reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

bajeczka w wodzie tez jest zawsze taka opcja,że jesli nie mozesz znieśc bólu i chcesz epidural to Ci go dadzą,tyle,że wtedy wychodzisz z wody i rodzisz normalnie,także bez obaw,czasami warto spróbowac...;-)
a tego to mi już nie powiedzieli :-p Zobaczymy czy będzie u nas wanna do porodu wolna bo jest podobno tylko jedna na cały szpital :confused2: Kto wie może spróbuję ...:tak:

reklama
a tego to mi już nie powiedzieli :-p Zobaczymy czy będzie u nas wanna do porodu wolna bo jest podobno tylko jedna na cały szpital :confused2: Kto wie może spróbuję ...:tak:

Jak będzie wolna to spróbuj ... jak się nie spodoba i nie dasz rady to wyjdziesz z wody, położne Ci pomogą...
u mnie w szpitalu są 2 ... i jak będą wolne to spróbuję ;-)

czesc a wiec wlasnie czytalam na innych forach ze wlasnie nie wszystko dla dzidzi sie znajdzie w uk i proponowano wlasnie fiolet lub spirytus do pepuszka czopki na wzdecia, kolki podobno rozkow( becikow ) tutaj nie ma wiec tez czytalam ze mozna sobie o tym pomyslec ze np kosmetyki np z nivea sa dobre wiem ze sa tutaj dostepne przez internet ale ceny sa wyzsze wiec jesli na czasie jade do pl jesio autem to nie zaszkodzi cos dla dzidzi zakupic i przywiez zapytalam Was bo moze ktoras wymysli cos o czym ja nie pomyslalam hehe pozdrawiam :)

o wlasnie czopki i na kolki spacyfik :happy:
a rozkow chyba nie ma?ale widzialam cos podobnego maja taki jakby kocyk z dziurkami :happy:latem rodzimy wiec i tak raczej w rozkach nie bedziemy kisic dzieci .

Ale u nas wieje -szok :eek:
pogoda taka ,ze tylko jesc sie chce :-D

Witam,
jestem, jestem:) Podczytuje Was, ale ostatnio jestem padnieta strasznie i nie mam sily na nic.
Poza tym od miesiaca walczymy ze wszystkimi mozliwymi przypadlosciami zdrowotnymi. Jak nie grypa i biegunka, to duze problemy z oczkami i wieczny kaszel i zabkowanie. Wszystko naraz.
Mogloby sie wydawac, ze wszystko jest juz ok, ale zaczyna wracac biegunka. Wydaje mi sie, ze to moze od mleka.
Dziewczyny, czy mialyscie podobne sytuacje u swoich maluchow?? Kiedys podawalam malemu Aptamil i wszystko bylo ok. Ale potem zmienilam na Cow Gate. No i ma biegunke. Tzn teraz juz tylko 1 lub 2 luzne kopki, ale wciaz jednak ma. Zastanawiam sie, czy to moze byc od rodzaju mleka.....

Pandorka Wielkie Gratulacje dla Ciebie i Filipka

Mojemu synkowi pepuszek przemywalam tylko woda i odpadl w 7 dobie, podobnie jak chlopcom Mamuni.

Mamunia musisz kiedys zabrac chlopcow do Bitford (jesli jeszcze tam nie bylas). My sie tak wybawilismy, ze padalismy na twarze:))

Pozdrawiam wszystkie oczekujace mamusie:)

reklama
Witam wieczorkiem:-)
Pandorka gratulacje ,w koncu Filipka masz ze soba;-)
Ryjek
faktycznie nie maja tutaj rozkow ale jak Vanilka juz napisala,chyba nie bedziesz kisic malenstwa w tym w lato:-)Mi mama przyslala kilka rzeczy z apteki,jak np. Tantum Rosa,Spirytus do pempka i gaziki wyjalowione(smieszne bo ostatnio wyslalam mojego D do apteki zeby zobaczyl czy maja takie tutaj i powiedzieli ze oni takich gazikow w aptekach nie maja:szok:)Aftin-w razie jakby mala plesniawki dostala no i wit.D,nie widzialam tez nigdzie w sklepach butelek szklanych wiec kupili mi w Polsce.Teraz nie pamietam co jeszcze ale jak mi sie przypomni to napisze

Jesli chodzi o pepek to ja przemywalam mojej malej spirytusem i odpadl jej w 3 dobie.

kingusia powiem Ci ,ze ja jak chodzilam w pierwszej ciazy to juz na koncowce myslalam ,zeby tylko urodzic ..co tam porod ..ja i znieczulenie po co mi to ..dam rade ..
tylko czlowiek jak poczuje ten bol inaczej zaczyna myslec .
Ale z czasem czlowiek nabiera doswiadczenia ..wiec napewno jak bedziesz w drugiej ciazy to inaczej bedziesz podchodzic do pewnych spraw ..typu ceasrka ,znieczulenia, czy nacinanie krocza i tysiac innych spraw;-)
zycze Ci oczywsicei jak najmniej bolesnego porodu :tak:

Dokladnie jest tak jak napisalas.Ja od poczatku mowilam ze zadnych znieczulen a jak juz mialam skurcze co 2 minutki to odrazu powiedzialam ze epidural chce ale juz za pozno bylo bo rozwarcie mialam 9cm,ale teraz jak na to wszystko patrze to przy nastepnym porodzie tez nie chce znieczulenia:-DAle wogole to mialam rodzic w wodzie-tak mialam od poczatku ciazy zaplanowane a przez to ze prawie 2 tygodnie po terminie i porod wywolywany to niestety nie udalo sie ,ale nastepnym razem mam nadzieje ze mi sie uda:tak:
Vanilka a co do kolek to dziewczyny tutaj polecaly mi Infacol-mozesz to kupic wszedzie,dzieki Bogu narazie mi sie nie przydal(odpukac:-))
Myleene a moze to jest faktycznie od mleka?Dawno zmienilas?

Do góry