reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

CZEŚĆ DZIEWCZYNY WŁAŚNIE WRÓCIŁAM Z USG :tak::-) NO I WSZYSTKO JEST SUPER FASOLKA ROZWIJA SIĘ BARDZO DOBRZE NO A FASOLKA TO NAPEWNO DZIEWCZYNKA!!!!!!!!!!:-D IDE COŚ ZJEŚĆ BUZIAKI

reklama
CZEŚĆ DZIEWCZYNY WŁAŚNIE WRÓCIŁAM Z USG :tak::-) NO I WSZYSTKO JEST SUPER FASOLKA ROZWIJA SIĘ BARDZO DOBRZE NO A FASOLKA TO NAPEWNO DZIEWCZYNKA!!!!!!!!!!:-D IDE COŚ ZJEŚĆ BUZIAKI

gratulacje coreczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

a co do wit D3 to ja tez nie podawalam bo mówli ze nie trzeba bo sloncca tu dosc,tylko zastanawiam sie gdzie:confused::confused: bo w tym roku to raczej pada wiekszosc czasu:baffled: no i jak pojechalam do polski to okazalo sie ze mala ma malutka krzywice i teraz podaje jej zeby wszystko wrocilo do normy

Olinduś serdecznie gratuluję drugiej córci, Twoje marzenie się spełniło!!!
Alex3meyer ja tez właśnie słyszałm,że jedna dziewczyna miała taki problem,że krzywica się pojawiła dlatego wolę sobie załatwić , zresztą jak patrzyłam na niektóre dzieci angielskie, to mają rzeczywiście jakieś dziwne nóżki.

Ale zobaczcie, jak tu w UK sie jakos tak lekkomyslnie podchodzi do tej sprawy, nie?
Niestey tak, ale nie wiem czy jakby pójść do lekarza i zażądać recepty czy by dali?Oczywiście mówiąć ,że w Polsce każdemu dziecku dają.
A słońca to my mamy więcej niż tu w Anglii, i jakoś podają:tak:. Mnie bardzo przy pierwszym dziecku nawet mama pilnowała bym regularnie podawała wit D3. jak bedę u GP to zappytam się czy mi przepiszą:confused: jak dziecko się urodzi, bo jak nie to trzeba by zakombinowac w Polsce.

u nas krzywica wystapila w okolicy żeberek :-:)-:)-( no ale podobno da sie to jeszcze odwrócic bo jest nie wielka.............

medio-napewno ci nie przepisza bo ja tez nie raz próbowałam.......................

Lepiej chuchac na zimno.
A Olinduś napisz coś więcej o usg, jak było i czy prosiłaś by powiedzieli o płci czy sami zaproponowali?

reklama
JUŻ WSZYSTKO OPISUJE A WIĘC OLIWIA ZOSTAŁA ZMIERZONA WZDŁUŻ, WRZESZ, I W POPRZEK
PATRZYLI SIĘ NA SERDUDZKO, MÓZG, KRĘGOSŁUP I WSZYSTKO CO TYLKO BYŁO MOŻLIWE NO I OCZYWIŚCIE ROZWIJA SI KSIĄŻKOWO A JEŚLI CHODZI O PŁEĆ TO POWIEDZIELIŚMY ŻE JAK TO BĘDZIE MOŻLIWE TO CHCEMY WIEDZIEĆ I NIE BYLO ŻADNYCH PROBLEMÓW OLIWIA TAK SIĘ OBRUCIŁA ŻE WSZYSTKO BYŁO WIDAĆ JAK NA DŁONI:-):tak::-D KOLEJNĄ WIZYTE W KLINICE Z LEKARZEM MAM W PAŻDZIERNIKU ALE JAK NAJSZYBCIEJ MUSZE DOSTARCZYĆ IM DOKUMENTY Z PRZEBIEGU CIĄŻY Z OLĄ NO I ZE SZPITALA NA SZCZEŚCIE NIE MUSZE ICH PRZETŁUMACZAC BO W TYM SZPITALU PRACUJE DWÓCH LEKARZY POŁOŻNIKÓW POLAKÓW. BUZIAKI

Do góry