reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Pixi trzymymy kciuki :-)
Olinda dzieki
Mi sie dzisiaj snilo ze urodzilam,a do tego nic nie mialam gotowe-ciuszki nie wyprane,lozeczko nie przygotowane,itd.
Uzywala moze ktoras z was FAIRY ale nie proszek tylko ten zel w saszetkach??Zastanawiam sie czy to jest dobre

reklama
Dzień dobry :-)

Dzisiaj tak mnie boli gardło, że ledwo mówię, a moja chrypka wcale a wcale seksowna nie jest :cool2:

pixi,

HURAA!! Trzymam mocno kciuki, oby szybko poszło, już niedługo będziesz tulić swoje maleństwo w ramionach i nie będziesz pamiętać o bólu :-)

tajchi,

u nas też nie za wesoło z kasą, mój M. zmienił pracę, ale niestety zarobki gorsze, a przeprowadziliśmy się niecałe 4 miesiące temu do innego domu z większym czynszem :eek: Niestety tak wszystko się poukładało, zawsze człowiek planuje inaczej, a wychodzi co innego.. Ale co zrobić, Wy dacie radę i my damy, trzeba przeczekać, na pewno się polepszy :-) Dobrze, że trafił Ci się dodatkowy zarobek, ja też miałam opiekować się chłopczykiem u siebie w domu, w wieku mojej Amelki, ale zrezygnowałam, ponieważ wiem że potem, z większym brzuchem i gorszym samopoczuciem nie dałabym rady z 2 takich żywych maluchów...

mamunia2,

tak, ludzie czasem są tacy niepoważni, a wymagają od innych odpowiedzialności za ich własne dziecko :crazy:

Mylenee,

ja uważam, że to bardzo dużo za przedszkole, coś tam na pewno dofinansuja, ale trzeba wszystko dokładnie przekalkulować - bo tak jak piszesz, nie zawsze się to opłaca, a z dzieckiem nie jesteś..

kamilalopez,

trzeba zgłaszać każdą zmianę pracy i zarobków.

Co do tej zawiesiny - w związku z moim choróbskiem nie wybieram się na razie na miasto, ale ta nazwa to chyba Gaviscon.. może Gaviscin, coś w tych klimatach :sorry:

Nie użuwałam Fairy w żelu, ale proszku i płynu tak i byłam bardzo zadowolona.

Poza tym wczoraj wieczorem się zważyłam i wcale nie mam na plusie 4 kg jak pisałam, tylko.. 5,5! O rany, a to nawet nie połowa ciąży, chyba się załamię :shocked2:

Maureen dzieki
A ja wlasnie z ciekawosci sprawdzilam swoja wage no i jestesm 12kg na plusie,na szczescie zostal mi tylko miesiac tak ze juz za duzo nie przytyje:-)
No i musze sie w koncu dzis zabrac za pisanie planu porodu bo w piatek ide do poloznej i musze juz miec

Co do tej zawiesiny - w związku z moim choróbskiem nie wybieram się na razie na miasto, ale ta nazwa to chyba Gaviscon.. może Gaviscin, coś w tych klimatach :sorry:

jeśli chodzi o zawiesinę na zgagę to tak nazywa się Gaviscon. Jeśli zgagi męczą Cię strasznie, to poproś GP o Omeprazole. Aha.. i jeszcze jedno! Gaviscon dostaniesz za darmo jeśli poprosisz GP o receptę na niego ;-)

Nie użuwałam Fairy w żelu, ale proszku i płynu tak i byłam bardzo zadowolona.

Ja używam Fairy w żelu i moim zdaniem jest o niebo lepszy niż proszek. Nie polecam jednak Fairy w tych poduszeczkach żelowych, bo te poduszeczki nie zawsze się do końca rozpuszczają i zostawiają "gluty" na ubraniach. Płyn do płukania tez jest rewelacyjny!

Kurde... taki normalny wyciskany z butelki ;-)

fairygel.jpg

reklama
Do góry