reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Tajchi niestety Polska jest chorym krajem-dlatego juz dawno postanowiam ze nie chce tam mieszkac
A ja wlasnie jestem po pierwszych zakupach i wsciekla jak cholera.Moj N postanowil zabrac z nami jego siostre bo ona ma 3 dzieci juz i jest doswiadczona.I tylko mi nerwy psula bo jak chcialam cos kupic to ona "a po co ci to-tylko strata pieniedzy",mialam wybrana juz wczesniej wanienke-juz ja bralam a ona "nie bierz tej-wez ta bo cos tam":wściekła/y:Albo czegos nie mialam w planie kupowac bo narazie mi nie potrzebne a ona do mnie ze musze to kupic:wściekła/y:I jeszcze mnie pospieszali bo ona ma duzo rzeczy w domu do zrobienia-to po cholere jechala,ja powiedzialam ze nie zamierzam w biegu zakupow robic:wściekła/y:
W koncu N odwiozl ja do domu i spokojnie dokonczylam zakupy,ale wsciekla jestem dalej.
O to się nie dziwię,że się zdenerwowałaś.
I co kupiłaś? Dużo kaski poszło?;-)

reklama
Kamilalopez - nie denerwuj sie choc wiem dobrze co to znaczy jak ktos sie wtraca moja szwagierka na poczatku sie wtracala przy Oli choc nie ma dzieci :no: ale na szczescie dalam jej do zrozumienia ze wiem lepiej i odpuscila Ty tez tak zrob nerwy nie sa Ci teraz potrzebne i pochwal sie zakupkami czekamy

A my dzisiaj nareszcie mialysmy spokojny wieczorek hura !!!!!:-D:-D:-D

Kolorowych snow Kobietki

Hej kobietki!!
Melduje sie popijając bawarkę i jedząc spokojnie sniadanko. Mała jeszcze spi wiec mam chwilke dla siebie. Chociaz patrząc na zegarek to zaraz sie mój glodomor obudzi :-):-):-)
Wczoraj była wazona i w ciągu tygodnia przybrała 200 gr. Bardzo się cieszę jak widze jak rosnie. I robi sie juz taka pucata i coraaz bardziej "dzidziowa". Niedługo juz nie bedzie taka kruchutka i chudziutka i mama bedzie ćwiczyła codziennie bicepsy he he he
Noc tradycyjna z karmieniem po 3 i spaniem do 7 wiec czuje sie nieźle.
Tylko dalej mnie to przeziębienie troche meczy ale najwazniejsze ze nie jest gorzej. To juz coś :)
Patrze na termometr na zewnatrz i prawie nie wierzę. Chyba kolejny taki ciepły dzień się zapowiada. Fakt, że nie ma słonka ale i tak juz kolejnego dnia w domu nie wysiedze wiec na bank lecimy z Julka lobuziulka na spacerek.
W końcu to jedyna moja rozrywka w ciągu dnia :-D

Witam,
wczoraj prawdziwa zima u nas byla. Wialo i padalo strasznie, zimno jak cholera:((
Aluskowi wyszedl pierwszy zabek:))

Pozdrawiam i milego dnia zycze.

makta ja przeczytałam twojego posta tak:
"Melduje sie popijając browarka i jedząc spokojnie sniadanko. ":laugh2::laugh2:

myleene wiem ze strasznie było w Pl wczoraj,:-(ale tym razem zima mogła zaskoczyć drogowców dopiero jesień się zaczęła a tu już takie sniegi

Hahaha nieźle browarek na śniadanie!!!!:-D:-D:-D:-D
Ja nigdy nie byłam alkoholowa bo z moją słabą głową to nawet po jednym piwie M musi mnie holować do domu :-D ale szczerze Wam powiem,że np karmi kawowe albo reds jabłkowy strasznie za mną chodzą. Strasznie lubię też smirnoff'a ice (taki drink 4%) z colą. I powiem Wam tak jak raczej nie mam ochoty na alkohol tak teraz czasami mam taką ochotę na któreś z powyższych, że masakra. Kolejna "zachcianka".
Rzeczywiście dzionek się zapowiada wspaniale patrząc przez okno po raz pierwszy nie żałuję, że nie jestem w PL :-D:-D:-D:-D
Miłego dnia Kochane!!! :-):-):-):-)
Tajchi a co do wczoraj to nie atak zimy był straszny tylko atak naszych na własną bramkę!!! Wstyd i hańba!!!!!!

