reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

agatakat, to niezle Amanda rosnie :) Julek jest chudziutki ale przybiera w normie wiec kazali mi sie nie martwic, a tak z innej beczki.. kupilam ten szampon na ciemieniuche, o ktorym pisalas, wczoraj umylismy pierwszy raz. Czy po tym szamponie (albo przed) nawilzalas jeszcze glowke? I czym? Bo mi health visitorka kazala nawilzac oilatum cream, tylko to nie takie proste, bo on dosyc gesty jest i na wloskach ciezko sie smaruje.. :/

reklama
elzu dwa razy nakladamy szampon i splukujemy, i tak po kapieli smarujemy epaderm cream mam go od poloznej wiec nie wiem gdzie i w jakiej cenie mozna go dostac, zawiera 40% parafiny i latwo sie go rozsmarowuje :) n ie ma super zapachu ale nie o to chodzi, wazne zeby dzialalo. czasami nakladalismy dosyc gruba wartwe i na to czapeczke, ale Amanda sie drze na wszystkie czapeczki wiec sobie darowalismy ;) u nas juz nic sie nie luszczy tylko ze mysmy mieli problem tylko w jendym miejscu tam gdzie konczy sie czolko a zaczyna glowka, wiecej nigdzie jej sie nie luszczy.

mysmy mieli problem tylko w jendym miejscu tam gdzie konczy sie czolko a zaczyna glowka, wiecej nigdzie jej sie nie luszczy.
no właśnie ja u mojej małej od wczoraj tez zauwazyłam łuszczenie się skóry i też tylko w tym miejscu. Jutro się wybiorę po ten szampon Cradle cap co polecałaś.Wiecie moze czy on jest tylko w Morrisonie czy np W Tesco lub Asdzie też go kupie? Bo akurat tamte 2 markety mam bliziutko a do Morrisona kawał drogi.
Elzu a gdzie kupiłaś oilatum cream? Jest dostępny w marketach czy muszę w jakiś aptekach szukać?

joasia na internecie w asdzie jest, wydaje mi sie ze powinien byc w wiekszosci supermarketow :) ja akurat ma morissona najblizej, i oilatum crem widzialam w bootsie, ciekawe czy w marketach jest, moze takich wiekszych lepeiej zaopatrzonych

joasia, ja kupilam w asdzie szampon stal w dzieciecym dziale, oilatum cream dostalam na recepte (i plyn do kapieli tez) ale widzialam go tez w asdzie - taki z pompką, tylko wlasnie brzydko pachnie.. i tez chyba ma parafine, nie sprawdzalam skladu ale oilatum do kapieli ma to pewnie krem tez.

agatakat, te kremy brzydko pachna za to szampon fajnie, tak ziolowo :) my narazie umylismy dwa razy.. zobaczymy czy pomoze, a Julek ma sucha skorke na glowce i miedzy brwiami ale tam smaruje zwykla nivea dla dzieci, bo od oilatum kremu robila mu sie czerwona buzia..

agatakat, to niezle Amanda rosnie :) Julek jest chudziutki ale przybiera w normie wiec kazali mi sie nie martwic, a tak z innej beczki.. kupilam ten szampon na ciemieniuche, o ktorym pisalas, wczoraj umylismy pierwszy raz. Czy po tym szamponie (albo przed) nawilzalas jeszcze glowke? I czym? Bo mi health visitorka kazala nawilzac oilatum cream, tylko to nie takie proste, bo on dosyc gesty jest i na wloskach ciezko sie smaruje.. :/

wiem, ze nie do mnie, ale... my tez uzywalismy craddle cap shampoo i mysliśmy dwa razy i potem już niczym nie nawilżaliśmy, tylko np. godzinę lub 2 przed kąpielą smarowałam główkę oliwką i wyczesywałąm ile się dało gęstym grzebykiem.

no właśnie ja u mojej małej od wczoraj tez zauwazyłam łuszczenie się skóry i też tylko w tym miejscu. Jutro się wybiorę po ten szampon Cradle cap co polecałaś.Wiecie moze czy on jest tylko w Morrisonie czy np W Tesco lub Asdzie też go kupie? Bo akurat tamte 2 markety mam bliziutko a do Morrisona kawał drogi.
Elzu a gdzie kupiłaś oilatum cream? Jest dostępny w marketach czy muszę w jakiś aptekach szukać?

