reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

DZIEŃ DOBRY:-):tak:DZISIAJ ZNOWU SŁONECZKO ŚWIECI, MAM NADZIEJE ŻE TAK ZOSTANIE DO KOŃCA DNIA:tak: JUTRO O TEJ PORZE BĘDE MIAŁA USG:-D 12 TYGODNI CZEKAŁAM ŻEBY ZNOWU ZOBACZYĆ FASOLKE SZKODA ŻE CODZIENNIE NIE MOŻEMY ZAGLĄDAĆ DO SWOICH MALEŃSTW. ;-) BUŚKA

reklama
Czekam jutro na wieści:)
Ja wieczorami mam nudności.
Zdarzają się szczególnie gdy jestem zmęczona lub zdenerwowana, dzidzia kopie delikatnie, są dni,że cześciej czasem raz na dzień da o sobie znać. Ogólnie jestem bardzo zadowolona.W sierpniu, dokładnie 5 mam usg 3D we Wrocławiu mąz tez będzie ze mną, bo już 6 sam wraca do Anglii, a my zostajemy na dłużej.Dziś Krzysiu ma wreszcie zakończenie roku, zaniósł kwiatki, a jak dawał to był tak zawstydzony,że aż mi się chciało śmiać z niego.

PEWNIE NIEDLUGO SIE SKOŃCZA TE NUDNOŚCI JA JAK ZACZĘŁAM MIEĆ WIECZORAMI TO JUŻ BYŁA KOŃCÓWKA I ZA PARE DNI PRZESZŁY ZUPEŁNIE:tak: USG BĘDZIESZ MIAŁA WE WROCŁAWIU TO ZNACZY ŻE MIESZKAŁAŚ NIEDALEKO CZY W SAMYM WROCŁAWIU BO JA MIESZKAŁAM OKOŁO 20 KM ZA WROCŁAWIEM. TEŻ BYM CHCIALA ZROBIĆ TAKIE USG ALE TUTAJ JEST STRASZNIE DROGIE :wściekła/y::-(

Witam
Odnosnie tego usg- rzeczywiscie tu jest potwornie drogie. Polozna mi mowila zebym sie zastanowila, bo to 600 funtow. No i niestety nie robilam, wiec jak macie okazje i jest tanio to robcie. Pozdrawiamy.

W Polsce usg te trójwymiarowe kosztuje 150 zł wraz z nagraną płytą.
Ale 600 funtów,szok, ja czytałam,że 100-150 w Anglii.

ALEX3MEYER A Twój synuś sliczny,a nie masz problemów z jedzeniem i czy śpi ładnie?

Z tym spaniem to roznie bywa. Niestety wstaje w nocy od 3-5 razy, bo maly chce cyca. A z jedzeniem to calkiem ladnie.Powprowadzalismy juz rozne owocki i warzywka oraz kleik i ladnie mu to idzie. Do butli tylko nie moge go przekonac. Mecze sie juz ladnych pare tygodni, zeby wypil z butli, to moze ladnie noc by przespal, ale bez sukcesow na razie:-(.

Z tym spaniem to roznie bywa. Niestety wstaje w nocy od 3-5 razy, bo maly chce cyca. A z jedzeniem to calkiem ladnie.Powprowadzalismy juz rozne owocki i warzywka oraz kleik i ladnie mu to idzie. Do butli tylko nie moge go przekonac. Mecze sie juz ladnych pare tygodni, zeby wypil z butli, to moze ladnie noc by przespal, ale bez sukcesow na razie:-(.
W sumie to jeszcze maluszek i możesz go jeszcze karmic, pewnie szybko schudłaś po ciąży jak Maluszek ma teki apetyt i dopomina się często cyca:-D.
Ja chciąłbym długo karmić drugie dziecko, przy pierwszym dziecku nie wyszło tak jak planowałam, bo w tamtym czasie studiowałam i zostawał czasem z babcią,a mały jak poczuł butlę to nie chciął pic z cyca, a pokarmu miałm coraz mniej mimo,że ściągałam, więc 4 miesiące i był koniec.:sorry2:

Tak, rzeczywiscie, slyszalam, ze dzieci bardzo szybko przyzwyczajaja sie do butelki i potem juz nie chca cyca.
Schudnac- schudlam bardzo szybko, tak jak mowisz. ale pewnie niedlugo nadrobie, bo lubi sie hamburgerki:-D:-D

A czy Twój synuś dosgtał wit D3 w kropelkach, bo słyszałm,że tu nie dają i trzeba sobie w Polsce załatwiać?

reklama
Moj nie dostawal, pytalam HV czy podawac, powiedziala, ze nie, tylko na spacerki czesto chodzic i samemu dobrze jest zazywac, to przejdzie do dziecka z mlekiem. Dlugo sie zastanawialam, czy mojej mamie nie powiedziec, zeby gdzies w Polsce zalatwila i wyslala, ale w koncu nie dawalam, tylko sama bralam tak jak mi ta HV powiedziala. Na razie wszystko jest w najlepszym porzadku i maly rozwija sie bardzo dobrze.

Do góry