reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

zQo-a moze porozmawiaj z lekarzem prowadzacym,albo przy nastepnej wizycie usg z kims w szpitalu czy ciecie w pion wchodzi w gre,bo do konca zycia nie chcesz odwroconego krzyza na brzuchu:baffled::no:ja juz sie nauczylam,ze najlepij uparcie tlumaczyc a wszystkosie da zrobic:tak:

reklama
olinda ja jestem ze Szkocji i slyszalam ze w glasgow jest polski gin a z tego co czytlam w necie to w Anglii sie troche oglasza polskich ginekologow.
katarzyna_s Tylko ze ja 3 x mialampionowo a oni teraz chca mi poziomo zrobic masakra poprostu:tak:
A jak wyglądają Twoje doświadczenia po cesarkach, karmiłaś piersią i ile czasu Cię bolało? Ja wszystkich pytam, bo nie wiem jak to jest a mam mieć i się boję.

DZIEŃ DOBRY:happy2: DZISIAJ TROSZKĘ POSPAŁYŚMY, MAMY WOLNE OD PRZEDSZKOLA ALE POGODA DO BANI LEJE I WIEJE:-:)wściekła/y::wściekła/y:

KATARZYNKA_S - GRATULUJEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak::happy2: I ŻYCZYMY SPOKOJNEJ CIĄŻY. A MASZ JUŻ JAKIEŚ DOLEGLIWOŚCI CIĄŻOWE???????????????/

zQo- ZGADZAM SIĘ Z KATARZYNKĄ_S MUSISZ IM MARUDZIĆ DO BÓLU A CZASEM NAWET TROCHĘ WYOLBRZYMIĆ PROBLEM MOŻE TO ZADZIAŁA TRZEBA ŁAPAĆ SIE KAŻDEJ SPOSOBNOŚCI:tak:

ALEX - CO SŁYCHAĆ U CIEBIE I OLIWIERKA?

MEDIO- A JAK TY SIE CZUJESZ NO I JAK KRZYSIU W SZKOLE????????

MIŁEGO DNIA ŻYCZE MAMUSIE:tak:

Czesc :-)
U nas po staremu. Olvierek zdrowieje. Teraz akurat ucial sobie drzemke. A ja mam chwilke zeby posmigac na necie.:-):-D

zQo- no to niefajnie, jak tym razem potna Cie w poprzek, bo rzeczywiscie jakos to nie bedzie dobrze wygladalo.:no: Zgadzam sie z dziewczynami, truj im do skutku.

Witamy Katarzyna_s :-):-)

A jak wyglądają Twoje doświadczenia po cesarkach, karmiłaś piersią i ile czasu Cię bolało? Ja wszystkich pytam, bo nie wiem jak to jest a mam mieć i się boję.

Moze zaczne od karmienia to wszysko zalezy od nastawienia przy dziewczynach karmilam bardzo krotko a przy mlodym powiedzialam sobie ze bede karmic i karmilam do 15 mies mimo ze on byl wczesniakiwem i troche byl w inkubatorze takze jesli bardzo chcesz karmic to bedziesz mimo cesarki.
Bol zapomina sie szybko ale mysle ze tak pierwszy tydzien jest najgorszy ale dostaje sie przeciw bole przynajmniej w Polsce:tak:

Zgadza się dużo zależy od nastawienia. Jeżeli bardzo się chce to na pewno uda sie długo karmić piersią maleństwo. Nie wolno sie poddawać jak na początku nie będzie wychodzić. Moja na początku nie chciała jeść z jednego cyca aż mi się zapalenie zrobiło, masaże oddciąganie nic nie dawało. Ale wkońcu przekonała sie do drugiego cyca:-)

Medio - ja tez karmilam i absolutnie nie widze przeszkod po cc ku temu;-)Tu po cc dostaje sie morfine,ale male dozy zeby dziecku nie przeszkodzilo w jedzeniu z piersi:tak:Bol czulam wiec moze 2 dni,3 dni bylam w szpitalu,pierwszego dnia pod wieczor juz lazilam i nosilam mala bo nie moglam sie doczekac juz:-DA i nie naleze do osob,ktore sa w stanie siedziec w miejscu cale dnie bo boli:-DNie boj sie nic,bo naprawde to nic strasznego;-)Ja tez w 80% mam miec cc kolejne i wcaaaaaale nie narzekam:-D:-D:-D
Olinda-a mam mdlosci i ogolnie slaba jestem...od wczoraj szczegolnie,bo rano mialam brazowe plamy na bieliznie i szybko do gp,tam bez problemu mnie przyjeli jako nagly wypadek i moj lekarz szybko zrobila mi appoitment na szybsze usg do szpitala i ide jutro na 8:45:baffled:Wiec trzymajcie kciuki,bo mam nadzieje ze bedzie ok i ze krudzynka po prostu uklada sie w nowym domku...........

Katarzyna_s trzymam kciuki baaaaaardzo mocno zaciśnięte! A co do tej morfiny , to nie wiem czy bym chciała, no chyba, że aż tak boli, to w końcu narkotyk.
Olinda tak Krzys w szkole:)Ja czuję się fizycznie, ok. A Ty tez dostawałaś morfinę po cesarce?

mi coraz bardziej rece opadaja i jak uslyszalam o tej morfinie to normalnie zalamka :szok:
katarzyna trzymam mooooocno kciuki i ja ale napewno bedzie ok:tak:pewnie zagniezdza sie w macicy i stad to plamienie.

reklama
SPRZĄTANKO MAM ZA SOBĄ ZOSTAŁ TYLKO OBIADEK :tak:ALE ZA NIEGO TEŻ SIĘ ZARAZ ZABIORE:-p

KATARZYNK_s - OCZYWIŚCIE TRZYMAMY KCIUKI CHOĆ JESTEM PRZEKONANA ŻE WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE :tak: I CZEKAMY NA WIADOMOŚCI PO USG

MEDIO- MI PO CESARCE MIESZALI W KROPLÓWKACH TRAMAL Z KETONALEM. A JEŚLI CHODZI O KARMIENIE TO TAK JAK DZIEWCZYNY NIE MIALAM ŻADNEGO PROBLEMU OLE PRZYSTAWIŁAM NA DRUGI DZIEŃ I OD RAZU ZAŁAPAŁA NO I POKARM TEŻ BYŁ:tak: MAM NADZIEJE ŻE TERAZ TEŻ TAK LEKKO PÓJDZIE

Do góry