reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

vanilka w 21 tyg nie mam pojecia-ja mialam usg w 20 tyg a potem w 25 u midwife bylam a w 28 u Consultant(bo wlasnie mialam cc z Ania) .Moze w innych miastach robia to wczesniej-ale jak bedzie jak u mnie no to bedzie doslownie tak samo jak u poloznej, czyli mocz, cisnienie, 5 sekund sluchania serduszka i 5 minut gadania o tym jak chcesz rodzic tym razem.

reklama
kingusia my juz porodowke obstawialysmy ,a Ty sobie balujesz :-D

karis ile masz juz na plusie kg?porownam sobie ;-)
masakra co ,lewatywy tu nie ma :szok:

Baluję, jem ananasy i chińszczyznę wczoraj pochłonęłam...
chodziliśmy 4 h ...
bolało mnie całe krocze i podbrzusze...
i co z tego?
mała dalej się kurczowo trzyma brzucha i nie chce wyjść :wściekła/y::-D

Kingusia Ty to sobie wycieczki robisz:-) Podziwiam Cię,ja to pewnie od siódmego m-ca nie będę nigdzie wychodzic w obawie przed porodem:-)

Wiesz co... mi na początku też się wydawało, że nie będę nigdzie chodzić jak już będę blisko porodu...
ale i tak mała się nie śpieszy ... z resztą tak się nie da nigdzie nie chodzić ... ;-)
a leżenie odwleka poród jak najbardziej... i brak ruchu

Dziewczyny ,macie duzo kolezanek polskich u Was w miescinach ?
Bo ja tylko jedna z ktora moge isc na spacerek z dzieckiem ..
Tak mi tutaj brakuje kontaktu z ludzmi ..znajomych :nerd:

Mam znajomych godzinę drogi samochodem ode mnie, ale nie spotykam się z nimi często...
odległość, brak czasu (bo oni pracują) itp...
ale czasem można jakiś weekend czy jak jest jakiś holiday albo mają urlop to czemu nie :-D
a tak to nikogo tutaj bliżej nie mam jeśli chodzi o przedział mój wiekowy mniej więcej:-)

Dostalam wlasnie list ze szpitala na jakies antenatal appointment :eek:
co to takiego ?? miala ktoras z Was ??

ANC ? to jest po prostu wizyta w szpitalu...
zbadają Ci pewnie krew , mocz, ciśnienie, waga i wzrost ...
i rozmowa z położną i tyle...:-p

vanilka w 21 tyg nie mam pojecia-ja mialam usg w 20 tyg a potem w 25 u midwife bylam a w 28 u Consultant(bo wlasnie mialam cc z Ania) .Moze w innych miastach robia to wczesniej-ale jak bedzie jak u mnie no to bedzie doslownie tak samo jak u poloznej, czyli mocz, cisnienie, 5 sekund sluchania serduszka i 5 minut gadania o tym jak chcesz rodzic tym razem.
aha to juz wiem co to za wizyta:happy:

kingusia jeszxcze nie masz terminu ,wiec mala ma prawo leniuchowac w brzuchu:happy:

:szok::szok::szok: nie mow ,ze tyle tutaj trzymaja ?
ja chodzilam 15 dni po ..tragedia

vanilka w sumie to byl moj wybor bo w pierwszej ciazy wywolywali porod i nici z tego i musialam miec cesarke wiec powiedzialam ze nie chce i ze bede cierpliwie czekac.Bardzo zaskoczona bylam jak druga corka przyszla na swiat w 39 tyg i jeszcze bardziej zaskoczona jak trzecia kazala czekac 3 tyg :-D Czwarta 10 dni a piata 2 tyg po i cesarka z powodu przyspieszania porodu.Codziennie mowie malemu ze ma sie urodzic przed terminem:laugh2:

oj to teraz nie dziwie sie ,ze chcesz szybszego porodu :happy:
dla mnie 15 dni po terminie to byl koszmar a 3 tyg.:szok:

reklama
Do góry