reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

My jak wyrabialiśmy brytyjski akt urodzenia to nam od razu z polskimi znakami zrobili-powiedzieli,że w konsulacie tego wymagają,ciągle im przysyłali ludzi po korekty więc stwierdzili,że będą normalne już dla Polaków wydawać

reklama
hej dziewczyny,
nam tez wpisali polskie znaki :)
a teraz z innej beczki, Arturkowi wychodza nastepne zabki- gorne jedynki i ogolnie nie ma tragedii, ale zaczal sie budzic w nocy z placzem ma zamkniete oczka i tak krzyczy ze nie idzie go uspokoic, butelka pomaga, wiec kupilam mleko w kartonikach zeby bylo gotowe :( nie wiem czy sie wystraszyl czegos czy to te zabki:( dzwonilam do hv ale ona stwierdziala ze to normalne ze dziecko sie budzi w nocy :) < raz wyslala mnie do lekarza bo stwierdzila ze dziecko jest za biale- maskara>
jest tak 3 noce, w pierwsza bylo raz o 3, a potem o 7 a teraz ok 5 i spi do 9....
czy ktoras z Was miala podobnie albo znacie sposoby jak temu zapobiec?

aga Amanda czasem zapiszczy/zamarudzi przez sen i tez nie mam pojecia od czego, tylko ze ona najczesciej odwroci sie na drugi bok i spi dalej :) mozliwe ze cos go boli hmm dziasla albo brzuszek?

no to lipa z tymi polskimi znakami ;) nie wiem jak to rozwiazemy, w pl tez sie to da zrobic podobno, naszczescie nie mamy w najblizszych planach wyrabianie paszportu dla Amandy ;)

Dziekuje za odp.NO a my niestety nie wiedzielismy ze trzeba sie upomniec i u nas nikt nas nie poinformowal.I teraz czekamy wlasnie az dadza zgode na zmiane tych znakow na polskie.My lecimy za 2 miesiace do Polski i na dzien dzisiejszy nie mamy dokumentu dla nszego Filipka.Mam nadzieje ze uda sie albo z tym brytyjskim albo zmienic na czas te znaki i wyrobic polski paszport.Jest nam juz wszystko jedno tylko zeby sie pospieszyli bo 7 sierpnia robimy chrzciny w Polsce a nie mozemy synka wywiesc z Uk :)

gosia trzymam kciuki zeby sie udalo wyrobic! w pierszym momencie przeczytalam ze macie 2 tyg i zwatpilam ;) przez 2 miesiace powinno byc wszystko ok!
u nas zeszlo ze 3 tyg z brytyjskim paszportem (dosylanie dokumentow itp)

Witam was dziewczyny :-)
Chcialabym dolaczyc kolejny raz do brzuchatek na wyspach,wy to juz tulicie swoje pociechy kochane a Ja juz sie nie moge tego doczekac :-)
Milego dnia wam zycze oraz Wszystkiego najlepszego w Dniu Matki :-D

Czesc Dziewczyny
Rowniez chcialabym dolaczyc do ciezarnych na Wyspach ;)
Jestem z zachodniego Londynu, nie mam w okolicy kolezanek z dziecmi lub planujacych powiekszenie rodziny, wiec jestem otwarta na nowe znajomosci :D
Aktualnie jestemw trzecim miesiacu ciazy ;)

reklama
Gratulacje dla nowych przyszlych mamusiek :)
A teraz pochwale sie i JA wlasnie otrzymalam brytyjski paszport dla mojego synka :) Trwalo to 3 tygodnie rowno dzisiaj od momentu wyslania z dosylaniem dokumentow.Wiec to prawda jednak mozna :)

Do góry