reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

My jak wyrabialiśmy brytyjski akt urodzenia to nam od razu z polskimi znakami zrobili-powiedzieli,że w konsulacie tego wymagają,ciągle im przysyłali ludzi po korekty więc stwierdzili,że będą normalne już dla Polaków wydawać

reklama
hej dziewczyny,
nam tez wpisali polskie znaki :)
a teraz z innej beczki, Arturkowi wychodza nastepne zabki- gorne jedynki i ogolnie nie ma tragedii, ale zaczal sie budzic w nocy z placzem ma zamkniete oczka i tak krzyczy ze nie idzie go uspokoic, butelka pomaga, wiec kupilam mleko w kartonikach zeby bylo gotowe :( nie wiem czy sie wystraszyl czegos czy to te zabki:( dzwonilam do hv ale ona stwierdziala ze to normalne ze dziecko sie budzi w nocy :) < raz wyslala mnie do lekarza bo stwierdzila ze dziecko jest za biale- maskara>
jest tak 3 noce, w pierwsza bylo raz o 3, a potem o 7 a teraz ok 5 i spi do 9....
czy ktoras z Was miala podobnie albo znacie sposoby jak temu zapobiec?

aga Amanda czasem zapiszczy/zamarudzi przez sen i tez nie mam pojecia od czego, tylko ze ona najczesciej odwroci sie na drugi bok i spi dalej :) mozliwe ze cos go boli hmm dziasla albo brzuszek?

no to lipa z tymi polskimi znakami ;) nie wiem jak to rozwiazemy, w pl tez sie to da zrobic podobno, naszczescie nie mamy w najblizszych planach wyrabianie paszportu dla Amandy ;)

Dziekuje za odp.NO a my niestety nie wiedzielismy ze trzeba sie upomniec i u nas nikt nas nie poinformowal.I teraz czekamy wlasnie az dadza zgode na zmiane tych znakow na polskie.My lecimy za 2 miesiace do Polski i na dzien dzisiejszy nie mamy dokumentu dla nszego Filipka.Mam nadzieje ze uda sie albo z tym brytyjskim albo zmienic na czas te znaki i wyrobic polski paszport.Jest nam juz wszystko jedno tylko zeby sie pospieszyli bo 7 sierpnia robimy chrzciny w Polsce a nie mozemy synka wywiesc z Uk :)

gosia trzymam kciuki zeby sie udalo wyrobic! w pierszym momencie przeczytalam ze macie 2 tyg i zwatpilam ;) przez 2 miesiace powinno byc wszystko ok!
u nas zeszlo ze 3 tyg z brytyjskim paszportem (dosylanie dokumentow itp)

Witam was dziewczyny :-)
Chcialabym dolaczyc kolejny raz do brzuchatek na wyspach,wy to juz tulicie swoje pociechy kochane a Ja juz sie nie moge tego doczekac :-)
Milego dnia wam zycze oraz Wszystkiego najlepszego w Dniu Matki :-D

Czesc Dziewczyny
Rowniez chcialabym dolaczyc do ciezarnych na Wyspach ;)
Jestem z zachodniego Londynu, nie mam w okolicy kolezanek z dziecmi lub planujacych powiekszenie rodziny, wiec jestem otwarta na nowe znajomosci :D
Aktualnie jestemw trzecim miesiacu ciazy ;)

reklama
Gratulacje dla nowych przyszlych mamusiek :)
A teraz pochwale sie i JA wlasnie otrzymalam brytyjski paszport dla mojego synka :) Trwalo to 3 tygodnie rowno dzisiaj od momentu wyslania z dosylaniem dokumentow.Wiec to prawda jednak mozna :)

Do góry