reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Dzieki dziewczyny teraz mam to chociaz zobrazowane wiec jutro bede wiedziala o co sie poloznej pytac :tak:
A w czym rodzilyscie? tzn w stroju kapielowym? czy na golaska:-p

reklama
Polaa jak wywolywany to nie mozna rodzic w wodzie-przez to mi sie nie udalo:-(

Sunshine6 ja do porodu w wodzie kupilam sobie biustonosz sportowy,bo nie chcialam byc calkiem nago;-) No ale i tak do porodu sie nie przydal,dopiero po porodzie:-)

Ja wam powiem ze tez juz bym chciala czerwiec i rodzic,a tu jeszcze 3 miesiace

Ostatnia edycja:
no właśnie mnie się w tej wannie gołą d.... nie uśmiecha świecić a chciałabym mieć męża u boku tak w piżamce nie czułam się skrempowana:-p

Dzia dziewczyny jak by mi sie udalo w tej wannie to ja sobie tez kupilam stroj kapielowy i chce go sobie na body przerobic, zeby d.... nie swiecic. Nio ale nigdy nic nie wiadomo wiec pizamke tez zakupilam :-)

Kurcze Wy tu piszecie, ze juz byscie chcialy rodzic a mi sie chyba nie spieszy, oczywiscie chcialabym juz miesc mala przy sobie ale do samego porodu mi nie spieszno, nie wiem co mnie czeka i tego sie boje :baffled:

Karis niestety w pizamce wskoczyc do basenu nie mozemy :-D Moj D standardowo bedzie ze mna tylko do momentu az powiedza ze mam zaczac przec i wroci na sale dopiero jak juz urodze,o ile w ogole bedziemy mieli z kim Olivie zostawic.

Sunshine6 tez tak mialam w pierwszej ciazy,wcale mi sie nie spieszylo do porodu chociarz chcialam juz mala tulic.Ale teraz w drugiej ciazy jestem wiecznie przemeczona,itd musze sie Olivia zajmowac i nie da sie wylegiwac na sofie jak ona nie spi wiec wole juz koniec ciazy,urodzic-wiem ze bede czesto wstawac w nocy i sie nie wysypiac ale to bedzie inne zmeczenie niz teraz:tak:

Polaa dlaczego mozliwe ze bedziesz miec cesarke?

Sunshine jak to moja kolezanka powiedziala, za drugim razem kobieta bardziej sie boi bo juz wie co ja czeka:-D

kamilalopez mialam juz jedna cesarkę i w kwietniu mam spotkanie w sprawie porodu wlasnie, wydaje mi sie, ze nie beda ryzykowac i beda chcieli od razu zrobic cc:tak:
tak wstepnie cos polozna mi mowila, ja nie bede sie przeciwstawiac bo w sumie niech bedzie ta cesarka a nie, ze znowu dwie doby meczarni a nie daj Boze i na koniec znowu pokroja:baffled:
wiadomo ze po cc mozna rodzic naturalnie jak sie kobieta uprze (i nie tylko) ale chyba lekarze nie za bardzo chcą, np. rana moze peknac w trakcie itp.
Sama nie wiem co robić:no:
po pierwszej cesarce czulam sie rewelacyjnie wiec jakby teraz tez tak bylo to super ale nigdy nie wiadomo, bolu sie nie boje tylko jakis powiklan w trakcie porodu

Ostatnia edycja:
Polaa ta kolezanka chyba ma racje:-D Ja sie tylko modle zeby moj porod byl szybki jak ten pierwszy tonie bedzie zle:-) Co do cesarek to z tego co ja slyszalam to tutaj nie chetnie robia nawet jesli sie mialo juz jedna-lekarze probuja zmuszac kobiety jak najdluzej do porodu naturalnego.Ja nie mialam cesarki ale mialam operacje kilka lat temu i mam szrame na jakies 20cm przez caly brzuch i od poczatku pierwszej ciazy nikt nawet nie wspominal ze moze beda musieli robic cesarke i rodzilam naturalnie.Przedtem mieszkalam poza Londynem ale w polowie ciazy przenioslam sie do Londynu i tutaj tez nikt sie ta szrama nie przejmowal-teraz urodze w tym samym szpitalu,juz raz mialam konsultacje z powodu tej operacji ale stwierdzili ze jesli 1wsze urodzilam naturalnie to teraz tez moge ale umowili mnie na kolejne konsultacje w 36 tygodniu dla pewnosci.

kurcze a ja wlasnie slyszalam, ze mozna nawet miec cc na zyczenie:tak:
malo tego znam dziewczyne, ktora tak panicznie bala sie porodu naturalnego i prosila o cc i jej zrobili:tak: a mi polozna mowila na ostatniej wizycie ze raczej tez ja bede miala wiec nie wiem jak to jest tak naprawdę.
Wazne, zeby wszystko poszlo jak najlepiej i Maly byl zdrowy.
Mojej blizny po cc prawie nie widać

Polaa moze u was w okolicy robia ale ja juz od roznych dziewczyn slyszalam ze tutaj nie za bardzo cesarki chca robic i musza miec naprawde mocna podstawe.Wiec pewnie tak jak z wszystkim,co szpital to co innego:-)

reklama
hej
moja Amelka chora nie poszła do przedszkola noc mamy lekko nie przespaną oby to nie było nic poważnego.NIestety nici z moich planów wypadu na miacho no cóż może za tydzień
Polaa moze u was w okolicy robia ale ja juz od roznych dziewczyn slyszalam ze tutaj nie za bardzo cesarki chca robic i musza miec naprawde mocna podstawe.Wiec pewnie tak jak z wszystkim,co szpital to co innego:-)
no raczej u nas z cc też nie tak łatwo ale polaa ale jak u ciebie łatwiej to po prostu to wykorzystaj:tak:

miłego dnia

Do góry