reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Mam dwa pytania dziewczyny:
1-czy ktoras z was moze mi doradzic jaki materac kupic do lozeczka?Nie wiem jaki jest najodpowiedniejszy dla malenstwa.
2-jak dlugo i w jakich dawkach podaje sie maluszkowi witamine D3?

reklama
Hej mogę sie podpiąć pod wasz wątek??
Ja jestem w 24 tygodniu ciąży..:)
Mam termin na 26 luty..podobno dziewczynka :tak: Jeszcze nie mamy wybranego imienia..ale najważniejsze że malutka zdrowa i jak narazie ciąża przebiega bezproblemowo :-)
Czeka mnie jeszcze scan w 34 tygodniu bo mam nisko ułożone łożysko...być może czeka mnie cesarka...:dry: ale narazie o tym nie myślę...
Pocieszaj- ące są wasze opowieści porodowe....gratuluję pociech!!!:tak::tak::tak:

Pozdrawiam was cieplutko...
Madzia8310 - ja cie pamietam z lutowek ale tam sie juz nie pojawiasz ? Szczerze ci powiem ze jedziemy na tym samym wozku, tzn.
1 mamy podobne terminy
2 spodziewamy sie ksiezniczek
3 najwazniejsze tez mam bardzo nisko ulozone lozysko i mam miec scan w 32 tyg - czyli 5 stycznia . Nie wiedzialam o tym ze jak sie ma nisko lozysko to grozi cesarka - ale zawsze sie czegos ucze. Poza tym moja polozna powiedziala ze na razie nie ma co panikowac bo moze sie podniesc w pozniejszym terminie - oby przed lutym ....
Ps fajnie ze tu do Was dotarlam alezawsze zapomne i nie moge Was znalezc Pozdrawiam - ale sie naprodukowalam

kamilalopez ja materac kupiłam z łóżeczkiem i szczerze mówiąc nie wiem jaki jest dobry odpowiedni a jaki nie:-(
Wit.|D3 podaję do dziś na początku codziennie tak do pół roku teraz to jak pamiętam ale staram sie codziennie zdarza mi się przerwa 1-2 dniowa ale myślę,że to nie zaszkodzi. A tak w ogóle to wit.D3 jest na recepte,nie chcieli mi sprzedać w PL,ale był Pan farmaceuta i użyłam swojego uroku:-D:-D

Ja podobnie jak Tajchi staram sie podawac codziennie po jednej kropli, ale nie zawsze to wychodzi.
A co do mataerac, to sa najrozniejsze wypelnienia. Nie moze byc zbyt twardy i zbyt miekki.

Madzia8310 - ja cie pamietam z lutowek ale tam sie juz nie pojawiasz ? Szczerze ci powiem ze jedziemy na tym samym wozku, tzn.
1 mamy podobne terminy
2 spodziewamy sie ksiezniczek
3 najwazniejsze tez mam bardzo nisko ulozone lozysko i mam miec scan w 32 tyg - czyli 5 stycznia . Nie wiedzialam o tym ze jak sie ma nisko lozysko to grozi cesarka - ale zawsze sie czegos ucze. Poza tym moja polozna powiedziala ze na razie nie ma co panikowac bo moze sie podniesc w pozniejszym terminie - oby przed lutym ....
Ps fajnie ze tu do Was dotarlam alezawsze zapomne i nie moge Was znalezc Pozdrawiam - ale sie naprodukowalam

oj to superrr, dziewczynka mowisz:-) u mnie pewnie drugi chlopak bedzie:-p ale dowiem sie po porodzie :-D co do usg w 32tyg. ja ju nie bede miec :cool:(lozysko na lewym boku z tylu ulozone) ale jeszcze sie dowiem jak bede u poloznej w 28tyg.:eek:
co do lozyska, ono moze sie jeszcze podniesc a czemu cc, cc robia przez to kiedy lozysko zatyka ujscie macicy, dziecko aby sie wydostac musialoby przebic lozysko ktore jest bardzo ukrwione a wiec wykrwawic sie mozna takze temu cc ale tak na razie jest jeszcze troche czasu na poprawe danej sytuacji:tak: takze zmartwienia prosze na razie odlozyc na bok a martwic sie jak bedzie juz 100% powod ok:tak:

a i napisze cos co do mojego samopoczucia, jest super, czasem cos zaboli , plecy nogi, ale czasem, ostatnio napad na slodycze co juz zredukowalam do potrzebnej ilosci cukru na dzien :-D na razie przytylam 6 kilo i mam nadzieje ze 15 nie przebije jak za pierwszym razem(17) i mam nadzieje ze tak jak teraz mi cala ciaza zleci:cool2:

Hej mogę sie podpiąć pod wasz wątek??
Ja jestem w 24 tygodniu ciąży..:)
Mam termin na 26 luty..podobno dziewczynka :tak: Jeszcze nie mamy wybranego imienia..ale najważniejsze że malutka zdrowa i jak narazie ciąża przebiega bezproblemowo :-)
Czeka mnie jeszcze scan w 34 tygodniu bo mam nisko ułożone łożysko...być może czeka mnie cesarka...:dry: ale narazie o tym nie myślę...
Pocieszające są wasze opowieści porodowe....gratuluję pociech!!!:tak::tak::tak:

Pozdrawiam was cieplutko...

Madzia zapraszam cie serdecznie do naszego Skromnego grona:-D

Tajchi no wlasnie musza isc mi do lekarza po recepte.
Myleene no wlasnie-nie za twardy,ani za miekki tylko ze skad ja mam wiedziec ktory to jest,przecierz nie bede wskakiwac do lozeczek i sprawdzac:-D

reklama
TAJCHI juz miesiac sie meczycie z tymi kupkami? no to nie wiem czy to jest wina zabkow? a widac jakies slady? diana miala dwie takie biale gorki na dziaslach, sprawdz... jezeli nie to moze sie skonsultuj z polskim lekarzem jezeli takiego macie w okolicy?trzymaj sie i nie poddawaj... buziaki dla Kacperka :-)

Do góry