reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Ja tez mam wszystkie drzwi i okna potwierane. Krzysi teraz ogląda bajki, z niego jest maniak bajkowy hihihi
Ja mam na czekoladę ochotę,a lody to bardziej śmietankowe.Słone tez lubie.
Miłego dnia:)

reklama
MÓWIĄ ŻE SŁODKIE TO NA DZIEWCZYNKĘ:tak: I ŻYCZĘ CI TEGO Z CAŁEGO SERDUSZKA:-D PO NIEDZIELI MASZ USG TAK? CZEKAM Z NIECIERPLIWOŚCIĄ NA WIADOMOŚCI. BUZIAKI

W piątek, będę wtedy tez miała rozmowę odnośnie cesarki, zobaczymy co poiwedzą.

Miłego wieczorku:)

DZIEŃ DOBRY :-) WŁAŚNIE CZEKAM NA WIZYTATORKE CO PRZYCHODZI CO JAKIŚ CZAS DO OLI. ZAPYTAM SIĘ JEJ O TO BECIKOWE I DOFINANSOWANIE DO MIESZKANIA JAK OLIWKA SIĘ URODZI ZOBACZYMY CO POWIE.:sorry2: ŻYCZE MIŁEGO DNIA:tak:

ACH JESTEM WŚCIEKŁA:wściekła/y: BABA STWIERDZIŁA ŻE POWINNIŚMY MÓWIĆ W DOMU PO ANGIELSKU :wściekła/y: NIECH SAMA SOBIE GADA BO JA NIE ZAMIERZAM. A JEŚLI CHODZI O TE BECIKOWE TO ONA JESZCZE MUSI SIĘ DOWIEDZIEĆ BO JEDNE SĄ DLA KOBIET KTÓRE PRACUJĄ A DRUGIE DLA TYCH CO NIGDY NIE PRACOWAŁY I O SZCZEGÓŁACH POWIE NAM WE WRZEŚNIU:sorry2: A PÓKI DZIECKO SIĘ NIE URODZI TO NIE MOŻEMY STARAĆ SIE O DOFINANSOWANIE DO MIESZKANIA ALE NARAZE DAŁA MI LIŚCIK DO POŁOŻNEJ ŻEBYM MIAŁA WSZYSTKIE LEKI NA RECEPTE ZA DARMO NO I DENTYSTE TEŻ, POWIEDZIAŁA TEZ ŻEBY UMÓWIC SIE Z TAKIM DORADCĄ FINANSOWYM I ON NAM POWIE CO JESZCZE I ILE MOŻEMY DOSTAĆ OD RZĄDU. NO I OCZYWIŚCIE ŻE JA POWINNAM PÓJŚC DO SZKOŁY I UCZYĆ SIE JĘZYKA TYLKO ŻE Z OLĄ NIE MOGĘ TO NIBY Z KIM MAM DZIECKO ZOSTAWIĆ:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ACH POPSUŁA MI CAŁY DZIEŃ A POZATYM ZNISZCZYŁA CAŁĄ WIARE JAKĄ MIAŁAM W SOBIE:wściekła/y::no: NIC MI SIĘ NIE CHCE

Olinduś co za babsztyl z tej baby, ja bym zrezygnowała z jej usług, a po co ona przychodzi, przeciez Ola to nie noworodek???
Nie przejmuj sie, ale z tym rozmawianiem w domu po angielsku to przesadziła, ja byłm jej dała, nie dziwię się,że się zdenerwowałaś.Niech spada na drzewo.
Odnośnie daromowych leków, to położna da Ci takie zaświadczenie, wypełnisz i wyślesz i przyślą Ci taka kartę, i okazując ją będziesz miała darmowe leki i dentystę(chyba do 1 roku po porodzie|).

NO TAK MNIE WKURZYŁA ŻE AŻ MI SIĘ PŁAKAĆ CHCIALO :wściekła/y:NO I STWIERDZIŁA ŻE TE ROZMOWY W DOMU POMOGA OLI A JA MYŚLE ŻE OLA SOBIE ŚWIETNIE PORADZI I ŻE WIĘKSZE TRUDNOŚCI TO ONA BĘDZIE MIAŁA Z NAUKĄ POLSKIEGO:tak: A ONA BĘDZIE DO NAS PRZYCHODZIĆ BO MAJĄ TU TAKĄ OPIEKE NAD RODZINAMI I DZIECMI DO 5 ROKU ŻYCIA SAMA BYŁAM ZDZIWIONA JAK PIERWSZY RAZ PRZYSZŁA:confused:. BUŚKA

Zobaczysz Ola nauczy się języka raz dwa, jak pójdzie do szkoły lub przedszkola,mój Krzysiu, w domu ogląda tv po polsku i rozmawia z nami , jeździmy dośc często do Polsi i jakoś sobie radzi,śmiga po angielsku bez problemu, choć ja go nie uczyłam; nic się nie martw. Ty lepiej znasz swoje dziecko, większośc dzieci uczy się sama języka, dzieciaki to spryciarze szybko łapią przez zabawę. A ta kobita widzę,że wielce się wymądrza, a niewiele wie.
To,że mieszkamy w Anglii to nie oznacza,że przestaliśmy byc Polakami i chcemy wyrzec się własnego języka.

reklama
Dokladnie, zgadzam sie w 100%, ze dzieciaki podlapia jezyk z otocznia. Takze w domu mowcie sobie po polsku, nie bedzie to nic przeszkadzalo w nauce potem angielskiego. Dzieci lapia w mig...:tak:

Do góry