reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

bajeczka pocieszylas mnie bo juz myslalam ,ze list z data do mnie nie dotarl .To zadzwonie do szpitala jutro :happy2:
Oj wierze Ci,ze juz wolala bys urodzic ...koncowka ciazy strasznie meczaca jest ..pamietam moja poprzednia i sama sie tego boje :baffled:
Jeszcze ja mialam cykl 42 dniowy wiec zapewne bede znowu chodzic po terminie :baffled:poprzednio to samo mialam i cc mi wkoncu zrobili .
ciekawe jak teraz .
Tez mam dolka bo chce wiosne ..slonce !!
plec mi powiedzieli w pl na usg 3d bylam ..tutaj bym dopiero teraz na tym usg sie dowiedziala .
Opuchnieta jestes?

reklama
Vanilka,

witaj w naszym gronie :-)
ja niestety nie miałam usg 3d w żadnej z ciąż i trochę mi żal :-(
Ale tutaj robią je chyba tylko prywatnie, co dziewczyny ?

List z datą scanu na pewno przyjdzie, nie martw się :tak:
A ogólnie jak się czujesz ?
Przeprowadzacie się do innego miasta ?

pixi,

jak dziś ze skórką Twojego maleństwa ?

Sara,

śliczne te Twoje dzieciaczki :tak::-)

bajeczka,

ja wchodzę w 7 miesiąc i tak się ostatnio cieszyłam, że brzuszek malutki.. ale już przestałam, bo widzę wyraznie że się sporo powiększył.. Poza tym, też mam przymałe ciuchy :wściekła/y:
I czuję sie zupełnie nieatrakcyjna :zawstydzona/y:

Maureen wlasnie tak sie czuje, bardzo nieatrakcyjna. Nawet zapewnienia meza, ze wygladam dobrze i ladnie w ciazy na mnie nie dzialaja...:eek:

Vanilka mi to sie wydaje, ze przenosze bo jak zaczelismy sie starac o dziecko to mi sie tak pomieszalo z cyklami, ze mialam nawet 50-dniowy. Bylam w szoku, ze wogole jestem w ciazy przy takich rozregulowanych cyklach. No i pamietam, ze wtedy mierzylam sobie temperature, wiec mniej wiecej kojarze kiedy moglam zajsc i wg mnie termin nie jest na 2 marca tylko gdzies pozniej.
Dlatego od 38 tygodnia nie bede sie oszczedzac, jakies pranie dywanow na kolanach sobie urzadze :laugh2:, spacerki, moze cos sie ruszy.

bajeczka,

rozumiem Cie kochana, bo ja mam tak samo... Najgorsze jest to, że po poprzednich 2 ciążach dorobiłam się okropnych rozstępów i teraz znów są takie świeże, blee..:baffled: Poza tym po 2 ciąży bardzo szybko schudłam i wróciłam do swojego poprzedniego rozmiaru, ale jaką mam gwarancję, że tym razem tez tak będzie ? :-( I ta obwisła skóra na brzuchu...:baffled::no:

Witam :happy2:

Maureen Ja z poprzedniej ciezy tez mam rozetepy i to ile :szok:
Tak zaczelam nagle tyc i z dnia na dzien polowa brzucha w rozstepach :baffled:wiec teraz tez beda mi towarzyszyc ..narazie sa blade ale im wiekszy brzuch to wiadomo bedzie je wiecej widac .
Wchodzisz w okres gdzie brzusio bedzie teraz szybko rosl :happy2:

bajeczka No to nie za wesolo jak mialas takie dlugie cykle :baffled:bo po terminie zajeb....meczarnia jest..ciagle na ktg,opuchnieta na maxa ,sprawdzanie wod plodowych itd.no i powiem Ci ,ze u mnie nic sie nie sprawdzilo co by przyspieszylo porod ...sex codziennie :-Dpralam nawet ciuchy na kucaka pilam maliny ...no nic doslownie :no:No ale moze jednak zlapie Cie w terminie lub kilka dni po .

Wy ju dziewczyny zaraz porody ,a ja dopiero 20 tc.buuuu
a juz czuje sie gruba ,nieatrakcyjna ..a co bedzie potem :baffled:

Dzien dobry :-)

Moja pannica wstała dzisiaj o 5 :baffled:
Dała mi trochę do wiwatu, teraz udało mi się dopiero ja spacyfikować :cool2:

A jak Wasz ranek ?

czesc dziewczyny

oj wspolczuje wam bo wiem jak sie dluzy ta koncowka a 9 mies to chyba najgorszy z calej ciazy jest,bynajmniej dla mnie byl. ja przenosilam 10 dni i dopiero masaz szyjki mi pomogl bo te domowe sposoby wogole na mnie nie dzialaly:no:.
Rozstepow wogole nie mialam cala ciaze dopiero po porodzie wyszlo mi kilka i to w paskudnym kolorze sinym.Smaruje kremem i juz troche jasnieja.
Ale waga niestety stoi.wciaz 10 kg do zrzucenia:szok:.A bylo 20+:zawstydzona/y:

vanilka widze ze mieszkamy po sasiedzku:-).czesto bywalam w northampton na zakupach.

U nas niestety problemow skornych c.d. odstawilam wszystkie kosmetyki,kapiemy w krochmalu,uzywam jedynie bepanthenu na pupke. jest poprawa ale skora na twarzy jest b.sucha.a jak tylko posmaruje kremem czy oliwka to zaraz czerwona sie robi i placz.niewiem dlaczego.ach...i walczymy z ciemieniucha:no:

Czesc dziewczyny.
Czy moge do Was dolaczyc :confused:
Czasem przeraza mnie tutejsze podchodzenie do ciazy wiec mam tysiac obaw czy oby normalnie mnie tutaj traktuja ...i zawsze jakies rady osob ktore juz przeszly tutaj ciaze pomoga :happy2:
Bede wdzieczna za przyjecie :happy2:
Cześć Vanilka, ja tu też nowa :-)Ja pierwszą ciąże i poród mam za sobą w Polsce, teraz od początku tej drugiej jestem w UK i różnica jest uderzająca:tak:zupełnie inne podejście, ale nie martw się bo jeżeli będziesz miała jakikolwiek problem napewno cię nikt tu nie zostawi i nikomu nie musisz dawać w łapę...nie wiem w jakim mieście mieszkasz ale tutaj u nas w Maidstone ja nie narzekam ale fakt jak napisala bajeczka to o wszystko należy ciągnąć za język. trzymam kciuki;-)
pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie:-)

ja z opieki medycznej nie jestem zadowolona. owszem polozna mialam ok,ale jak dla mnie za malo badan robia w ciazy i wogole maja zupelnie inne podejscie niz w polsce.Takie na luzie,nie ma sie czym martwic,wszystko bedzie ok:no:.
Natomiast jesli chodzi o porod i pobyt w szpitalu to tu jest lepiej niz w pl.
Jak dla mnie:tak:

reklama
pixi A no dopiero zauwazylam z jakiego miasteczka jestes :happy2:
To naprawde po sasiedzku mieszkamy :tak:
Jak bedziesz wybierac sie do Northampton zapraszam :happy2:
Kapalas w oilatum ?? moj synek jak sie urodzil mial straszne problemy ze skora i tylko oilatum pamagal.

mi sie wydaje ,ze oni podchodza do ciazy ...jak utrzyma sie do konca to ok ,a jak nie to trudno :baffled:

Do góry