reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

czesc dziewczynki:-) jestem w 16 tygodniu ciazy i mieszkam w Edynburgu...niestety jak do tej pory nie moge nic dobrego powiedziec o lekarzach...nie mialam jeszcze zadnego spotkania, zadnych badan-kompletnie total;na olewka...ostatnio sami dobijalismy sie aby wreszcie sie ktokolwiek mna zaimteresowal...1 usg ktore wykonuja ok 12 tygodnia juz mi przepadlo ale co tam ich to w sumie nic nie obchodzi...narazie wywalczylismy wizyte na 8 czerwca u poloznej bede wtedy w 20tym tygodniu...dla mnie to bardzo dziwne ja nie potrafie zrozumiec ich postepowania...gdyby nie to iz jestem dosc czesto w Polsce i tam chodze do lekarza to nic bym nie wiedziala o swoim dziecku i moim stanie zdrowia...czasem az mnie przeraza ich postepowanie...

reklama
:-D
dzien dobry

junia - ja niestety Ci nie pomoge nie mialam czegos takiego ale dziewczyny napewno cos Ci powiedza na ten temat

a u nas nareszcie przestalo wiac niecierpie tego wiatru leb urywa no i mamy narezie spokoj z dziaslami :tak::-D a zabki rosna i robia sie coraz bardziej widoczne smiesznie to wyglada

a co u was Kobietki kto nastepny do rozpakowania straszna cisza sie zrobila juz sie przyzwyczailam ze co pare dni dolacza do nas kolejny dzidzius a tu nic cisza :szok::-D

Junia mi brzuch twardniała bardzo często i tez bolało.

My dzś do kosulatu po paszport malego śmigamy.

junia ja mialam takie twardnienie, nie moge powiedziec zeby mnie to strasznie bolalo ale uczucie nie bylo przyjemne:no: to sa skurcze braxtona-hicksa:

Napięcie i stwardnienie macicy, jakie często ma miejsce po 20. tygodniu ciąży, przyszłe mamy odczuwają jako rytmiczne, bezbolesne, choć nieprzyjemne skurcze, tzw. skurcze Braxtona-Hicksa.
Skurcze Braxtona-Hicksa są nieregularne i niebolesne. Z czasem staną się silniejsze, bo muszą przygotować macicę do porodu. Wzmacniają ją, ustalają pozycję dziecka i pomagają w procesie skracania się szyjki macicy.
Napięcie może trwać nawet dwie minuty, choć zazwyczaj czas jednego skurczu nie przekracza 30 sekund. Im bliżej porodu, tym skurcze stają się bardziej odczuwalne, częstsze i trudno je odróżnić od skurczów porodowych. Jeśli oprócz rytmicznych, coraz częstszych skurczów czujesz ból brzucha lub w okolicy krzyża, to najprawdopodobniej rozpoczął się poród.

witajcie
u nas nic ciekawego, malutki rozrabia, chce byc tylko na raczkach, wiec ciezko mi cokolwiek zrobic, nawet teraz mam go na reku

elwis witaj, fajniutka masz date :-) akurat w moje urodzinki :-D

pozfrawiam i uciekam bo cieko mi sie pisze 1 reka ;-)

Witajcie w ten paskudny dzien :-( co za pogoda :no: juz bylo tak ladnie, sloneczko pieknie swiecilo, i znowu mamy szarowe i zimno na dworze :wściekła/y: kiedy bedzie z 25 stopni i bezchmurne niebo???

oliver spi wiec mam chwilke dla siebie zeby sie ogarnac ;-) wiec uciekam i serdecznie was pozdrawiam buziaki

Witam dziewczynki :-D no i nowa ciezaroweczke wsrod nas :-)
Sluchajcie wczoraj ogladajac film natchnelo mnie na imie dla synka he he:-D jak wam napisze jakie mi sie podoba to na 100% bedziecie wiedziec co ogladalam he he. Ale mam dylemat. Otoz to imie w ktorym sie zakochalam to Logan, no i teraz sie zastanawiam czy nie bede miec problemow w Polsce z rejestracja imienia, no bo nie jest to zbyt popularne imie. Wiecie cos moze na ten temat? Moja kolezanka z polski dala corce na imie Jessica i normalnie ja zarejestrowala, ale wiadomo to imie jest juz dosyc popularne. Czekam na wiadomosci od was :-D pozdrowka

reklama
Witam!!!
Faktycznie pogoda nie nastraja optymizmem:(( U nas to nawet i burza byla:szok:
Poza tym na forum strasznie cicho:dry:
Matisek chyba nie ogladalas Mody na sukces:confused:

Pozdrowienia

Do góry