czesc dziewczynki:-) jestem w 16 tygodniu ciazy i mieszkam w Edynburgu...niestety jak do tej pory nie moge nic dobrego powiedziec o lekarzach...nie mialam jeszcze zadnego spotkania, zadnych badan-kompletnie total;na olewka...ostatnio sami dobijalismy sie aby wreszcie sie ktokolwiek mna zaimteresowal...1 usg ktore wykonuja ok 12 tygodnia juz mi przepadlo ale co tam ich to w sumie nic nie obchodzi...narazie wywalczylismy wizyte na 8 czerwca u poloznej bede wtedy w 20tym tygodniu...dla mnie to bardzo dziwne ja nie potrafie zrozumiec ich postepowania...gdyby nie to iz jestem dosc czesto w Polsce i tam chodze do lekarza to nic bym nie wiedziala o swoim dziecku i moim stanie zdrowia...czasem az mnie przeraza ich postepowanie...
reklama
dzien dobry
junia - ja niestety Ci nie pomoge nie mialam czegos takiego ale dziewczyny napewno cos Ci powiedza na ten temat
a u nas nareszcie przestalo wiac niecierpie tego wiatru leb urywa no i mamy narezie spokoj z dziaslami a zabki rosna i robia sie coraz bardziej widoczne smiesznie to wyglada
a co u was Kobietki kto nastepny do rozpakowania straszna cisza sie zrobila juz sie przyzwyczailam ze co pare dni dolacza do nas kolejny dzidzius a tu nic cisza
melka79
mamusia Olusia
junia ja mialam takie twardnienie, nie moge powiedziec zeby mnie to strasznie bolalo ale uczucie nie bylo przyjemne to sa skurcze braxtona-hicksa:
Napięcie i stwardnienie macicy, jakie często ma miejsce po 20. tygodniu ciąży, przyszłe mamy odczuwają jako rytmiczne, bezbolesne, choć nieprzyjemne skurcze, tzw. skurcze Braxtona-Hicksa.
Skurcze Braxtona-Hicksa są nieregularne i niebolesne. Z czasem staną się silniejsze, bo muszą przygotować macicę do porodu. Wzmacniają ją, ustalają pozycję dziecka i pomagają w procesie skracania się szyjki macicy.
Napięcie może trwać nawet dwie minuty, choć zazwyczaj czas jednego skurczu nie przekracza 30 sekund. Im bliżej porodu, tym skurcze stają się bardziej odczuwalne, częstsze i trudno je odróżnić od skurczów porodowych. Jeśli oprócz rytmicznych, coraz częstszych skurczów czujesz ból brzucha lub w okolicy krzyża, to najprawdopodobniej rozpoczął się poród.
Napięcie i stwardnienie macicy, jakie często ma miejsce po 20. tygodniu ciąży, przyszłe mamy odczuwają jako rytmiczne, bezbolesne, choć nieprzyjemne skurcze, tzw. skurcze Braxtona-Hicksa.
Skurcze Braxtona-Hicksa są nieregularne i niebolesne. Z czasem staną się silniejsze, bo muszą przygotować macicę do porodu. Wzmacniają ją, ustalają pozycję dziecka i pomagają w procesie skracania się szyjki macicy.
Napięcie może trwać nawet dwie minuty, choć zazwyczaj czas jednego skurczu nie przekracza 30 sekund. Im bliżej porodu, tym skurcze stają się bardziej odczuwalne, częstsze i trudno je odróżnić od skurczów porodowych. Jeśli oprócz rytmicznych, coraz częstszych skurczów czujesz ból brzucha lub w okolicy krzyża, to najprawdopodobniej rozpoczął się poród.
elwis
Zaciekawiona BB
Witam Was. Chcialabym się przyłaczyć do ciężarówek:-)Termin mam na 02.07
karolinka577
mama Oliverka
witajcie
u nas nic ciekawego, malutki rozrabia, chce byc tylko na raczkach, wiec ciezko mi cokolwiek zrobic, nawet teraz mam go na reku
elwis witaj, fajniutka masz date :-) akurat w moje urodzinki
pozfrawiam i uciekam bo cieko mi sie pisze 1 reka ;-)
u nas nic ciekawego, malutki rozrabia, chce byc tylko na raczkach, wiec ciezko mi cokolwiek zrobic, nawet teraz mam go na reku
elwis witaj, fajniutka masz date :-) akurat w moje urodzinki
pozfrawiam i uciekam bo cieko mi sie pisze 1 reka ;-)
karolinka577
mama Oliverka
Witajcie w ten paskudny dzien :-( co za pogoda juz bylo tak ladnie, sloneczko pieknie swiecilo, i znowu mamy szarowe i zimno na dworze kiedy bedzie z 25 stopni i bezchmurne niebo???
oliver spi wiec mam chwilke dla siebie zeby sie ogarnac ;-) wiec uciekam i serdecznie was pozdrawiam buziaki
oliver spi wiec mam chwilke dla siebie zeby sie ogarnac ;-) wiec uciekam i serdecznie was pozdrawiam buziaki
Witam dziewczynki no i nowa ciezaroweczke wsrod nas :-)
Sluchajcie wczoraj ogladajac film natchnelo mnie na imie dla synka he he jak wam napisze jakie mi sie podoba to na 100% bedziecie wiedziec co ogladalam he he. Ale mam dylemat. Otoz to imie w ktorym sie zakochalam to Logan, no i teraz sie zastanawiam czy nie bede miec problemow w Polsce z rejestracja imienia, no bo nie jest to zbyt popularne imie. Wiecie cos moze na ten temat? Moja kolezanka z polski dala corce na imie Jessica i normalnie ja zarejestrowala, ale wiadomo to imie jest juz dosyc popularne. Czekam na wiadomosci od was pozdrowka
Sluchajcie wczoraj ogladajac film natchnelo mnie na imie dla synka he he jak wam napisze jakie mi sie podoba to na 100% bedziecie wiedziec co ogladalam he he. Ale mam dylemat. Otoz to imie w ktorym sie zakochalam to Logan, no i teraz sie zastanawiam czy nie bede miec problemow w Polsce z rejestracja imienia, no bo nie jest to zbyt popularne imie. Wiecie cos moze na ten temat? Moja kolezanka z polski dala corce na imie Jessica i normalnie ja zarejestrowala, ale wiadomo to imie jest juz dosyc popularne. Czekam na wiadomosci od was pozdrowka
reklama
Podziel się: