reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
a tu widze dalej swiatecznie!!! i pusto:)
jak po Swietach mamuski?? ja nawet ich nie poczulam, szczegolnie ze nic jesc nie wolno;/ za to nadrobilam sernikiem :)
10 stycznia mamy szczepienie, health visitor zaliczona takze juz mamy spokoj:)

heja! aga my mam szczepienie 7 stycznia, i mi wypadlo w ten sam dzien co mialam isc na baby masaz ;) ale to nic pojde w nastepnym tygodniu.
u nas swieta jeszcze trwaja bo T. ma caly czas wolne :) dzisiaj bylismy wreszcie na spacerku, snieg sie rozpuscil i chodniki lepiej wygladaja :)

wigilia byla udana, Amanda byla baardzo grzeczna, tylk ocaly czas albo u mnie albo u T. na rekach nie dlatego ze plakala ale dlatego bo chlopaki praiwe by ja nie stratowali, tak latali i piszczeli..

pod choinke Amanda dostala miedzy innymi konia na biegunach o ksztalcie biedronki :))) ogolnie milo spedzamy czas, tylko mnie mecza zawroty glowy..

A ja nie dosc ze nie mialam ciagle spotkania po porodowego swojego.. to jesli chodzi o dziecko to tez nic nie przyslali.. musze tam jutro zadzwonic :/

U nas w Swieta bylo duzo gosci, mala kochaniutka i tak sobie spala mimo halasu :) dzisiaj przespalismy cala noc od 23:00 do 6;10 :).
Dziewczyny moja mala taki glodomor ze kupilam jej mleko dla bardziej glodnych dzieci ale daje jej tylko w nocy, to zwykle mleczko jakby przelatuje przez nia wypija 120ml. i nie wytrzymuje nawet 3 godz. ;/
My na szczepienie idziemy 6 stycznia i ja tez w ten dzien mam kontrole ;)

heja:)
Nasz Maluszek dorasta hehe i juz nie spi caly czas, a ostatnio znalazl sobie nowe godziny do zabawy miedzy 23 a 1 w nocy, ale zalezy od dnia czasem wczesniej zasnie:) i w dzien tez po 3 do 4 godz nie spi ale grzeczny lezy w lozeczku:)
w dzien dostaje moje mleko a w nocy zalezy czasem moje czasem proszek- i juz zaczyna jesc po 120ml- 2 razy na dobe, ale zwykle zjada 90-100:) ale w dzien jada zwykle co 2 do 3 godz a w nocy to co 5,
w ogole to on mi sie wydaje taaaaki duzy juz... i wiecie ten czas leci tak nieublagalnie szybko dopiero co sie urodzil a juz ma miesiac, a ubranka w ktorych 'plywal' teraz sa w sam raz, a niektore za male....ahhh
co do wizyty kontrolnej dla mnie to w szpitalu od razu dali mi termin i ide 14.01

pozdrawiam

reklama
mamcia my tez dajemy mleko dla glodnych dzieci, bo na poczatku Mala chciala jesc co chwila i stwierdzilismy ze sie nie najada.. a teraz juz nie bedziemy tak skakac i zmieniac na inne mleko BO teraz ona potrafi zjesc 50-90 na jeden posilek co 3 i pol godz :/ malutko to Nasze dziecko je! ma prawie 2 miesiace a zjada tyle samo co jak miala 2 dni :( wczoraj przez caly dzien zjadla 500 ml.. o ile mi wiadomo to norma jets 700, ale pocieszam sie tym ze je wlasnie to hungry baby milk :)
aga Amanda nosi ubranka na 3-6 miesiecy, tylko pare sukieneczek jeszcze ma na 0-3 aha noi i skarpetki jeszcze ma na noworodka bo ma malutkei stopki. a ja robilam wczesniej odwrotnie, glownie cycus byl w nocy a butla w dzien :) i masz racje jak te dzieciaki szybko rosna! widze to po tym jak teraz Amandzie nogi zwisaja jak lezy u mnie na kolanach :D a wczesniej miescila sie w kolysce z jednej mojeje reki

Do góry