reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

mamcia domyslam sie ze ze starszym dzieciaczkiem jest Ci jeszcze ciezej :tak: ale chyba dobrze, ze juz sie 'sam zajmie soba' i zabawi, bo jesli mialabys go jeszcze na rekach noscic np to by dopiero bylo ciezko :tak:
pinka jak to 3 usg ;-)? tutaj w uk standart to 2 usg

reklama
Witam

ja juz po 3 cim usg maluch ładnie sie obrazał wiec pani mogła go do konca zbadac....i wszytsko ok dzis bylam w gp bo podobno mam anemie po tablety:eek::eek::eek:

wpadne do was pozniej bo mała tak mi ostatnio daje w kosc ze chyba ja własnymi rekoma udusze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ide wrzucic ja po prysznic.............

do usłyszenia potem

torbe juz dawno mam spakowana, juz mi sie 2 razy zreszta przydala bo bylam w szpitalu :-D i juz musialam prac koszule do porodu (bo do porodu przeznaczona mam tylko jedna , ona jest w wiekszym rozmiarze, na po porodzie kupilam sobie mniejsze rozmiary ;-) )
z mojego własnego doświadczenia tylko powiem, ze mi dali poprostu szpitany "szlafrok" ten z rozpięciem na plecach

Na szczescie zabawi sie sam, umyje i pojdzie spac :) od poczatku wymagalam od niego duzej samodzielnosic :) zeby pozniej szoku nie doznal...a dzidzi juz nie moze sie doczekac, ciagle mi sie pyta czy juz dzidzia wyjdzie :) bo mam duzy brzucho ;) ostatnio nawet mowi do mnie co masz takie duze CYCOCHY :laugh2: ale sie usmialam...no ale i bunt 5 latka przechodzimy :/

pandorka u mnie na liscie rzeczy do szpitala jest napisane 'koszula nocna albo stary t-shirt do porodu' wiec raczej pozwalaja w swoich rzeczach rodzic :tak:

pinka super ze z maluchem wszystko w porzadku :-)

mamcia gratuluje takiego samodzielnego synka :tak: napewno tez bedzie Ci pomagla przy dzidzusiu, chociazby cos tam podawal przy kapieli ;-)

a u nas troche lepiej, w tym tyg na ktg a potem u poloznej Malej serduszko bilo 150 :-) nareszcie troche mniej, bo wczesniej dobijalo do 180. i kolejna wizyte mam za tydzien, wydawalo mi sie ze pod koniec spotkania sa co 2 tygodnie a nie co tydzien?

aha na kolejnej wizycie bede w 39tyg+3dni myslicie ze juz mi zabookuje masaz szyjki? i w ogole czy takie masaze robia jak sie ma rozwarcie?

Mi ciezko, chodzic nie moge bo mnie na dole boli i juz mam dosyc ciazy.. :/ kolezanki mi mowia: "jeszcze zatesknisz za brzuszkiem" a mi sie nie wydaje :) moze za ruchami.. ale za samym brzuszkiem, ktory przeszkadza to tak srednio.

Spakowana jestem juz dwa tygodnie :) tez mam koszule ale mowili ze mozna w swojej albo ich jak sie chce.

Tak sobie czasami mysle, ze on tam siedzi taki juz gotowy :) w sensie ma pazurki i rzesy i w ogole.. a tak naprawde nic nie musze robic.. (tylko dbac o siebie) i mimo, ze go ze soba wszedzie musze nosic, to jest samodzielny.. a jak wyjdzie.. to sie dopiero zacznie.. :)

reklama
Do góry