reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Czesc dziewczynki mam pytanko do doswiadczonych juz mamus...powiedzcie mi jak to jest z ubrankami dla maluszka w szpitalu...czy zaraz po porodzijest ubierany w nasze ciuszki??jak wyglada cala ta procedura...dzidzia cie rodzi...chwile lezy na naszym brzuszku i potem go zabieraja do mycia i ubieraja w ubrank czy jak?? pytam bo zastanawiam sie czy mam miec przygotowane ubranka dla malej odrazu czy dopiero po jakims czasie beda potrzebne...
moze to glupie pytania ale ja juz troszke fisiuje z nerwow...termin wg usg mialam na 27pazdziernika wg OM na 2listopada dzisiaj mamy 4 a maly uparciuch dalej w brzuszku siedzi...jak do niedzieli nie wyjdzie to mam sie stawic do szpitala juz na wywolanie....:-(

Tak dzieci sa ubierane w nasze ciuszki. u mnie to bylo tak.. diana sie urodzila i ja od razu zabrali na taki przewijak z lampa ktora podtrzymywala cieplo maluszka. oczyscili ja i ubrali. ja w tym czasie lezalam i sie patrzylam moj E jako pierwszy trzymal Diane na rekach bo mnie zszywali... dopiero po jakims czasi wzielam Diane na raczki i dalam cycusia :-D ach jakie to bylo mile uczucie :-)

reklama
Myleene widzisz a ja wczesniej jak dostalam ksiazeczke ciazowa to do tego dostalam tylko jakies gazetki-nie dali mi zadnego spisu co w ktorym tygodniu robia-taki spis dostalam dopiero od nowej poloznej 3 tygodnie temu.
Tunczyki no to wkrotce bedziesz juz miala maluszka przy sobie:-)Ja tez juz sie doczekac nie moge,ale modle sie zeby urodzic w terminie albo po bo termin mam na 2go stycznia a nie chce urodzic w starym roku;-)
Tajchi:szok: to juz chyba miesiac walczysz z biegunka:szok:Szczerze mowiac to wydaje mi sie ze nawet jeli to przez zabki to i tak powinno sie to czyms zwalczyc.
A ja wczoraj sobie porawic humorek chcialam,poszlam do fryzjera i sprawilam sobie nowa fryzurke-wlosy prawie do pasa,scielam do ramion:-)

Katik u mnie w pracy płacili ale ok 70% wynagrodzenia do 3 dni,powyżej 3 dni 100%

Katik u mnie w pracy jest tak samo jak napisala Tajchi. I mam nadzieje ze z Twoja dzidzia nic nie jest ze tak Cie trzymali caly dzien.

Katik zalezy to od Twojej firmy. Jesli masz iles dni chorobwego do wykorzystania, to zaplaca ci 100%, ale jesli wykorzystalas juz chorobowe z zakladu, to bedzie to 70% i to chyba stawki dziennej.
Ja mam np miesiac chorobowego w ciagu roku.

Ok, dzieki dziewczyny za info.
A co do dzidzi, to wszystko ok... W sumie nasiedzialam sie wczoraj tym szpitalu wiecej niz to bylo warte, jakies "przesilenie"wczoraj na porodowce mieli, i nie mial sie mna kto zajac. Przyszli zmierzyc cisnienie, poszli , i godzine czekalam, pojawili sie na pobranie krwi... i kolejna godzina... I tak mi zeszlo 6,5 godziny :szok::szok::szok:

Czesc dziewczyny :-)

Tajchi - chociaz to dobre ze Kacperek zachowuje sie normalnie i jest wesoly moze to rzeczywiscie przez zabki juz sama nie wiem co Ci doradzic bardzo mocno trzymam kciukasy za unormowanie sprawy i duzo zdrowka zycze :tak:oczywiscie czekam na wiesci jak sprawuje sie autko;-):-D

Tunczyki - dziewczyny juz napisaly wszystko mi pozostaje tylko potwierdzic :tak: i zycze szybkiego rozpakowania sie

Katik - witam na forum

A ja dzisiaj padam na pysk taki mialam dzien ze szkoda gadac :no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Dzisiaj czeszac Ole do szkoly zobaczylam ze ma wszy uwierzycie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: myslalam ze zejde :wściekła/y::wściekła/y: no i caly dzien minal na pozbywaniu sie tego dziadostwa mialam wrazenie ze one sa wszedzie wiec sila rzeczy caly dom wysprzatalam posciel popralam i mam dosc :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Lece do lozeczka i zycze wszystkim kolorowych snow :-)

OLINDA ja to się tak bardzo nie zdziwiłam tym,bojakis czas temu polska telewizja reklamowała jakis preparat na wszy i gnidy,wtedy to bylo moje ogromne zdziwienie i poczytałam o tym,że znowu się szerzy wszawica:-:)-( to przeciez czasu kamienia łupanego:sorry2:,dobrze,że szybko to zauwazyłas oby nic sie nie rozprzeszczeniło:szok: buziaki
Kacperek troche lepiej wczoraj robił kupki,ale nie rewelacyjnie:sorry:
kamilalopez no to poszalałas u fryzjera, a z Kacperkiem walczymy miesiąc dokładnie

Czesc Kobietki :-)

Tajchi super ze Kacperkowi sie polepsza a co do reklamy tez ja widzialam:tak: siostra ma mi za 2 tyg przywiesc jakis szampon ktory zapobiega wszom a Ola przyniosla napewno ze szkoly jak zobaczylam je brrrrrrr to mi wlosy stanely deba bo pozbyc sie wszow to nie problem najgorzej z gnidami wczoraj tak strasznie mi plakala jak jej wyczesywalam ze az plam dostala na buzi dobrze ze Olivka nie ma wlosow bo u niej to tylko maszynka i na zero:szok::szok::-D:-D:-D:-D nie mialabym innego wyjscia , oczywiscie powiadomilismy szkole mam nadzieje ze sprawdzili dzieciam wlosy i powiadomili rodzicow bynajmniej tak mowili ze zrobia

Buziaki

reklama
Do góry