reklama
Medio
Fanka BB :)
Wizyta u położnej ok. Oczywiście z opźnieniem, ale tym razem tylko 15 min więc ok. Mały nadal jest ułożony głowkowo. Dziś też idę do lekarza na wizytę z tymi bolącymi nogami, położna mówiła,że chyba przepisze mi rajstopy przeciwżylakowe, zobaczę.
Obiad się gotuje, za pół godz po Krzysia do szkoły.
Obiad się gotuje, za pół godz po Krzysia do szkoły.
zQo
Entuzjast(k)a
U Nas dzis cudna pogoda:-):-):-)az zyc sie chce no prawie sie chce bo chumor mi psuje paletajaca sie po domu tesciowa
Jutro mam wizyte u konsultanta powiedzcie mi jak wyglada taka wizyta?
izka ja staram sie nie brac za duzo lekow przeciwbolowych jak juz nie moge wytrzymac wtedy biore polowke tabletki...
Jutro mam wizyte u konsultanta powiedzcie mi jak wyglada taka wizyta?
izka ja staram sie nie brac za duzo lekow przeciwbolowych jak juz nie moge wytrzymac wtedy biore polowke tabletki...
alex3meyer
Matka gagatka
Hej hej :-)
Medio- mnie brzuch, a raczej szwy rwaly przez jakies 3 dni, tzn te 3 dni pamietam jako najgorsze, ale idzie przezyc. Poza tym juz na drugi dzien po cesarce zaprowadza Cie pod prysznic. No wiec idziesz pol zgieta, ale jak mowie- idzie wytrzymac. Znaczna poprawa jest po okolo tygodniu, a po dwoch nie pamietasz, ze mialas cesarke. Szwy mialam takie rozpuszczajace sie, wiec mi ich nie sciagali, i to na pewno tez jest dobre. Teraz poza blizna, ktora mi zostala, w ogole nie czuje ze mialam cc. Bedzie dobrze, nie martw sie.:-)
Dobrze, ze Twoja wizyta ok. A co? Zylaki Ci sie robia?
Iza- Olivier to tylko tak slodko na zdieciach wychodzi, a tak to kawal dibelka, hi hi:-). A w ogole to chyba wszedl w wiek jeczenia. Straszny sie wyjec zrobil z niego, no ale mowia o tym kryzys 8 miesiaca, nie wiem ile w tym prawdy, ale cos musi byc..
Lecisz sobie do starej dobrej Polski? Fajnie masz, ja w polowie pazdziernika. A tymczasem milej podrozy i udanego wypoczynku :-)
zQo- te wizyty, to glownie, zeby zbadac krew, cisnienie, probke moczu na zawrtosc protein itp. A kiedy ciaza zaawansowana, to jeszcze bicia serduszka posluchasz i sprawdza dziecka puls. Rutynowe wizyty, nie ma sie czego obawiac.
A do wszystkich innych, do ktorych na razie nie napisalam -usmiecham sie :-):-)
Milego wieczoru:-)
Medio- mnie brzuch, a raczej szwy rwaly przez jakies 3 dni, tzn te 3 dni pamietam jako najgorsze, ale idzie przezyc. Poza tym juz na drugi dzien po cesarce zaprowadza Cie pod prysznic. No wiec idziesz pol zgieta, ale jak mowie- idzie wytrzymac. Znaczna poprawa jest po okolo tygodniu, a po dwoch nie pamietasz, ze mialas cesarke. Szwy mialam takie rozpuszczajace sie, wiec mi ich nie sciagali, i to na pewno tez jest dobre. Teraz poza blizna, ktora mi zostala, w ogole nie czuje ze mialam cc. Bedzie dobrze, nie martw sie.:-)
Dobrze, ze Twoja wizyta ok. A co? Zylaki Ci sie robia?
Iza- Olivier to tylko tak slodko na zdieciach wychodzi, a tak to kawal dibelka, hi hi:-). A w ogole to chyba wszedl w wiek jeczenia. Straszny sie wyjec zrobil z niego, no ale mowia o tym kryzys 8 miesiaca, nie wiem ile w tym prawdy, ale cos musi byc..
Lecisz sobie do starej dobrej Polski? Fajnie masz, ja w polowie pazdziernika. A tymczasem milej podrozy i udanego wypoczynku :-)
zQo- te wizyty, to glownie, zeby zbadac krew, cisnienie, probke moczu na zawrtosc protein itp. A kiedy ciaza zaawansowana, to jeszcze bicia serduszka posluchasz i sprawdza dziecka puls. Rutynowe wizyty, nie ma sie czego obawiac.
A do wszystkich innych, do ktorych na razie nie napisalam -usmiecham sie :-):-)
Milego wieczoru:-)
zQo
Entuzjast(k)a
alex ale to chyba jak sie idzie do poloznej a wizyta z konsultantem to chyba cos innego?bo ja wizyte u poloznej mialam w piatek a teraz mam z konsultantem.
alex3meyer
Matka gagatka
Acha, to nie wiem. Nigdy nie zostalam wyslana do konsultanta, myslalam ze masz na mysli polozna. Sorry
dzień dobry u nas dzisiaj pochmurno a jak u was z pogodą mamuśki;-)
zQo-jeśli chodzi o konsultanta to może to jest wizyta u lekarza ja miałam takie 2 i w pażdzierniku będe miała 3. takie spotkania są organizowane gdy poprzednie lub ta ciąża wymaga większej opieki. lekarz wtedy bada ale tylko brzuszek, daje posłuchać serduszka i przeprowadza wywiad u mnie nic innego nie robił na pierwszej wizycie.
Medio- a jak tam Krzysiu dzisiaj nie kombinował?????
