reklama
ACH JESTEM WŚCIEKŁA BABA STWIERDZIŁA ŻE POWINNIŚMY MÓWIĆ W DOMU PO ANGIELSKU NIECH SAMA SOBIE GADA BO JA NIE ZAMIERZAM. A JEŚLI CHODZI O TE BECIKOWE TO ONA JESZCZE MUSI SIĘ DOWIEDZIEĆ BO JEDNE SĄ DLA KOBIET KTÓRE PRACUJĄ A DRUGIE DLA TYCH CO NIGDY NIE PRACOWAŁY I O SZCZEGÓŁACH POWIE NAM WE WRZEŚNIU A PÓKI DZIECKO SIĘ NIE URODZI TO NIE MOŻEMY STARAĆ SIE O DOFINANSOWANIE DO MIESZKANIA ALE NARAZE DAŁA MI LIŚCIK DO POŁOŻNEJ ŻEBYM MIAŁA WSZYSTKIE LEKI NA RECEPTE ZA DARMO NO I DENTYSTE TEŻ, POWIEDZIAŁA TEZ ŻEBY UMÓWIC SIE Z TAKIM DORADCĄ FINANSOWYM I ON NAM POWIE CO JESZCZE I ILE MOŻEMY DOSTAĆ OD RZĄDU. NO I OCZYWIŚCIE ŻE JA POWINNAM PÓJŚC DO SZKOŁY I UCZYĆ SIE JĘZYKA TYLKO ŻE Z OLĄ NIE MOGĘ TO NIBY Z KIM MAM DZIECKO ZOSTAWIĆ ACH POPSUŁA MI CAŁY DZIEŃ A POZATYM ZNISZCZYŁA CAŁĄ WIARE JAKĄ MIAŁAM W SOBIE NIC MI SIĘ NIE CHCE
Medio
Fanka BB :)
Olinduś co za babsztyl z tej baby, ja bym zrezygnowała z jej usług, a po co ona przychodzi, przeciez Ola to nie noworodek???
Nie przejmuj sie, ale z tym rozmawianiem w domu po angielsku to przesadziła, ja byłm jej dała, nie dziwię się,że się zdenerwowałaś.Niech spada na drzewo.
Odnośnie daromowych leków, to położna da Ci takie zaświadczenie, wypełnisz i wyślesz i przyślą Ci taka kartę, i okazując ją będziesz miała darmowe leki i dentystę(chyba do 1 roku po porodzie|).
Nie przejmuj sie, ale z tym rozmawianiem w domu po angielsku to przesadziła, ja byłm jej dała, nie dziwię się,że się zdenerwowałaś.Niech spada na drzewo.
Odnośnie daromowych leków, to położna da Ci takie zaświadczenie, wypełnisz i wyślesz i przyślą Ci taka kartę, i okazując ją będziesz miała darmowe leki i dentystę(chyba do 1 roku po porodzie|).
NO TAK MNIE WKURZYŁA ŻE AŻ MI SIĘ PŁAKAĆ CHCIALO NO I STWIERDZIŁA ŻE TE ROZMOWY W DOMU POMOGA OLI A JA MYŚLE ŻE OLA SOBIE ŚWIETNIE PORADZI I ŻE WIĘKSZE TRUDNOŚCI TO ONA BĘDZIE MIAŁA Z NAUKĄ POLSKIEGO A ONA BĘDZIE DO NAS PRZYCHODZIĆ BO MAJĄ TU TAKĄ OPIEKE NAD RODZINAMI I DZIECMI DO 5 ROKU ŻYCIA SAMA BYŁAM ZDZIWIONA JAK PIERWSZY RAZ PRZYSZŁA. BUŚKA
Medio
Fanka BB :)
Zobaczysz Ola nauczy się języka raz dwa, jak pójdzie do szkoły lub przedszkola,mój Krzysiu, w domu ogląda tv po polsku i rozmawia z nami , jeździmy dośc często do Polsi i jakoś sobie radzi,śmiga po angielsku bez problemu, choć ja go nie uczyłam; nic się nie martw. Ty lepiej znasz swoje dziecko, większośc dzieci uczy się sama języka, dzieciaki to spryciarze szybko łapią przez zabawę. A ta kobita widzę,że wielce się wymądrza, a niewiele wie.
To,że mieszkamy w Anglii to nie oznacza,że przestaliśmy byc Polakami i chcemy wyrzec się własnego języka.
To,że mieszkamy w Anglii to nie oznacza,że przestaliśmy byc Polakami i chcemy wyrzec się własnego języka.
reklama
alex3meyer
Matka gagatka
Dokladnie, zgadzam sie w 100%, ze dzieciaki podlapia jezyk z otocznia. Takze w domu mowcie sobie po polsku, nie bedzie to nic przeszkadzalo w nauce potem angielskiego. Dzieci lapia w mig...
Podziel się: