reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

cambria, witaj :) moja polozna nie ma zepsutej wagi, a i tak zwazyla mnie tylko raz na pierwszej wizycie.

u mnie to samo. Tez byłam ważona tylko na pierwszej wizycie i tyle. Dziś miałam kolejną wizytę i ani słowa nie było o wadze a że mam wagę w domu i wiem ile ważę to się nie upominałam.

reklama
elzu slyczny maluszek :) w uk robilas 4d usg? ja tez o tym myslalam, ale moj partner nie jest bardzo za tym twierdzi ze nie ma bez potrzeby podgladac Malej jesli nic sie nie dzieje ;) a drogo takie usg?

jesli chodzi o ta wage to ja nawet nie bylam wazona tylko polozna mnie sie spytala ile waze :p i smieszy mnie to ze w tej ksiazce pisze moja waga sprzed ciazy, a zadnej kontroli przyrostu wagi w ciazy nie robia :szok:

maureen zawsze mozesz sie jeszcze postarac o chlopczyka :happy2:

Ja tez byłam wazona tylko raz na samym poczatku, co do pełnego pecherza to ja mialam tylko w pierwszym liscie na usg w 12 tyg napisane ze ma byc pelen pecherz.
agatakat
user-online.png
nie wiem jak byłoby u maureen ale u mnie bedzie 5 dziewczynka.

elzu,

śliczności maluszek :tak::-)

agatakat,

zdecydowaliśmy jednogłośnie, że zostaniemy przy 3 naszych panienek :tak:
Mąż zawsze chciał dziewczynki :-D ja tam myślałam po cichu za ostatnim razem- może chłopczyk ? - ale los chciał widać inaczej ;-)

irka252,

myślę, że mogłoby być podobnie jak u Ciebie :-D
Ale szczerze gratuluję :tak:

Dziekuje bardzo.
Ja za 2 razem robilam wszystko zeby byl chlopak, za 3 mialam cicha nadzieje, a pozniej to juz bez usg mowilam ze u nas to dziewczynka. Najwazniejsze zeby dzieci byly zdrowe a plec to juz bez znaczenia.

witajcie,
faktycznie czas leci bardzo szybko dzisiaj moja niunia kończy 3 miesiące:-) a jeszcze nie tak dawno zastanawiałam się jak to będzie z dwójką dzieciaków.....
Ale tu są prawdziwe weteranki:tak::tak::tak:maureen, irka252 normalnie podziwiam:tak:
muszę powiedzieć że bałam się jak sobie tu sama poradzę z moimi pociechami a teraz mam wrażenie, że jeszcze mogło by się "pałętać" trzecie dzieciątko u nas, ale chyba już jestem za stara...
kochane trzymam za was mocno kciuki, niech wasze brzuszki rosną spokojnie i zdrowo:-)

agatakat, jak bylam u poloznej na poczatku to dala mi taka koperte "bounty pack" czy cos takiego i ja tam sie zapisalam (zeby dostac z bootsa jakies gazdety) i oni dali moj adres do firm ktore robia prywatnie USG 4d i dostalam pozniej kilka ulotek i wybralam jedna.

Placilam 90f i w tym mialam scan 15 min (mam filmik z prawie calego scanu, gdzie widac normalne USG i jak potem przeskakuje na 4d i jak staraja sie zrobic ladne zdjecie), na cd mam 23 zdjecia malucha, a 4 wybrane wydrukowane w takiej jakosci jak normalne zdjecia, a nie na papierkach jak z USG. Niestety nasz maluch byl uparty i lezal buzią w strone moją wiec mialam 3 podejscia.. w miedzyczasie chodzilam i pilam cole.. zeby sie obrucil. Troszke sie w koncu obrucil, ale mial brudkę oparta o klatke piersiowa i zaslanial sie raczkami i nozka, wiec zdjecia wyszly takie sobie, no ale z drugiej strony.. jest juz duzy wiec ciezko byloby zrobic takie foti jak w 22 tyg (wtedy mialam 4d w Polsce). Przynajmniej poraz kolejny potwierdzilo sie ze jest chlopiec, zobaczylam tez ile wazy i ze wszystko wporzadku :) takze jestesmy zadowoleni.

Maja tez inne zestawy - dluzszy scan, albo wiecej fotek, no i oczywiscie drozej :)

A to ich stronka: Liverpool baby scanning centre, baby scanning packages in Liverpool

Sama chcialabym w przyszlosci miec parke ale jakby byl drugi chlopczyk, to tez bede szczesliwa :) sama mam dwie siostry i zero braci.

elzu cena w miare rozsadna :) (ale i tak najwazniejsza super pamiatka jaka sie otrzymuje a to jest warte), niestety u mnie w okolicy ceny wachaja sie od 100 w gore, takie w miare rozsadne 4d usg widzialam za 130 :crazy: troche zaluje ze jak bylismy w pl na wakacjach nie zdecydowalismy sie na nie isc

karis kto wie to moze i moja nastawienie sie zmieni :) zawsze chcialam miec wiecej dzieciaczkow niz jedno, a teraz im blizej zbliza sie porod to coraz czesciej mysle ze nie mam ochoty byc kolejny raz w ciazy :-p (mdlosci mi dokuczaja do dnia dzisiejszego)

irka gratuluje coreczek! Twoj partner bedzie jednoglosnie przeglosowany we wszystkim ;) ogladalam ostatnio program w tv, jak to babeczki mialy po 4 synow i chcialy koniecznie miec corki.. jednak natura najczesciej plata figle ;)

elzu cena w miare rozsadna :) (ale i tak najwazniejsza super pamiatka jaka sie otrzymuje a to jest warte), niestety u mnie w okolicy ceny wachaja sie od 100 w gore, takie w miare rozsadne 4d usg widzialam za 130 :crazy: troche zaluje ze jak bylismy w pl na wakacjach nie zdecydowalismy sie na nie isc

w Szkocji to samo-Perth,Edynburgh czy Glasgow za 4D z info o płci trzeba dać minimum 130. Paranoja troszkę,bo znalazłam ofertę 4D za 100 ale bez info o płci. A tutaj niestety na normalnych scanach w szpitalu nie mówią(takie chore przepisy),więc my w sumie zdecydowaliśmy się na sexing scan za 70 i było to zwykłe badanie 2D,dostalismy do tego 2 fajne duże fotki w formacie A4 :)

reklama
Do góry