reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

To faktycznie cos w tym jest, bo pamiętam, że ja w ciąży miałam ochotę na piwo, za którym normalnie nie przepadam i nawet parę razy pociągnęłam łyczka od M:tak: . W ciąży budzi się w nas druga natura:-D.
Myleene- no to gratulacje!
SylwiaBl- masz już jakies objawy zbliżającego się porodu, czy jaszcze cisza?

Miłego wieczorku kotki i bądzcie grzeczne;-).

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry :-)

Myleene -duze buziaki dla synusia pierwszy zabek to juz cos teraz dopiero beda wychodzic jak grzyby po deszczu:tak::-D

A co do winka w ciazy to kiedys wypowiadal sie jakis lekarz i powiedzial ze jak kobieta ma ochote na troszke winka to nie powinna sobie odmawiac bo najwyrazniej organizm tego potrzebuje oczywiscie wszystko w granicach rozsadku takze nie macie kobietki co miec wyrzutow sumienia :tak::-D:-D ja tez sie napilam w ciazy takze cos w tym jest bo za winkiem to ja wogule nie przepadalam wczesniej i zreszta teraz jak urodzilam winko dla mnie moze nie istniec :tak::-)

Kamilalopez wrzuc jakies zdjecia z zakupkow nie odpuscimy:szok::-D:-D

Medio, Tajchi a co u Was slychac ???
Alex- a Ty to chyba zapadlas sie pod ziemie albo sie na nas obrazilas daj znac co u Ciebie i Oliwierka :-p

witam
ja dzis znowu do Gp lecę,mały opsypany krostami na całym ciele,wczoraj nie dawałam mu juz syropu bo zeszły mu wszystkie slady a dzis znowu są.
Nie mam pojęcie co to,nie dawałam mu nic innego do jedzenia,prałam w tym samym proszku wszytsko robiłam tak samo,żadnych nowości,a tu znowu ta wysypka:wściekła/y:
chyba nie był to antybiotyk:no::szok: ciekawe tylko co
sara jakis krąg "alkoholików" tu się rysuje:-D:-Dkażda marzy o jakimś winku drinku itp.ja wczoraj makty posta odczytałam,że pije browarek na śniadanko

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny - ale dziś znów piękna pogoda, aż chce się żyć :-D

Słuchajcie - ja mam pojemnik na zużyte pampersy angelcare (dostałam za darmo z argosa, miałam voucher ze szpitala :-D i jestem baaaaaaardzo zadowolona i nie uważam tego absolutnie za zbytek (kupiłabym nawet bez vouchera) - po pierwsze - zero brzydkich zapachów, po drugie - szybkie wyrzucanie, bez straty czasu na zawijanie w jakies inne worki, po trzecie wygoda i poręczność - a wiem, bo z Alicją czegoś takiego nie miałam - mam po prostu porównanie:tak: Jedyny minus to wkłady, które trzeba kupować (3 wkłady 11,99F w argosie), ale ja zużywam dopiero trzeci wkład od urodzenia Krzysia! Starczaja na naprawdę długo - średnio jeden na miesiąc :tak: Może 4F za worki na miesiąc to dla kogoś drogo, ale dla mnie w sam raz :cool2: Się rozpisałam o workach na pieluchy no :rofl2:

A teraz pytanie pokrewne - jakich używacie pieluszek? Pampers, Huggies czy może czegoś zupełnie innego? I dlaczego! Ja używam Pampersów (Alicja też je nosiła) ze względu na miękkość, mocne zapięcia i chłonność - moim zdaniem wszystkie trzy cechy mają lepsze niż Huggies :tak:

Trzecia sprawa - alkohol :-D Ostatnio popijam małe ilości Żywca, muszę się przyznać ...:sorry: Poza tym - uwielbiam drinki z martini, sprite i cytryny z lodem - pychotka :tak: Druga sprawa - likier kawowy Sheridan's - niebo w gębie :tak: Ewentualnie jeszcze gin z tonikiem ... :happy: I te drinki smirnoff też od czasu do czasu i podobne breezerki, ale jak większość z Was - w bardzo małych ilościach to wszystko, bo mam bardzo słabiutką główkę :tak:

OLINDA byłam na GP jak zwykle mnie wkur....li,:wściekła/y::wściekła/y:
nawet nie doszedl do Kacperka nie zobaczył tego uczulenia,od razu stwierdził że jest uczulony na peniciline ma już teraz wpisane w red book to i tyle,spytałam jak to a jakieś badania testy alergiczne czy cokolwiek,nie !!!odpowiedział tak dzieci mają,może to potrwać rok a moze 5 a tez moze byc dłużej. I taka była rozmowa z lekarzem.
Mam kontunuowac podawanie syropu,który przepisali mu w szpitalu i tyle:no::no:powiedział,że to nic groźnego,że duzo dzieci tak ma.
TRAGEDIA!!!!!!!!!!
Jak mu do jutra nie zejdą te plamki to pójde prywatnie do polskiego lekarza.

lucina ja na poczatku uzywałam Huggis newborn były ok dla mnie,ale większe rozmiary mi juz nie pasowały,teraz tylko i wyłącznie Pampers i to te babydry(zielone) te active baby(fioletowe) maja siateczkę i wydaje mi sie że mojemu małemu od nich odparza sie pupa i siatka sie przykleja do pośladków,więc ja stawiam na PAMPERS BABYDRY:tak::tak:

A z tym alkoholem w ciazy cos musi być ja też mężowu podkradne dwa łyki piwa a jak jest takie schłodzone to normalnie miodzio no ale wiadomo dwa łyki i koniec imprezy ;-)A jaka pogoda u mnie piękna ale nogi mam tak zapuchniete ze doaruje sobie wychodzenie z domu :crazy:
Tajchi to jeszcze dobrze ze masz mozliwośc pójścia do polskiego lekarza moze on podejdzie inaczej do sprawy , u mnie nie ma takiej mozliwości , no ale mniejmy nadzieje ze Kacperkowi zginie uczulenie .
A co do pieluszek to na poczatek jakie najlepsze , słyszałam ze są takie co mają wycięcie na pępuszek , szukać takich ??? mam koleżanke co pieluchy kupuje w lidlu i sobie chwali ponoć najtańsze. :eek:

reklama
Hej Kobitki ALKOHOLICZKI :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Dzień jest piękny i słoneczny więc widzę, że i Wam humorki dopisują.
Tajchi masz rację, jak nie przejdzie to wal do innego lekarza bo ja uważam że tu nie ma lekarzy tylko same konowały!!!! To co mają napisane to koniec i kropka i do tego tylko się ich myślenie ogranicza!!
Co do pieluch to ja juz Lucinie mówiłam ale napiszę dla równości, że my też przez cały czas używaliśmy pampersów. Zrobiłam raz test z Huggisami ale nie odpowaidały nam. Pampersy mają dobre elastyczne zapięcie, nie ściskają brzuszka, i test z husteczką po siusianiu też wyszedł pozytywnie. Kubuś miał rzeczywiście suchą pupę pomino mokrej pieluchy.
Pytanie (bo nie widzę wzmianki na forum) : czy widziałyście sytuację w Australii na peronie metra?
Spróbuję wstawić link dla nieswiadomych ale uprzedzam, mnie zmroziło jak przeczytałam artykuł i zobaczyłam krótki filmik!!! Nic makabrycznego ale działa na wyobraźnię!!
http://fakty.interia.pl/swiat/news/australia-dramatyczny-wypadek-w-metrze,1383302,2943
Chyba się udało.

Do góry