Na pewno jest w Tesco i Asda ;-)

no tak o czesaniu zapomnialam, my czeszemy miekka szczoteczka, glownie chodzi o masaz glowki, Amanda strasznie tego nie lubi. miedzy brwiami smarowalismy kremem nivea dla dzieci dostalismy go z pl :) ale juz tego nie ma.

natomiast teraz na policzku ma czerwony rumien, napoczatku byly krosteczki teraz czerwony placek 2 cm na 2 cm.. narazie nic z tym nie robimy zobaczymy czy dojdzie do tego co innego. . :/

pandorka, chyba tez tak bede robic, bo to oilatum cream niby nawilza, a tak naprawde ma na glowie taka skorupe i cale wloski posklejane.. i tak jakos dziwnie, do tego smierdzi.. a oliwka przed kapiela nawilzy.. a pozniej sie ja ladnie zmyje..

agatakat, ja tez wyczesuje, troche grzebykiem tym z kuleczkami na koncowkach i troche szczoteczka. Zwykle jak Julek je.. :) bo wtedy nie ma nic przeciwko, bo w innym czasie sie kreci i nie podoba mu sie.. tylko na raty wyczesuje, bo raz lezy na jednym boczku, a raz na drugim.

Wczoraj nasza kotka wlazla pod koldre u nas na lozku (zamykam sypialnie zeby nie wlazila i musialam zapomniec, to wykorzystala okazje) odkurzylam przescieradlo i poduszki, bo oczywiscie zostawila siersc.. i pozniej jak karmilam Julka u nas w lozku to sie zorientowalam, ze nie odkurzylam koldry.. i maly mial na ubranku na pleckach jej siersc - wlasnie od koldry.. i poprosilam D zeby zebral ta siersc taka tasma klejaca w rolce do sciagania smieci z ubran.. i jak D przejechal mu po boczku i troszke po pleckach.. to maly wypuscil cyca.. i zaczal sie usmiechac i gaworzyc :) spodobal mu sie masazyk heh :)

no tak o czesaniu zapomnialam, my czeszemy miekka szczoteczka, glownie chodzi o masaz glowki, Amanda strasznie tego nie lubi. miedzy brwiami smarowalismy kremem nivea dla dzieci dostalismy go z pl :) ale juz tego nie ma.
Między brwiami smaruj oilatum, a główkę masowac szczoteczką możesz, ale wyczesywac ciemieniuszkę grzebyczkiem i konieczni epod włos, czyli od czółka w tył główki ;-) z czasem nabierzesz wprawy ;-) I dziewczyny nie zaniedbajcie tego, bo potem może się to przeistoczyć w łupież, który jest bardzo ciężki do wyleczenia :-( moja mama zaniedbałą i męczę się z tym do dziś :-(

natomiast teraz na policzku ma czerwony rumien, napoczatku byly krosteczki teraz czerwony placek 2 cm na 2 cm.. narazie nic z tym nie robimy zobaczymy czy dojdzie do tego co innego. . :/[/QUOTE]

pandorka, chyba tez tak bede robic, bo to oilatum cream niby nawilza, a tak naprawde ma na glowie taka skorupe i cale wloski posklejane.. i tak jakos dziwnie, do tego smierdzi.. a oliwka przed kapiela nawilzy.. a pozniej sie ja ladnie zmyje..

ja wyczesuję taką tłustą główkę ;-)
tzn nasmaruję oliwką, odczekam 15-20 minut i wyczesuję a potem myjemy ;-) najlepiej codziennie ;-)

reklama
pandorka a jak postepy Twojego synka w siadaniu? w ksiazce ktora dostalam od poloznej jest napisane ze jesli dziecko nie siada do 9 miesiaca to zeby sie skontaktowac z gp.

Do góry