reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Och mam takie dni, że tylko narzekam 😂 ale akurat dziś jest super, nawet się wyspałam.
Dużo kanapuje i jakoś czas leci. Liczę jeszcze, żeby chociaż do połowy października wytrzymać w trzypaku.
Ładna macie już wagę, jeszcze troszkę i wchodzisz w bezpieczny czas. Z jednej strony nie mogę się doczekac, żeby poznać dzieci a z drugiej trochę mam stracha jak to będzie 🥰
Ja teraz sypiam do 10 🙈 jakos wczesniej jak wstane to jestem niezywa....
Na pewno wytrzymacie :) u nas ladna waga ale do bezpiecznego okresu to z tego co wiem jeszcze 3 tygodnie bo do skończonego 37tc musze czekac. Oby tylko nie parl glowka na szyjke 🙏 czuje nieraz takie klucia w macicy ale nie wiem czy sobie nie wkrecam bo wydaje mi sie, ze wczesniej tez cos takiego mialam tylko nie zwracalam uwagi. Masz takie cos?
Ja już tez nie moge sie doczekac ale z drugiej strony strach jak sobie poradze 🙈🥰

reklama
Na pewno wytrzymacie :) u nas ladna waga ale do bezpiecznego okresu to z tego co wiem jeszcze 3 tygodnie bo do skończonego 37tc musze czekac. Oby tylko nie parl glowka na szyjke 🙏 czuje nieraz takie klucia w macicy ale nie wiem czy sobie nie wkrecam bo wydaje mi sie, ze wczesniej tez cos takiego mialam tylko nie zwracalam uwagi. Masz takie cos?
Ja już tez nie moge sie doczekac ale z drugiej strony strach jak sobie poradze 🙈🥰
Kłucia obecnie nie. Miałam przez moment kilka tygodni temu, ale samo przeszło. Chyba dość mocno mi wtedy brzuch urósł, więc może po prostu macica się rozciągała. Lekarz kazał brać progesteron jakby wróciło, ale nie wróciło.
Obecnie zdarza mi się kłucie, ale bardziej jakby wargi sromowej. Dziwne to trochę, ale też już parę dni tego nie miałam.
Śmieje się trochę z tych moich dzieci, bo już nawet nie mogę sobie ręki o brzuch oprzeć, bo zaraz mi ja podbijają do góry. Chyba mają ciasno i walczą o każdy milimetr miejsca 😁

Kłucia obecnie nie. Miałam przez moment kilka tygodni temu, ale samo przeszło. Chyba dość mocno mi wtedy brzuch urósł, więc może po prostu macica się rozciągała. Lekarz kazał brać progesteron jakby wróciło, ale nie wróciło.
Obecnie zdarza mi się kłucie, ale bardziej jakby wargi sromowej. Dziwne to trochę, ale też już parę dni tego nie miałam.
Śmieje się trochę z tych moich dzieci, bo już nawet nie mogę sobie ręki o brzuch oprzeć, bo zaraz mi ja podbijają do góry. Chyba mają ciasno i walczą o każdy milimetr miejsca 😁
A to moze cos znow urosne 😅 bede obserwowac i najwyżej zadzwonie do lekarza. To co jakis czas mi sie zdarzy, ze cos mnie zakluje. Ale faktycznie brzuch mam taki nabrzmialy, nawet ciezko zlapac skore na zastrzyk, wiec możliwe, ze znow cos urośnie ;)
Hahaha 😂 kazdy milimetr na wage złota 😂 moj sie buntuje jak sie pochyle do wiazania buta. Wtedy takie mega rozpychanie nogami czuje 😂

@miętowa25 @Orchidea33 co tam u Was? Ile jeszcze Wam zostało do porodu?
ja dziś koncze 37tc. Cc ustalona na 29.09 i mam nadzieję że dotrwam🙏 generalnie dobrze się czuje, choć z auta ledwo wysiadam już. Brzucha duzego nie mam a czuję jakbym ważyła tonę🤣 we środę ostatnia wizyta to się okaże ile mlody waży. W 33+1 ważył 2100.
Już blisko tego spotkania w realu🥰

ja dziś koncze 37tc. Cc ustalona na 29.09 i mam nadzieję że dotrwam🙏 generalnie dobrze się czuje, choć z auta ledwo wysiadam już. Brzucha duzego nie mam a czuję jakbym ważyła tonę🤣 we środę ostatnia wizyta to się okaże ile mlody waży. W 33+1 ważył 2100.
Już blisko tego spotkania w realu🥰
O jeju to tylko 2.5tyg! Ciekawe jak duży już jest. Napisz w środę :)

Dziewczyny nic się nie bójcie, poradzicie sobie. Raz lepiej, raz gorzej ale powoli do przodu 😊 sercem jestem z @Kocka bo wiem co to bliźniaki 🫣🙈😄

Dziewczyny nic się nie bójcie, poradzicie sobie. Raz lepiej, raz gorzej ale powoli do przodu 😊 sercem jestem z @Kocka bo wiem co to bliźniaki 🫣🙈😄
wczoraj np. Rozmawiałam że znajoma, która w maju chyba urodzila bliźniaczki. Mowi ze każdemu życzy takich grzecznych i spokojnych dzieci. Więc zdarzają się i cudne obsługiwalne dzieci i trzeba mieć nadzieję!
Powiem Wam, że przeraża mnie co będzie, jak sobie poradzę z jednym( pierwszym) a co dopiero jakbym czekała na bliźniaki. Mega podziwiam mamy bliźniaków! Macie jakąś nadludzką moc😍😍

U nas pół nocy wisk , w dzień to samo od wczoraj , temperatura do 39st i katar 😪 , chyba kolejne ząbki wychodzą tak myślę, oszalec można. Myślicie że do sklepu na szybko można z nią wyskoczyć czy trzymać w domu? Wczoraj wieczorem była tak rozpalona że szok i płacz płacz i płacz, i od rana to samo, teraz śpi już 1,5h . Bidulka moja 😔

U nas pół nocy wisk , w dzień to samo od wczoraj , temperatura do 39st i katar 😪 , chyba kolejne ząbki wychodzą tak myślę, oszalec można. Myślicie że do sklepu na szybko można z nią wyskoczyć czy trzymać w domu? Wczoraj wieczorem była tak rozpalona że szok i płacz płacz i płacz, i od rana to samo, teraz śpi już 1,5h . Bidulka moja 😔
39 stopni gorączki to nie na zęby. Przy takiej gorączce na wychodzę chyba że jakaś życiowa konieczność.

reklama
Cześć dziewczyny 🤗 przedstawiam Wam Szymusia , który przyszedł na świat w 38tc , 08.09 o godzinie 3.22 3200g ok 50cm (tu nie mierzą noworodków) . Poród łącznie trwał 2h22 minuty . O godz 1mialam przebite wody przy 2cm rozwarcia bo małemu spadało tętno . W przeciągu ok godziny po nieustających skurczach rozwarcie było 10cm ale małemu coraz bardziej spadało tętno bo nie było przerw między skurczami . Na szczęście chwilę wcześniej przyjęłam epidural i Przy pomocy kleszczy , po 3skurczach partych mały był na świecie 😍 leży obok mnie a ja ciągle nie dowierzam ,że on jest mój ♥️
Aaaa gratulacje ❤️❤️❤️

Do góry