reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Irka malytka sliczna :) i te czrne wloski :) moj maly tez mial taka czuprynke jak sie urodzil :) PINKA pewnie juz nie mozesz sie doczekac polowkowego :) a jakie masz przeczucie? Kto w tobie siedzi?

stawiam na syncia bo jak miała w 16 tyg usg to widziałam siusiaka choc babka nie chciala mi nic na ten temat powiedziec....heheheh wiec zbaczymy moze za tydzien juz mi powie jak młody sie tyłkiem na nas nie wypnie hahhah

reklama
PINKA ja obstawialam tez na synka ale marzylam o coreczce :) tylko jakos wyobrazic soebie nie moglam ze moge miec coreczke a jednak :) udalo sie i mam parke :) chyba ze przy porodzie okaze sie co innego :)))

heja :-) cos mi sie przypomnialo co mi mowila health visitor, ze teraz szpitale coraz bardziej odchodza od tego zeby trzymac mleko dla bobasow i radzi (na wszelki wypadek pomimo ze mam zamiar karmic piersia) wziasc dla dziecka mleczko w kartonikach bo moj szpital moze nie miec mleka (wiadomo ze to pewnie zalezy od szpitala)

U nas nie trzeba brac mleka nawet jak sie nie karmi piersia. A dzis midwifa mi powiedziala, ze jak wszystko jest dobrze, to po porodzie zostaje sie tylko 6h w szpitalu, myslalam, ze conajmniej jeden dzien.. to dla mnie jakis absurd.. :/ niektore dziewczyny po paru godzinach ledwo do prysznica sie nadaja, a co dopiero.. ubrac spakowac i do domu.. eh :/

elzu pewnie masz racje ze niektorym jest ciezko dojsc do siebie (mi tez pewnie bedzie), jednak ja mysle ze niektore szybciej dochodza do siebie we wlasnym domku :tak:

ale nie odesla do domu jesli tylko bedzie podejrzenie ze z mama jest cos nie tak albo jak dziecko ma problem ze ssaniem

reklama
Dziewczyny czym robilyscie pepek? Moja ma juz tydzien jeszcze nie odlecial do konca, ale widze ze zaczal sie babrac :(.

Irka gratuluje slicznej coreczki:-) Ja do pepka uzywalam spirytus rozrobiony z woda-2 lyzeczki spirytusu i jedna wody-po niecalych 3 dniach odpadl.

Agatakat teraz w wiekszosci szpitali nie maja mleka i trzeba brac swoje.A co do koszuli to tez zalezy od szpitala bo ja mialam swoja ubrana i na porodowce kazali mi ja sciagnac i zalozyc ich.

Elzu po 6h wypuszczaja tylko jesli sie na to zgodzisz.jesli nie chcesz wyjsc w ten sam dzien to Cie nie wygonia tym bardziej jesli to 1wsze dziecko.ja urodzilam o 10.45 rano i bylam nastawiona ze wyjde wieczorem a oni mnie trzymali do nastepnego dnia popoludnia choc wszystko z nami bylo w porzadku a ja odrazu po porodzie chodzialm bez zadnych problemow:-)

Ostatnia edycja:
Do góry