reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

czesc dziewczyny :)
pandorka wspolczuje problemow zdrowotnych i zycze szybkiej poprawy:)

tak czytam wasze postyi wychodzi na to ze ostatnio wszystkie maluszki jakies marudne.... Arturek ogolnie jest spokojny ale ostatnie dni cos poplakiwal tez myslalm ze kolki ale brzuszek miekki, a on po prostu na raczki chce albo na lozko- i to tylko popoludniami wieczorami bo w dzien jest spokojny:) wczoraj tez przespal od 8 do 8, z pobudka na karmienie i obylo sie bez placzu:)
mnie znowu dopadlo jakies zapalenie cyca;/ ale na szczescie szybko zareagowalismy i wszystko minelo- najgorsza w tym jest goraczka bo sie spod koldry nie moge ruszyc bo zimno:( 14 idena kontrole i pogadam z polozna bo to jest meczace, a to 2 raz w ciagu miesiaca a mleko sciagam regularnie co 3 godz ;/ a to nie zbyt dobrze lapac zapalenie tak czesto, ale kiedy mija dalej chce karmic- bo w trakcie 'choroby' mowie sobie ze koniec karmienia moim mlekiem:)
nasz maluszek zasypia sam w lozeczku, bo ile razy zasnal na lozku i chcielismy go przeniesc od razu byla pobudka i koniec spania a teraz tuli sie w lozeczku do misa i jest szczesliwy:) i zaczal sie smiac, i to usmiechnal sie do mnie i do meza kiedy do niego mowilismy, moze jeszcze nie swiadomie ale to takie cudowne uczucie kiedy malenstwo sie smieje i jest szczesliwe:)

Ostatnia edycja:
reklama
zapomnialo mi sie :)
nasz maly ma problemy z kupka po sztucznym mleku i znalazlam sposob na to- na 120ml powinno sie dawac 4 lyzeczki a my zaczelismy dawac 3- 3.5 i problem minal.... nie ma placzu, prezenia... kiedy problemy mijaja i wszystko jest ok jestem taka szczesliwa :)

Bryy... siedzę w szpitalu I czekam na kolejne pobranie krwii, które mam mieć o 10.30.
Od wczoraj boli mnie brzuch jak na @ I trochę się martwie, ale wiem że z małą wszystko w porządku bo już słuchaliśmy serducha.

Ostatnia edycja:
pandorka brr wiem jakie to uczucie, sama pare razy sie zamartwialam jak nas dodatkowo wysylali na ktg do szpitala :(
aga u nas z prezeniem to zalezy, jednego dnia jest innego dnia nie ma.. aa przypomnialo mi sie taki cytat 'aby dzieci byly grzeczne musza byc szczesliwe' ;) idealnie pasuje do teog co pisalas

No i masz babo placek! Jak nie urok, to...:wściekła/y:

Przyszły wyniki badań na GTT. Te które miałam wczoraj robione. No i mam cukrzycę.:zawstydzona/y:
Skierowali mnie do poradni cukrzycowej i mam czekac na telefon w sprawie wizyty. I dupa, bo ja nie wiem, co moge jeść. :sorry:

zapomnialo mi sie :)
nasz maly ma problemy z kupka po sztucznym mleku i znalazlam sposob na to- na 120ml powinno sie dawac 4 lyzeczki a my zaczelismy dawac 3- 3.5 i problem minal.... nie ma placzu, prezenia... kiedy problemy mijaja i wszystko jest ok jestem taka szczesliwa :)

a doczytałaś tam, że nie wolno zmniejszać, zwiększać ilości miarek? Mały nie będzie dostawał odpowiedniej ilości wartości odżywczych :-(

Ostatnia edycja:
pandorka przykro mi z powodu Twojej choroby:-( teraz musisz rzeczywiscie bardzo uwazac na to co jesz- Dieta - dla diabetyków tam przepisy nawet sa :) i nie zalamuj sie dasz rade:*
a co do mleczka midwife mi powiedziala ze moge zmniejszyc troszeczke ilosc- lepsze to niz dawac lyzke wiecej, ja i tak dalam taki przyklad a zwykle robie o pol lyzeczki mniej, a u malego poprawa jak nie wiem.... w pon ide do lekarza zapytam co on na to bo probowalismy 3 mlek i po kazdym efekt taki sam...

pandorka, wspolczuje.. moze ci w poradni dadza informacje o diecie, a jak nie, to na pewno znajdziesz w internecie.

Od poniedzialku na channel 4 o 9pm bedzie leciala druga seria "one born every minute" :)

poszperam co i jak w necie, bo dieta cukrzyka jest jednak inna niż dieta przy cukrzycy cięzarnych ;-)
mam nadzieję, że odezwą się jutro lub w poniedziałek.

a co do mleczka midwife mi powiedziala ze moge zmniejszyc troszeczke ilosc- lepsze to niz dawac lyzke wiecej, ja i tak dalam taki przyklad a zwykle robie o pol lyzeczki mniej, a u malego poprawa jak nie wiem.... w pon ide do lekarza zapytam co on na to bo probowalismy 3 mlek i po kazdym efekt taki sam...

a próbowaliście mleka comfort? to jest dla dzieci z problemami z brzuszkiem.

Ostatnia edycja:
reklama
heja! my bylysmt wczoraj na wazeniu i Amanda wazy 5,340 i ma 57,5 cm :) w momencie urodzenia 3,340 i 48 :) czyli dokladnie 2 kg pryzbrala w dwa miesiace i 9,5 cm urosla heheh ;) szczepienie nam sie odwleklo bo nam rpzelozyli na za dwa tygodnie bo pielegniarka byla chora.. szkoda gadac..

Do góry