reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Olinda i Medio zapomnialam jeszcze dodac, ze oczywiscie tatusiowie moga asystowac przy porodzie, bez wzgledu na to jaka droga sie odbedzie. Ja mialam cesarke i tatus Oliviera byz ze mna caly czas. Acha i oczywiscie znieczulenie mozecie wybrac , ale to juz na pewno wiecie. Jesli chodzi o jedzenie to tu niezaciekawie. Rozgotowane warzywka i papki, ale te pare dni , to da sie przezyc. I nic sie nie martwcie , wszystko bedzie ok.Pozdrawiamy.:-)

reklama
Olinda ja mam usg 1 sierpnia.
alex3meyer a dlaczego Ty miałaś cesarkę czy była planowana czy podczas porodu tak wyszło?

Tak wyszlo, ja chcialam rodzic naturalnie. Po prostu Olivier mial termin na 12 grudnia, a przyszedl na swiat 26 grudnia, to juz bylo bardzo pozno- 14 dni po terminie. Oczywiscie do szpitala kazali mi sie zglosic 12 dni po terminie na wywolanie ciazy. 2 dni mi wywolywali i nic( skurcze takie byle jakie a rozwarcia nic a nic) i wtedy lekarz zadecydowal o cesarce. Ale mozna miec planowana cesarke, tylko trzeba wczesniej swojej poloznej powiedziec. Pozdrawiamy.

Alex3meyer ja berdzo chcę mieć cesarkę zwłaszcza po bardzo ciężkim pierwszym porodzie, mam rozmawiac z lekarzem mam nadzieję,że mi zrobią. Piszesz,że można mieć planowaną tzn na życzenie?A ile byłaś dni w szpitalu?

CZEŚĆ KOBIETKI:-) OBAWIAM SIĘ ŻE MÓJ MĄŻ NIE NADAJE SIĘ DO JAKIEGOKOLWIEK PORODU A PRZY CESARCE PADŁBY SZYBCIEJ NIŻ BY MNIE ROZCIELI:-D A NIEWIEM KTO BY GO ZBIERAL Z PODŁOGI BO TO KAWAŁ CHŁOPA JEST:tak::-D:-D:-D MOJA OLA JUŻ ŚPI OD PRAWIE GODZ STWIERDZIŁA ŻE JEST ZMĘCZONA I IDZIE SPAĆ :tak: MĄŻ JESZCZE W PRACY A JA SIĘ NUDZE:tak: BUZIACZKI

Olinda- wcale Ci sie nie dziwie, moj chlop jakos to przezyl, ale na twarzy to widzialam szary byl ze strachu.
Medio- w szpitalu bylam 4 dni i nawet mnie to zaskoczylo, ze oni mnie tak szybko chca wypuscic, bo ja nie czulam sie jeszcze na silach, ale okazalo sie ze niepotrzebnie sie balam, bo sie to wszystko ladnie zaleczylo, no i w domku jakto w domku- szybciej sie dochodzi do formy.
W szpitalu przy porodzie mozna miec kamery i aparaty, wiec robcie zdiecia dzidziom, jak tylko sie urodza, bo to bezcenne pamiatki. Ja takie mam i na nich jeszcze tymi wszystkimi kabelkami jestem splatana a juz trzymam synka w ramionach w pierwszych chwilach jego zycia.

Mój mąż był przy pierwszym porodzie i teraz też planujemy,że będzie. Dzięki za odpowiedź.

Olinda- tak oczywiscie, moze byc inna osoba niz tatus. Przynajmniej tak u mnie bylo. Polozna pytala, czy tata dziecka bedzie asystowal, czy inna osoba z bliskich. Ale to juz dopytaj swojego lekarza, ale mysle ze tak samo bedzie.

reklama
Ja czytałam,ze wmoim szpitalu mogą być 2 osoby przy rodzącej.

Mojemu synkowi jeszcze pozostały 3 dni i wakacje!
Mam ostatnio nadkwaśność i normalnie kwas mi podchodzido gardła brr, nic na to nie biore. Może dlatego odrzuciło mnie od kwaśnych potraw.
Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Do góry