiące jak idzie na drzemkę to usypia w aucie w foteliku jak z nim jeżdżę, bo położyć się jest trudno, wariuje po pokoju i nie chce iść spac.
2. Czy Wasze dzieci miały takie wybudzenia w nocy, czy tam w dzien, bo ostatnio nam się zdarzyło i w dzien, z krzykiem i płaczem, ale takim nieukojonym? Kuba miał kilka razy taka sytuacje, ze wstał i płakał tak strasznie, ze to jedyny płacz, którego nie rozróżniam- nie wiem czy z koszmaru czy ból- piątki mu się przebijają tzn wszystkie już wyszły, ale nie do końca, czy coś innego go boli. Wtedy płacze, krzyczy, chce na ręce do mnie i często szczypie jakby właśnie był albo przerażony albo go coś bolało… z raz mu dałam lek przeciwbólowy i po 20min przeszło, zwykle to trwa właśnie ok 30-40min i dalej usypia.. raz był w takim płaczu i złości ze w środku nocy zszedł z łóżka i uciekł do salonu i nie chciał żebym ani ja ani mąż się do niego zbliżaliśmy
Orchidea33
Zazdroszcze sypiania ja dlugo zasypiam bo ciezko mi znalezc pozycje a pozniej za kazdym razem jak sie przekrecam to sie budze.Czuje się nieźle, ostatnio lepiej sypiam, chociaż obracanie z boku na bok to nadal tortura. Chodzę jak kaczka tylko przez chwilę, jak się rozruszam to już normalnie właśnie myłam podłogę w łazience na kolanach marzę, żeby już się zaczęło, a dzieci nic sobie z tych marzeń nie robią. Przepakowalam torbę do szpitala (wzięłam więcej większych ciuchów dla dzieci i pieluszek 1 zamiast 0). Straciłam nadzieję
Miałam ktg w poniedziałek i widać było piękne skurcze co około 7-8min, wysokie ponad 100 i długie no.... tylko, że niestety ja ich nie czuje więc to tylko przepowiadajace. Położna mówiła, że nie wywnioskujemy z tego kiedy urodze
Ja mam zapakowane 2 rodzaje na wyjscie mlodego mniejszy i wiekszy. Zobacze w szpitalu jak to bedzie wygladac na szczescie na czas szpitalny daja ubranka.
To ciekawe co mi jutro ktg pokaze. Ja czuje te przepowiadajace bo mi brzuch twardnieje. I to dość czesto mam ale to juz dobre 3 tygodnie..
Vinszka
Ja szczepiłam na wszystko co możliweja też a szczepicie się na te meningokoki?
Vinszka
Hejka mAtki starszych dzieci mam 2 pytania.
Równo 2 latka pykły i koniec drzemek dziennych u moich pociech.
Wybudzenia to mam do tej pory na całe szczęście to jest wędrówka do rodzica.
Pozdrawiam cieplutko dawno mnie tutaj nie było.
reklama
Nooo chyba ze sto lat pozdrawiam ciepło, nie wiem czy pamiętasz, ale jakoś zima wydaje mi się, że podchodzilysmy podobnie do transferuRówno 2 latka pykły i koniec drzemek dziennych u moich pociech.
Wybudzenia to mam do tej pory na całe szczęście to jest wędrówka do rodzica.
Pozdrawiam cieplutko dawno mnie tutaj nie było.