reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Witam was,pozwolcie ze sie do was dolacze:tak:.
Jak mozna zauwazyc po suwaczki jestem po raz kolejny w ciazy.Co prawda jeszcze nie potwierdzona przez lekarza ale jak same wiecie usg dopiero w 12 tyg:-(.

Tajchi-Na twoim miejscu nie zastanawiala sie i od razu do lekarza polskiego szla:tak:.Mialam podobna sytuacje.Dominik juz od urodzenia mial roznego rodzaju wysypki.Przez prawie rok smarowalam,kapalam go w roznych masciach jakie lekarz mi tu przepisywal.Juz mialam dosc bo nic nie pomagalo.Poszlam do polskiego lekarza i co sie okazalo??Mial skaze bialkowa niby nic takiego a jednak tutaj nie wzieli tego pod uwage i tylko dziecko sie meczylo.

Ja Dominikowi od poczatku uzywalam pampersow.Po pierwsze byl uczulony na huggies a poza tym byly bardziej wytrzymale i duzo ilosc moczu Dominika:-pNadal uzywam w nocy pampersow i w jednym spokojnie przespi cala noc bez przelania:tak:

reklama
KAMA 83 a masz moze zdjecia jak te wysypki wygladaly? moja corcia tez jest czesto obsypana. gp mowi ze to potowki, ale nie wydaje mi sie ze przegrzewam Diane ... ostatnio miala takie suche place na szyi, myslalam ze to moze od potu i slinienia sie (od zabkow) ale po kremi ktory dostalam od GP nic nie schodzi :-( a dwa dni temu zauwazylam ze te place zaczynaj jej sie tez robic na pleckach...:-(nie mam pojecia co to moze byc :zawstydzona/y: niestety w miescie gdzie mieszkam nie mam polskich lekarzy...
TAJCHI jezeli masz mozliwosc to rzeczywiscie wart to skonsultowac z polskim lekarzem ...
co do pieluch to i ja urzywam PAMPERSOW ale slyszlam ze te z tesco tez sa dobre, niestety nie mam odwagi wyprobowac ...
kurde czytajac wasze posty o tych trunkach narobilyscie mi takiej ochoty ze chyba poprosze M zeby jakies winko kupil do kolacji...
SARA OGLADALAM FILMIK TO BYLO STRASZNE AZ POSZLAM NA GOR SPR CZY MOJE SLONECZKO SPOKOJNIE SPI ..... ALE NA SZCZESCIE NIC TEM SMYKOWI SIE NIE STALO.... :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Postaram sie wstawic kilka zdjec:tak: Ogolnie przez dlugi czas mial czerwone plamy na calym ciele a pozniej mu sie krostki robily jak pryszcze:-(

Załączniki

• S6000644.jpg
    S6000644.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 36
  • S6000976.jpg
    S6000976.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 36
Czesc dziewczyny.
Co do pieluszek to osobiscie doswiadczenia nie mam ale dookola tez slysze ze najlepsze sa pampers wiec od poczatku ich bede uzywac:-)
Co do wozka to mialam duzy problem bo po 1wsze nie chcialam czarnego ani czerwonego,a ze zrezygnowalam z kupienia w Polsce,musialam kupic czarny,ale nie jest zly i po sklepie prowadzilo sie go dobrze-pozniej czytalam wypowiedzi ludzi na temat tego wozka i praktycznie kazdy pisal ze jest zadowolony z niego,ja sie przekonam pozniej:-)A 2ga sprawa top taka ze nie chcialam za duzo wydac na wozek-nie to ze zaluje na moje dziecko:-Dale wole w to miejsce kupic cos innego:-)Poza tym duzo z was pisalo ze gondoli dlugo nie uzywalyscie wiec kupilam bez-tylko ze spiworem ktory bede mogla uzyc zima:tak:
A tak wyglada:

Sara jesli chodzi o filmik to nie wiem jak mozna byc tak nie uwaznym-babka miala szczescie ze dziecku nic sie nie stalo a ona ma nauczke na przyszlosc.
Kama83 witamy w naszym gronie i gratulacje:-)

KAMA na szczesie u mnie tak to nie wyglada, ale nadal nie wiem co to moze byc? jak sie Diana obudzi to zrobie zdjecia i Wam pokaze
KAMILALOPEZ milego urzytkowania pojazdu Wam rzycze :-)

hej laseczki;-) tyle tematow poruszacie ze szok:-D

co do alkoholu ja tez mialam straszna ochote na drineczka w ciazy:tak: kilka razy nawet probowalam guinnessa ale skonczylo sie na kilku lykach:-)
Za to jestem z siebie dumna bo w dniu kiedy sie dowiedzialam o ciazy rzucilam palenie i wyglada na to ze juz nie wroce skoro tyle wytrzymalam:tak: do tej pory nic na p...., no prawie nic:-D

Sara filmik ogladalam dzis rano i to chyba mozna zaliczyc do cudow:szok:szok
Kamilalopez sory ale uwazam ze dziecko do 6mca powinno byc w pozycji lezacej i nie wazne jaka kasa gondola u mnie musiala byc:tak:to jest zbyt duze obciazenie dla malutkiego kregoslupa, kazdy lekaz ci to powie:no:
Lucy najlepsze i najbardziej chlonne sa pampers baby dry (zielone):tak: wlasnie w tesco w promocji: 192szt (dwa kartony) za £18 - wydatek miesieczny to chyba nie duzo?
Tajchi ja na twoim miejscu pewnie bym juz biegla do polskiej kliniki:tak:mam nadzieje ze to sie okaze niegrozne:-)

Melka ja wiem ze dziecko powinno byc w pozycji lezacej-nie musi mi tolekarz mowic i akurat ta spacerowka rozklada sie calkowicie do pozycji lezacej-plaskiej.Spiwor moge wlozyc do srodka jak jest zimno i dziecko bedzie w 1000% w pozycji lezacej:tak:W zyciu nie wozila bym dziecka w innej pozycji przez pierwsze miesiace-jak patrze sie na te angielki jak woza takie malenstwa w spacerowkach i te dzieci prawie na siedziaco sa to az mi ich szkoda i w zyciu sama bym tak nie zrobila:-)

Witam,
a u nas chorobsko wali drzwiami i oknami. Maly ma kaszelek i katar. Widac, ze sie meczy, szkoda mi go strasznie. Mnie takze powoli rozklada...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Tajchi trzymaj sie.

Kornasia objawy skazy białkowej uwidaczniają się głównie na policzkach dziecka, właśnie w postaci trudnych do usunięcia czerwonych krostek oraz na małżowinach usznych. Skóra na buzi jest przesuszona, szorstka, zaczerwieniona. Podobne zmiany można zaobserwować, chociaż rzadziej, także w zgięciach łokciowych i kolanowych.

reklama
Myleene u mnie tez katarek i maly kaszelek:wściekła/y:Bylismy juz u lekarza i niby pluca i gardlo czyste:tak: Dostalam kropelki do noska dla malego TUBILUX ale mam wrazenie ze nic nie pomaga. Czy ktoras z was uzywala cos takiego?

Do góry