reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Mamunia niedlugo juz pewnie sladu nie bedzie:-)
Medio problem w tym ze on nie ma zadnego pomyslu na imie i kazal mi znalez(powiedzial ze sie zgodzi na to co ja bede chciala:-))-a ja wczesniej myslalam nad Olivia i w sumie on raz mowi ze nie jest zle a innego dnia juz mu sie nie podoba,myslalam tez nad Vanessa ale Olivia chyba lubie bardziej wiec staram sie jeszcze poszperac i popatrzec moze cos mi sie innego spodoba.
Jego siostra od poczatku wymyslila sobie zebysmy dali naszej coreczce Destiny:-D- w zyciu tak bym dziecka nie nazwala i odrazu jej powiedzialam zeby sobie z glowy wybila to moje dziecko i nikt mi nie bedzie mowil jak mam dac na imie.A co do Kingi to moja siostra ma tak na imie:-)
Spokojnej nocki mamuski

reklama
Dzien dobry po weekendzie:-)

A wiec bylam w piatek z Mala u lekarza zbadala ja , sprawdzila uszka i powiedziala ze oskrzela i cala reszta ok a katar i kaszel jej przejda i tylko jak bedzie miala garaczke to podawac paracetamol ( i znowu ten cudowny lek) :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a jesli chodzi o picie to rzeczywiscie przyznala ze Olivka pije duzo ale tymi sprawami zajmuje sie HV spaniem rowniez bo ona na jednej wizycie nie ma na to czasu :no::wściekła/y: a wiec ona zda raport HV dzisiaj i HV sie z nami skontaktuje przeprowadzi wywiad zda raport lekarce i wtedy zadecyduje czy trzeba bedzie zrobic Olivce badania pod katem tego picia no i doradzi co ze spaniem i to na tyle

Medio- weekend minal za szybko ale bardzo przyjemnie ;-):-):-)

Mamunia -to super ze sie tak slicznie zagoilo :tak:

Milego dnia

Olinda ja również jak byłam u lekarza z katarem Lolka , który trwał 3 tyg. to nic mi lekarka nie poradziła, na kaszel tez powiedziała,że nic mu nie jest i tyle.
Co do picia, mój Krzyś też strasznie dużo pił, lekarka skierowała go na badaniu cukru we krwi bo czasem przy cukrzycy tak może być, ale wynik był w normie, a on dalej pił jak smok.
A co ona pije? Jak dasz jej samą wodę to też tyle wypije, bo Krzysiu wody pić nie chciał tylko to co słodkie.

Hejka!

Mamunia - to świetnie, że tak Ci się fajnie goi - ja też będe usuwać moje dziadostwo z piersi, ale to dopiero po skończeniu karmienia :tak:

Medio - moja Alicja też pije jak cielak - i też się zastanawiam nad badaniem krwi pod kątem cukrzycy, zwłaszcza, że Alicji prababcia ze strony M ma cukrzycę :baffled: ... Co do podróży to faktycznie bilety lotnicze są kosmicznie drogie - zwłaszcza dla całej rodziny :baffled: Dlatego jedziemy samochodem - kiedyś już pisałam, że najlepiej nam wyjdzie do Newcastle, potem promem do Amsterdamu i myk do Torunia :tak:

Kamilalopez - zdecydowanie Olivia :tak::tak::tak:

Hej kochane!!!
Ja tylko na chwilkę...bede miała jeszcze kilka dni przerwy w pisaniu i czytaniu bo moi rodzice beda u nas do nastepnego poniedziałku. Więc grafik bedę miała napiety he he he
Oby tylko było miło i przyjemnie chociaż tyle czasu pod jednym dachem...no troche sie obawiam bo mój tato ma charakterek...
obym nie zwariowała. A nawet jak to będę pisała z psychiatryka ;);-);-);-);-);-)
W kazdym razie chcialam Wam zyczyc udanego wskoku w nowy tydzień i napisac że nie zapominam o Was....jak tylko bede miała chwile ponadrabiam wasze posty i skrobne chociaz dwa słowa.
wielkie buziaki dla wszystkich forumowych ciotek i ich pociech ode mnie i od Julki Łobuziulki!!!!:-D:-D:-D:-D:-D

Cześć Laski ;-)
Cieszę się, że u Was zaczyna się wszystko polepszać, przede wszystkim ze zdrowiem dzieciaczków i własnym :tak:
Zazdroszczę tym, którym szybko płynie czas!! U mnie chyba zaczyna się ostatnia faza. Po przygotowaniu wszystkiego dla Maluszka, nastąpił okres niecierpliwości. Strasznie czas mi się dłuży. Dni płyną jak tygodnie i już nie mogę się doczekać końca ciąży. Nie przeżywam już takiej ekscytacji każdym ruchem Małego jak przy pierwszej ciąży tylko chciałabym żeby się już skończyła, żebym mogła już trzymać moje Maleństwo przy sobie. Może przyczynia się do tego pogoda i samotność. Wszystko jest już naszykowane, nawet w sobotę kupiliśmy już kosz dla Dzidzi. Wózek stoi gotowy, ciuszki poprane i poprasowane, praktycznie wszystko też jest zaplanowane i obmyślone. MASAKRA!!!!!!!! NIENAWIDZĘ CZEKANIA!!!!!!
Wiem, że to głupie i nie chcę Was zadręczać. Muszę jakoś wytrzymać!!

witam was dziewczyny :)

ja jestem lekko kaszląca i lekko kichająca
u mnie jest piękna pogoda , a ja w domu siedzę ....
ale mam nadzieje ,że już jutro będę na tyle dobrze się czuć aby wyjść sobie na spacerek ..
dziś oglądam komedie , aby poprawić sobie humor, bo zła jestem ,że chora jestem i jeszcze nie mam apetytu ..
powinnam zabrać się za naukę , ale jakoś mi się nie chce ... Może później :)

reklama
Olinda tutaj to ja naprawde nie wiem kto szkoli tych lekarzy ze zadnego z nich pozytku nie ma-a z paracetamolem to sie naprawde uwzieli.
Lucin@ a co Tobie wyskoczylo na piersi??
Sara mam ten sam problem-strasznie mi sie czas dluzy i juz sie nie moge doczekac.Co prawda to moja 1wsza ciaza i ekscytuje mnie kazdy ruch mojego malenstwa,ale wolalabym juz koniec roku zeby urodzic i przytulic ja w koncu.Sara apropo samotnosci to gdzie meza podzialas?
Makta chyba az tak zle nie bedzie?Sproboj cos skrobnac czasem:-)
Co do prania ciuszkow-jaki proszek polecacie dla niemowlaka,bo napewno musi byc antyalergiczny a wy juz doswiadczone jestescie.
Calineczka witam w klubie-ja juz od kilku dni komedie ogladam zeby nie siedziec taka smetna i znudzona.I ostatnio tez filmy o swietach ogladam-to chyba przez to ze juz bym chciala swieta:-(

Do góry