reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

mamcia trzymam kciuki za Ciebie, ogolnie zazdroszcze Ci tego ze bedziesz znala dokladny termin porodu :tak: bo ja ciagle mam stracha ze mnie zlapie jak mojego T. nie bedzie w domu

dzisiaj mowilam do T. ze juz nigdy wiecej nie bede w ciazy.. czuje sie tak grubo i ociezale, nadodatek T. nie chce zadnych przytulanek bo nie chce przyspieszac Malej :( i tak pewnie bede sie turlac jeszcze po terminie...

reklama
Ja w pierwszej ciazy czulam sie super a teraz czuje sie jak klops :/....a przytylam narazie tyle samo bo 13kg. My z przytulanek zrezygnowalismy po ostaniej wizycie w szpitalu z tym krwawieniem :( ....w pierwszej ciazy przytulanki nie pomogly i urodzilam 8 dni po terminie....

mamcia trzymam kciuki za Ciebie, ogolnie zazdroszcze Ci tego ze bedziesz znala dokladny termin porodu :tak: bo ja ciagle mam stracha ze mnie zlapie jak mojego T. nie bedzie w domu
Ja tez zazdroszczę. Chyba też wolałabym wiedzieć kiedy to będzie a nie być wzięta z zaskoczenia.

dzisiaj mowilam do T. ze juz nigdy wiecej nie bede w ciazy.. czuje sie tak grubo i ociezale, nadodatek T. nie chce zadnych przytulanek bo nie chce przyspieszac Malej :( i tak pewnie bede sie turlac jeszcze po terminie...

U mnie z kolei na odwrót,kiedyś zapowiedziałam mojemu TŻ,że jak już skończę 37 tydz to zaczynamy przyspieszanie porodu. Było to zaraz po tym,jak on mi oznajmił,że rezygnuje z przytulanek bo już się boi i czuje się niekomfortowo. Byłam pewna,że nic z tego już do porodu nie będzie a ostatnio sam zapytał kiedy będziemy mogli już bezpiecznie bez zagrożenia wcześniejszym porodem,co mnie bardzo ucieszyło :)

Szczerze to ja tez juz mam dosyc ciazy :/ czuje sie ciezko i ciagle te klucia w szyjce mnie dobijaja :(

Ja mam podobne odczucia. Zaczynam się czuć jak wieloryb,coraz ciężej mi się ruszać,kłucia w szyjce na szczęście nie mam,ale za to ból pleców mnie dobija. Chciałabym już urodzić i utulić to maleństwo.

hej dziewczyny to ze bede miec date CC to i tak nie wyklucza tego ze nie zacznie sie niespodziewanie wczesniej :tak: w sumie codziennie doszukuje sie juz jakis objaw :sorry2: Dzisiaj bardzo zle spalam obeocenie sie z boku na bok to dla mnie masakra :/ a o wiele wygodniej spi mi sie na prawym boku :dry:

PINKA25, tylko miednica boli i brzuszek bardzo nisko, ale zadnych skurczy nic nie cieknie, czop nie odszedl.. nic nie boli.. a Ty 2 tyg po mialas wywolywany porod czy samo sie rozkrecilo?

U nas nic nie kazali brac z kosmetykow to nie biore. Kremik na pozniej kupilam bephanten, ale nie mam doswiadczenia, tylko troszke w necie poczytalam i taki wybralam.

Z ubranek biore rozmiar newborn 4 body z krotkim, 4 pajacyki, niedrapki, czapeczke i skarpetki, jedne pajacyki grubsze na wyjscie, kobinezon i kocyk. Do tego paczke pampresow 1 - 27szt. Zastanawiam sie nad rożkiem bo tutaj zbardzo nie uzywaja rozkow..

mamcia10, ja niby dobrze sie czuje, jedyne co to boli mnie miednica, ale przez to nie moge chodzic.. bo boli przy kazdym kroku i juz mnie to meczy psychicznie.. ostatnio wyszlam z domku w srode do sklepu i wracajac myslalam ze nie dam rady. Jesli tylko 4 dni to ok, ale jak czeka mnie przenoszenie 2tyg, to masakra.. :/
A to, ze miednice masz zbyt waska, to wiesz po porodzie w PL, czy tutaj jakos to sprawdzaja? Bo mnie nikt nie mierzyl i sie wlasnie zastanawiam czy to dopiero przy porodzie moze wyjsc.
Co do spania, to obrucic sie z tym bolem miednicy to porazka, juz lepiej jest mi wstac i polozyc sie znowu na drugim boku, mniej boli jak spie na lewym.. ale zasnac nie moge.. a na prawym spi mi sie dobrze.. ale jak wstane to bardziej boli.. wczoraj stwierdzilam, ze nie lubie spac..

agatakat, D tez nie chce przytulanek... a przeciez go nie zgwalce.. :) mowie ze to moze pomoc, a on ma jakies dziwne urojenia, ze dzidzia tak nisko jest to ja w glowke stuknie.. :/

joasia79, ja tez juz bym chciala tulic malenstwo.. :) ehh..

W Pl stwierdzono ze mam bardzo waska miednice, ale wszyscy byli pewni ze moje dziecko wazy ok 3 kg. i ze powinno sie udac :/ niestety od tego czasu nie wierze w warzenie podczas usg. bo maly urodzil sie ku zaskoczeniu z waga 3670 :/ Tu na szczescie nikt nie namawia mnie na porod SN a ja nie chce ryzykowac zdrowia dziecka....

Ostatnia edycja:
mamcia10, no to dobrze, ze nie robia problemow, bo nie tylko dziecka zdrowie w niebezpieczenstwie ale Twoje tez. Zycze powodzenia ;)

Od jutra zaczyna sie szkola to troszke spokoju bede miec w domku :))) Dzisiaj dzien zlecial leniwie i znow zlapalo mnie to klucie w szyjce :( jak ja tego nie lubie.....

Załączniki

• L0IQ-1a1-2.jpg
    L0IQ-1a1-2.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 29
mamcia sliczne zdjecie :tak: a ja mam malo fotek w ciazy, nie ma mnie kto fotografowac :-p

elzu nie bierz lepiej rozka do szpitala, bo jak zobacza to moga Cie skrytykowac ze dziecko przegrzewasz ;-) a po co Ci stres zaraz po porodzie.
ale w domu ja oczywiscie swoja Mala bede pakowac do rozka na noc :-)

reklama
agatakat, dzieki za rade :) ciagle cos dokladam i zabieram do tej torby hehe, a prawde mowiac nie miescil mi sie ten rozek i tak.. co do zdjec to ja co tydzien w niedziele cykam brzuszek zeby widziec jak rosnie, wkleje wam zaraz.. tylko dodam wczorajsze..

edit.

Załączniki

• Przechwytywanie.jpg
    Przechwytywanie.jpg
    35,8 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
Do góry