reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Kingusia ale masz wielki ten Twoj brzuszek-ja to mialam chyba polowe z tego;-)
Nie robia zadnego scanu przed porodem,dowiesz sie ile dziecko wazy dopiero jak sie urodzi:tak:Jesli bedziesz miala problem z urodzeniem to zabiora Cie na cesarke

Dzięki :-D
ogólnie to mi też dzisiaj spać się ciągle chce... :confused2:

Witajcie dziewczyny,
kingusia no brzusiu to masz ładniutki, ech ale jej tam dobrze:-D

Mam pytanko do dziewczyn z Londynu, macie jakiś namiar na dobrego pediatrę w tych przychodniach polskich, bo córa mojej koleżanki znów jest w szpitalu pod kroplówką, może dobry polski pediatra coś zaradzi,pomóżcie proszę

Dzięki... :zawstydzona/y::-p
no za dobrze jej, ale co zrobić, żeby wyszła??? :-D starczy tych dobroci kurcze hehehehe

a jeśli chodzi o pediatrę to nie mam pojęcia, może poszukaj na necie ??

kingusia brzuszek duzy :tak:jak ostatnio wrzucalas fotki mniejszy byl :happy:a tu zaledwie maly odstep czasu i prosze jaki balonik :happy:Bedziesz miala porod rodzinny ?

Yyy no nie wiem... szczerze jak to będzie :zawstydzona/y:

reklama
"Madzia 23 ja z tego powodu co Ty mialam w pl cesarke tylko ze mna to zwlekali !!lezalam pod kontrola w szpitalu i 15 dni po terminie zrobili mi ta cc ..ja mega opuchnieta,na relanium bo cisnienie mialam takie wysokie ...
zobaczymy jak tutaj bedzie ;/
tutaj jak pisaly dziewczyny tylko 2 usg.12tc i 20tc . no chyba ,ze cos bedzie sie potem dzialo daja na dodatkowy scan .
co do wizyty u poloznej to idz wczesniej ..no i niestety u nich tak wygladaja wizyty ;/mocz,cisnienie ,potem serduszko czy bije pogada i to wszystko ..
Ja tez panikowalam na poczatku teraz juz sie przyzwyczajam ."

O kurde,to niezle Cię przetrzymali:no: Swoje też pewnie przeżyłaś,trzymam kciuki,że tym razem zakończyli sie szczęśliwie;-) A ogólnie to tak sobie myśle,że moze dlatego mam tak rzadko wizyty,że to moja druga ciąża a z tego co wiem to przy pierwszym dziecku jest więcej tych wizyt...W moim miasteczku nawet nie umawiają w przychodni tylko położna przychodzi do domu.A mi nawet serduszka dzidzi nie sprawdziła tylko ciśnienie i chciała iśc,a ja się sama o mocz musiałam pytac,bo nawet by nie zbadała:wściekła/y:

Madzia23- Witaj na forum:-)!
Wiesz co ja zarówno w pierwszej jak i drugiej ciąży miałam tyle samo wizyt, więc chyba ta Twoja położna się pomyliła albo sobie troszkę w kulki leci:tak:, no bo w końcu jak może zostawić Cię na 3 miesiące bez kontroli:szok:. Ja też uważam, że powinas to wyjasnić, w końcu tu chodzi o dobro Twoje i maleństwa:tak::-).

Dzień dobry Brzuchatki ( i nie tylko ),

moje dziecię wstało dziś o nieludzkiej godzinie ( jak dla mnie ), o 5 :szok:
Kiedyś tak wstawałam do pracy, a teraz już nie pamiętam :-D
A serio - to ja jestem sową, nie skowronkiem i dla mnie takie wczesne wstawanie to koszmar.. No ale pora się przyzwyczajać, bo niedługo znów to będzie norma - wstawanie nocne i ciągłe niewyspanie :eek:

Madzia23,

witam Cię serdecznie na naszym wąteczku. Zgadzam się z tym, co napisały dziewczyny - 3 miesiące to zdecydowanie za długo i koniecznie musisz wyjaśnić to nieporozumienie:tak:

Pandorka,

jak tam, są już jakieś symptomy ???

Karis78,

pierogi ruskie, mniam..:-) Ja wczoraj tez ambicjonalnie podeszłam do weekendowego wypieku ( bo u mnie co weekend musi być coś upieczone ;-) ) i pierwszy raz upiekłam drożdżówki z dżemem :tak: Wcześniej jakoś nie miałam serca do ciasta drożdżowego, tyle co zrobiłam makowca na Święta. Ale bułki wyszły fajne i zmieniłam podejście :-D

Muszę uciekać, bo moja mała niespodziankę w pampersa zrobiła..
Zajrzę potem :-)

Miłej niedzieli
:tak:

Polgielka,

witaj i rozgość się :tak:
masz ciekawy nick ;-), czy to od połączenia słów Polka i Angielka ? ;-)
5 córeczek, ho ho, to musisz mieć urozmaicone życie :-D
Napisz coś więcej o swoich pociechach i o swoim życiu:tak:
Ja mam termin na 2 maja, więc obie będziemy majóweczkami ( chyba, bo wiadomo - róznie to bywa ). Ale u mnie prawdopodobnie 3 córa :-) Imię dla synka już wybrane ?

Witajcie w niedzielny poranek,
no niestety ja też dzisiaj przymusowo wcześniej na nogach:wściekła/y: kiedy ja się wyśpię:-p
Pierogi były dobre, ale to ja dzisiaj maureen idę w ślady i też jakieś ciasto upichcę:-) a wogóle te dróżdżówki to pewnie pycha:tak: jak znajdziesz czas to podaj mi proszę przepis może też się wysilę:rofl2:
polgielka witaj:-)
madzia23 trzymam kciuki za wymuszenie częstszych wizyt!
No dziewczynki te wasze dzieciaczki to chyba czekają na prawdziwą wiosnę, pewnie po co na takie zimno się spieszyć jak w brzuszku tak ciepło:-D
życzę Wam dobrej niedzielki

Karis,

tu masz link do przepisu :

Słodkie drożdżówki z dżemem

Wypróbowałam już kilka przepisów z tego blogu i jak dla mnie po prostu rewelacja, ja w ogóle sporo pieke, przepisy mam z różnych zródeł, ale na tych się jeszcze nie zawiodłam, więc polecam z całego serca :tak::-) Miłego pieczenia ;-)

maureen bardzo dziękuję za link:-)
Nie wiem dostałam na twarzy jakieś czerwone rumieńce i są ciepłe, dziwne.
ale u nas pada, to lecę wstawić jakiś obiadek:tak:

reklama
Karis,

proszę bardzo :-)
U mnie dziś jednak też będzie pieczenie.. ale chleba :tak:
Tym razem jednak tego zadania podjął się mąż :-D Strasznie jestem ciekawa jak mu pójdzie ;-)

Do góry