reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Dziewczyny Mam Pytanie Czy Robiłyście Może Badanie W 16 Tygodniu Nie Wiem Jak Dokładnie Sie Ono Nazywa Ale Polega Na Stwierdzeniu Prawdopodobieństwa Czy Dziecko Nie Jest Upośledzone, Jest To Badanie Krwi.

reklama
Olcia23, dzieki! :-)

Olinda, test nazywa sie triple test i sugerowany jest raczej ciezarnym po 35tym roku zycia. Ja nie robilam tego testu poniewaz prawdopodobienstwo ze cos jest nie tak jest znikome przed 30-ka.

Ja robilam ten test. Jest to zwykle pobranie krwi,przynajmniej u mnie tak wygladalo. Okresla on prawdopodobienstwo ZD u dziecka. I wcale nie jest prawda ze zagrozone taka ciaza sa tylko kobiety po 35tym roku zycia. Ja uwazam ze takie testy sa potrzebne,zeby starac sie leczyc te dzieciatka jeszcze w brzuszku u mamy.

Ja W Lipcu Skończe 28 Lat. Proponowano Mi To Badanie I Wstępnie Sie Umówiłam Ale Im Dłużej O Tym Myśle Tym Bardziej Jestem Na Nie. To Badanie Nie Daje 100% Pewności A Nie Chce Siedzieć I Się Denerwować. Także Zrezygnuje Z Tego Badania Co Ma Byc To Będzie.

Nie denerwuj się, aż mnie to zdenerwowało,a tak wogóle to jesteśmy z tego samego rocznika.
Nie wiem co o tym myśleć, raczej myślę tak jak i Ty.A to jest badanie z krwi matki?

Tak Pobieraja Tylko Krew I Sprawdzaja Prawdopodobieńswo Jeśli Wyjdzie 1-250 Ciąż To Wtedy Kieruja Na Specjalistyczne Badania A Jesli Wyjdzie Np. 1 - 1000 To Wtedy Nic Nie Robia A Ja Nie Chce Sie Do Końca Ciąży Marwić Czy To Na Mnie Wypadło. Także Podziękuje Im Za To Badanie.

W Polsce chyba nie robią takich badań przed 35 rż.
A ja dziś witam się bez mdłości, czuję się w miarę dobrze.

1952.gif

W Polsce chyba nie robią takich badań przed 35 rż.
A ja dziś witam się bez mdłości, czuję się w miarę dobrze.

1952.gif
CZESC MEDIO.:happy: CIESZE SIĘ ŻE DZISIAJ BEZ MDŁOŚCI ABY TAK DALEJ:-) O ILE SIĘ ORIĘTUJE TO NIE ROBIĄ TAKICH BADAŃ W POLSCE A TUTAJ ROZMAWIAŁAM ZE ZNAJOMĄ ANGIELKĄ KTÓRA MA 21 LAT I JEJ TEŻ PROPONOWALI TO BADANIE ALE TU WSZYSTKO MAJĄ NA ODWRÓD.:dry:

hej dziewczyny wtrące sie troszku:-) ja to badanie miałam robione w wieku 25lat czyli rok temu tez sie zastanawiałam czy zrobic czy nie ale chcialam wiedziec wszystklo jezeli chodzi o dzidzie wiec zrobiłam:-)i kamien z serca mi spadł jak okazało sie ze wsio ok:-):-) a jak bym nie zrobila to do konca ciąży bym sie zastanawila czy wszystko jest ok no ale to wasza decyzja:tak:
pozdrawiam

reklama
My się często śmiejmy, że oni mają tu wszystko na lewo hahaha:-D:-D:-D
A czym jedzisz do Polski, samochodem czy lecisz samolotem?

1431.gif

Do góry