MILEGO DNIA ŻYCZE
zQo-jeśli chodzi o konsultanta to może to jest wizyta u lekarza ja miałam takie 2 i w pażdzierniku będe miała 3. takie spotkania są organizowane gdy poprzednie lub ta ciąża wymaga większej opieki. lekarz wtedy bada ale tylko brzuszek, daje posłuchać serduszka i przeprowadza wywiad u mnie nic innego nie robił na pierwszej wizycie.
Medio- a jak tam Krzysiu dzisiaj nie kombinował?????
MILEGO DNIA ŻYCZE
zQo
Entuzjast(k)a
Tak napewno jest to spotkanie z lekarzem mam nawet wpisane jaki dr.a ja jestem po 3 cc wiec dlatego pewnie mam juz to spotkanie
Olinda ale jest to ginekolog czy normalny lekarz?
Olinda ale jest to ginekolog czy normalny lekarz?
Moni$ka
Zaciekawiona BB
Witajcie Dziewczyny ! Mam na imie Monika, mieszkam w Anglii od 3 lat i jestem tu po raz pierwszy. Mam nadzieje, ze zagoszcze tu na dluzej... dzisiaj sie wszytskiego dowiem dokladniej. Ponad miesiac temu wyszlam za maz ale juz przed slubem zaczelismy sie starac o Dzidziusia. Jednak tuz przed samym slubem dostalam okres, wiec zaraz sobie wyliczylam kiedy miala nastapic owulacja i zaczelismy dzialac 1,5 tygodnia temu mialam dostac okres ale nie bylo zbytnich objawow. Mimo wszytsko przygotowalam sie ale nic.. wiec po cichutku przed mezem kupilam test clearblue i zrobilam go zaraz po przebudzeniu. Zawsze myslalam, ze zrobie Mu niespodzianke i w jakis wyjatkowy sposob bede mu przekazac Te radosna nowinke. W jednym okienku mial sie pokazac tylko pionowy pasek a w drugim krzyzyk. I sie tak stalo tylko linia pozioma na krzyzyku byla ciemna a pionowa jasna wiec w poddenerwowaniu (nie wiem dlaczego poniewaz bardzo pragniemy Malenstwa) odczekalam jeszcze chyba 10 minut bo dluzej nie dalam rady i pokazalam test mezowi. Bardzo sie ucieszyl ale ja oczywiscie nie dowierzajac musialam jeszcze kupic dwa testy i je powtorzyc. Kupilam inne testy i mialy wyjsc dwie kreski rozowe jedna wyszla ciemna a druga potwierdzajaca ciaze taka jasna. I znowu nie wiem czy napewno pozytywny wynik to ciaza czy moze tak jak czytalam w internecie moze to byc zaburzenie jakies w organizmie. Od razu poszlam zapisac sie do lekarza ale okazalo sie, ze zostalam skreslona z listy pacjentow nie z mojej winy poniewaz zle wpisali moj adres i wysylali list z zawiadomieniem o cytologii i nie stawilam sie wiec musiaam przejsc rejestracje raz jeszcze. Poszlam na spotkanie z pielegniarka, zanioslam ''siusiu'', i pokazalam jej test i powiedziala, ze jest na 99 % przekonana, ze test jest pozytywny i ze jak wynik juz bedzie to lekarz bedzie musial mnie zapisac do poloznej, ktora bedzie prowadzila ciaze...i na wynik laboratoryjny musze poczekac tydzien czasu. Oczywiscie bardzo sie ucieszylismy ale jednoczsnie czekamy na wynik potwierdzajacy 100%. Nie moglam wytrzymac az tygodnia wiec poszlam do Centrum Medycznego juz po 2 dniach i pani w rejestracji powniedziala mi, ze wynik juz jest ale ona nie moze mi go przekazac tylko umowila mnie na spotkanie z lekarzem na dzis. No i juz zaczelam sie denerwowac bardzo bardzo i o niczym innym nie mysle poniewaz spodziewalam sie, ze wynik powiedza mi w rejestracji tak miala moja znajoma a tak wydaje mi sie,ze moze rzeczywiscie jest cos nie tak. Tak juz sie przyzwyczailam do mysli, ze jest we mnie Nowe Zycie. A czas od piatku ciagnie sie jakby to byl conajmniej miesiac... Dziewiczyny czy miala, ktoras z Was moze podobna sytacje... tak bardzo sie denerwuje i nie moge spac... ale mam nadziejke, ze lekarz potwierdzi nasze oczekiwanie. Ale sie rozpisalam jak na pierwszy raz. Prosze o odpowiedzi. Pozdrawiam Was serdecznie.
reklama
WITAJ Moni$ka NIEMIAŁAM TAKIEJ SYTUACJI WIĘC CI NIE POMOGĘ ALE JAK TYLKO SIĘ DOWIERZ CO I JAK TO SZYBCIUTKO NAM NAPISZ TRZYMAM BARDZO BARDZO BARDZO MOCNO KCIUKI ŻEBY FASOLKA JUŻ W TOBIE ROSŁA
zQo- MNIE PRZYJMUJE PATOLOG CIĄŻY I JESZCZE ANI RAZU NIE MIAŁAM ŻADNEGO BADANIA GINEKOLOGICZNEGO. PEWNIE U CIEBIE BĘDZIE PODOBNIE. A KIEDY MASZ TĄ WIZYTE???????????
zQo- MNIE PRZYJMUJE PATOLOG CIĄŻY I JESZCZE ANI RAZU NIE MIAŁAM ŻADNEGO BADANIA GINEKOLOGICZNEGO. PEWNIE U CIEBIE BĘDZIE PODOBNIE. A KIEDY MASZ TĄ WIZYTE???????????
Podziel się: