reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Mamunia2 chlopcy wygladaja cudnie!!!!! Nie moge sie doczekac, kiedy ja swojego tak zestroje i bedziemy chodzic za cukierkami.
Zycze duzo zdrowka dla Alusia.

viola777 nie wiem co Ci doradzic...moze idz do innej kliniki i tam wybierz sobie polozna...Pierwsze USG zazwyczaj trwa krotko. A wiem, ze badania na zespol Downa robi sie jakos po w tym okresie, gdzie akurat jestes...wiec nie martw sie...

reklama
Milego dnia dziewczyny....

Ja zmykam szykowac sie na wypad na cmentarze:))
Po raz pierwszy od 4 lat jestem w Polsce na Wszystkich Świetych, wiec bardzo zadowolona jestem:)))

Papa

Dzien dobry:-)

Tajchi dlaczego masz obawy ? W Polsce jak jezdzilam to lubialam zmieniac biegi a tutaj wole automatyczna skrzynie biegow lepiej mi sie jezdzi :tak:A jak Kacperek sie czuje???

mamunia2- stoje chlopakow rewelacyjne i ja tez zycze zdrowka dla Alusia

viola777- witam i nie martw sie badanie na zespol downa mialam miec robiony wlasnie w 16 tc no ale sie nie zgodzilam a krew pobierali mi tylko 2 razy na pierwszej wizycie i pod koniec ciazy a tak to co wizyte zanosilam mocz do badania wszystko bedzie dobrze a jak sie czujesz????

Myleene- super ze udalo sie wam sprzedac autko a planujecie cos kupic??? No i oczywiscie co slychac u Alusia ??//

Milego wstawania i dnia

Olinda tak oczywiscie planujemy cos kupic, musimy bo nie bedziemy mieli czym dojezdzac do pracy....chcemy kombi, a tego sprzedalismy, bo byl kupiony na szybko po moim wypadku i juz powoli wymagal napraw....
Teraz jak M bedzie w Anglii to cos kupi i przyjedzie po mnie i Aluska....
U Alusia wszystko dobrze, wlasnie dorwal sie do styropianu i mam cale mieszkanie do sprzatania, bo ten styropian jest juz wszedzie. Wiesz, ze i moj Alus strasznie duzo pije?! Zmadrzal i wody juz nie chce, tylko herbatki na okraglo by pil...A co u dziewczynek???

Witam. Mieszkam w UK. Obecnie jestem w 14tyg. ciąży. 2 dni temu byłam na pierwszym USG, trwało to może 10min. Osoba wykonująca badanie stwierdziła, że jest za pózno na zbadanie tyłu główki dziecka i dziecko jest za duże. Z tego co wiem powinnam mieć pobraną krew do badań m.in. w celu wykrycia zespołu Downa. Nic takiego mi nie zaoferowano, dopiero za 2 tyg. będę mieć pobieraną krew a to będzie 16tydzień. Zastanawiam się czy to nie za póżno. Jestem bardzo nie zadowolona z opieki tutaj. Zaznaczam, że jest to moja pierwsza ciąża i bardzo się martwię. Jeśli ktoś może mi podpowiedzieć jakie badania powinnam zrobić to bardzo proszę o odpowiedz. Dziękuję

wydaje mi sie ze opieka nie jest az tak zla tylko poprostu Polacy sa przyzwyczajeni do tysiaca badan (czasami nie potrzebnie) ja przyjechalam do Angli w miej wiecej 16 tyg ciazy . (czy tez termin masz na maj?) i na poczatku mialam tyko badanie moczu.pozniej krwi i pierwsze i zreszta ostatnie USG mialam w grudniu. badania kontrolne (mocz i bicie serduszka ) co miesiac, w 8 miesiacu co dwa tygodnie a w 9 co tydzien.. na poczatku powinnas wypelniac taki formularz ktory jest bardzo wazny, po nim stwierdzaj czy powinnas mniec jakies dodtakowe badania, jezeli w czasie ciazy cos sie pogorszy na pewno tego nie zbagatelizuja :-) wiec nie ma sie co martwic.... a i jeszcze jedno gdy masz jakies obawy twoja midwife da ci swoj numer telefonu gdziemozesz zawsze zadzwonic i dopytac...

Kacperek wciąż ma biegunkę ale robi 2-3 razy dziennie
myleene gratulacje za sprzedaż auta
kamilalopez ja tezpolecam infakol
olinda my jestesmy z Łodzi,a za autem dzis jeżdziliśmy ale z naszych planów Audi BMW nic nie wyszło,kupiliśmy Mercedesa ale za to z listopada '07,była okazją to trzeba było korzystać,zrobiłam próbną jazdę pierwszy raz w życiu automatem jeżdziłam szok:szok::szok:

wlasnie mercedesa mnielismy na sprzedarz hehhehe :-D co prawda starszego ale w bardzo dobrej kondycji :-D sprzedajemy bo ja nie umiem jezdzic takimi duzymi samochodami (za to moj E uwielbia) :szok::-p

MAMUNIA STROJE SA POPROSTU BOMBOWE :-)

olinda no ale pierwszy raz zawsze jest najgorszy,jak popraktykuję to porównam jazdę:zawstydzona/y:
myleene a co ty za wypadek miałas??? my też własnie zmienilismy na kombi:-)
kornasia trzeba było szybciej pisać,że macie na sprzedaż a nie psuł wam sie Merc???

Hej Kobitki
Parę dni mnie nie było i ledwo nadążyłam przeczytać wszystkie posty. :tak:
Dziś takie smutne Święto i jakby na spotęgowanie tego leje cały dzień. Dobrze, że chociaż wczoraj było jeszcze w miarę i udało nam się wyjść na rodzinny spacerek. Moje samopoczucie się nie pogarsza ani nie polepsza wiec myślę, że przeżyję. Chyba jest to spowodowane tą paskudną pogodą. Żeby chociaż nie padało to niech sobie będzie chłodno czy smętnie ale jak cały czas leje to można na prawdę kręćka dostać. Zwłaszcza jak się ma takie rozbrykane towarzystwo :tak:
Co do prezentu dla rodziców na taką ważną rocznicę to pamiętam, że mój tata zamówił dla mamy na właśnie 35-tą rocznicę ozdobny tależ porcelanowy z pięknymi kwiatami i ich zdjęciem do powieszenia na ścianie lub postawienia na komodzie. Oczywiście nie wszyscy lubią takie rzeczy, myślę też że pomysł z obrazem też jest świetny. Przecież czajnik czy odkurzacz odpada :-D
Ja bym jeszcze zamówiła w cukierni ogromny tort okolicznościowy. Rodziców bardziej cieszą takie symbole miłości i pamięci.
Viola777 witam Cię i zgadzam się z Kornasią. Nie martw się tu rzeczywiście tak jest. Jesteśmy po prostu przyzwyczajone do innej opieki w Polsce. Ja też miałam wizytę w 16 tyg i usg w 18. Zgodziłam się na badanie pod kontem różnych chorób i po kilku dniach od usg przyszedł list, że badanie krzyżowe usg i krwi stwierdza, że jest wszystko ok i dziecko jest zdrowe. Mam wizytę co miesiąc, na niej tylko krew, mocz, ciśnienie i słuchamy serduszka. Zobaczymy co będzie dalej i czy częstotliwość się zwiększy. Trzymam za Ciebie kciuki :-)

TAJCHI nie psol sie i dobrze :-) bo czesci podbno nie naleza do tanich... a tez wszystko mial automatyczne... ale nasz jest duzo starszy bo z '97 a dokladnie to jest mercedes c230 :-) na wypadek gdyby ktos chcial kupic :-D troszke bedzie zal np. tej kremowej skorki w srodku :-) ale trzeba zmienic na bardziej praktyczniejsze autko :-D

Myleene - dziewczynki dobrze, wczoraj robilismy dynie i Olivka miala najlepsza zabawe, narazie nie chodzi sama tylko przy meblach i scianie ale jak przyjdzie jej pora to pojdzie :tak::-) to mialas co robic zbierac styropian to taka srednia przyjemnosc :-D:-D:-D:-D:-D

Tajchi - to czekam na wrazenia z dluzszej jazdy ;-):-D:-D

Sara u mnie tez leje i nie zamierza przestac , dzieki za pomysl na prezent napewno rozwaze :tak::-) Buziaki i nie smuc sie jutro bedzie lepiej

reklama
U was pada, a tu jak przystalo na to listopadowe swieto, zimo jak cholera:)) Bylismy na cmentarzu i zmarzlismy...ale za to Alus spal smacznie, bo mu ksiadz podczas mszy spiewal i pewnie spodobalo sie malemu;-)

Olinda tylko sie patrzec, kiedy Olivka sama zacznie chodzic. A sprzatania mialam duzo, tym bardziej, ze to cholerstwo strasznie sie elektryzowalo. A Aluska jak pociagne za raczki z pozycji lezacej, to odrazu staje na nogi i to tak sztywno, ze nawet sie nie zakolysze.

Tajchi jechalam rano do pracy , a w okolicy byla duza impreza plenerowa, i pewna nacpana Angielka zasnela za kierownica i wiechala na mnie, na czolowke. Szkoda tylko, ze minelo juz prawie 16mcy, a kasy za odszkodowanie wciaz nie ma... Wlecze sie gorzej niz w PL.
Ja to Was podziwiam, ze w ogole chcecie jezdzic tak duzymi samochodami jak Mesio!!!

Do góry