Czesc dziewczyny:-)
Ja juz dzisiaj po wizycie z pielegniarka i lekarzem,z racji tego ze sie przeprowadzilam musialam znalez jakiegos tutaj.Teraz tylko czekam na telefon od poloznej.Szczerze mowiac to mam ochote isc spac ale ze nie lubie spac w dzien musze sobie inne zajecie znalez:-)
Co do moich zakupow to kupilam ciuszki-tyle zeby mi na poczatek wystarczylo,kombinezon,wanienke i przybory do kapania,reczniki,mate do zmieniania pieluch,smoczki,urzadzenie do sterylizacji butelek,nakladki na sutki,2 kocyki,wozek,nie pamietam teraz czy cos jeszcze ale jesli chodzi o pieluchy tetrowe to nie kupilam bo jakies takie byle jakie mi sie wydawaly i chyba powiem mamie zeby do swojej listy dopisala:-)Chcialam kupic tez termometr ale nie za bardzo mieli wybor wiec nie kupilam-mozecie mi doradzic jaki jest dobry?
Chcialam tez kupic ten pojemnik na zuzyte pieluchy tommee tippee ale ta siostra zaczela mi marudzic ze to strata pieniedzy i w koncu wkurzona z tamtad odeszlam,ale kupie kiedy indziej.

Sara
ja szczerze mowiac tez ogolnie zawsze pilam "raz na rok" i to troszke jakiegos winka czy jakiegos slodszego alkoholu ale jakies 2 miesiace temu tak mnie zaczelo meczyc zeby sie napic winka ze w koncu nie wytrzymalam i 2 tygodnie temu sie napilam troszeczke,ale oczywiscie pozniej mialam wyrzuty sumienia:zawstydzona/y:

Zaraz musze isc obiadek gotowac a tak bardzo mi sie nie chce-ostatnio coraz bardziej leniwa jestem:tak:

Sara123 Za mna w ciaz tez chodzil smirnoff ice, jak szlam do tesco i widzialam go na polce, myslalam, ze oszaleje...nigdy wczesniej tak nie mialam. Podobnie bylo z CocaCola:))

Kamilalopez wiec jednak zakupki sie udaly:))Co do pojemnieka na zuzyte pieluchy, to dla mnie strata kasy.

Ufffff, ulżyło mi, że nie tylko ja jestem taką pijaczką!!! :-D:-D:-D:-D:-D
Co do pojemnika na pieluchy to my nie kupowaliśmy. Tyle jest zbędnych reklamówek po zakupach, że my je właśnie wykorzystywaliśmy i to tylko do kupek. Jak się zawinie choćby nie wiem jak śmierdzącą pieluchę w taką torebkę to nie będzie nic czuć. A śmiecie i tak się często wynosi. Też myślę, że to zbytek.
Kamila niezłe zakupy zrobiłaś. Pamiętam, że jak ja robiłam zakupy dla Kubusia to całe szczęście obydwie babcie były za granicą. Ominęło mnie ględzenie i "dobre rady". Zrobiłam listę, potem ją poobcinałam i kupiłam to co sama uważałam za stosowne. Jak okazało się, że jednak coś więcej jest potrzeba to M pojechał do sklepu i kupił. I tak jesteś cierpliwa, że wytrzymałaś to wszystko.:tak:

reklama
Dobry wieczor kochane,

Ja tez musz sie przyznac ze czasami winko za mna chodzi. ze dwa razy to zrobilam niewinnego lyczka od meza:no:.

Kamilalopez - gratuluje udanych zakupow. gdzie sie zaopatrzylas i jaki pojazd dla maluszka kupilas. Ja tez nie kupilam pojemnika na pieluchy, nawet nie bralam tego pod uwage. nie mam miejsca na kolejny kubelek. co do pieluch tetrowych to ja kupilam zwykle biale pieluch w Asda, wypralam je i wyprasowalam i sa calkiem calkiem.

Makta - jak tam przeziebienie. mam nadzieje ze czujesz sie juz lepiej.

Milego wieczorku

Do góry