reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
dziewczyny nie wiecie kiedy ma poprawic sie pogoda?te upaly mnie meczyly ale teraz jest jeszcze gorzej tym bardziej ze jest u mnie sis ze szwagrem i nawet z domu nie mozna sie ruszyc.. ale na szczescie 22czerwca jedziemy do pl i mam nadzieje ze lato zastaniemy:)tylko ta podroz mnie z lekka przeraza.. pozdrowki dla wszystkich:)

Asinka widzisz Ola była przyzwyczajona,że babcia tylko dla niej a tu konkurencja.
Fajnie,że pobyt Wam się udał.
Junia ja też narzekałam na upały, a teraz mi brakuje słoneczka.
Alex a jak Ty zaczęłaś wprowadzać nowe dania Oliwerkowi to ile razy karmiłaś piersią w ciągu dnia, pytam o poczatki 6 i 7 miesiąca, no i co mu najpierw podawałaś do jedzenia?
Pozdrawiam.

Lucin@ dobrze zrozumialas, ale co roku kazdy bez wyjatku dostaje aplikacje do wypelnienia i tam pytaja glownie o dochody za rok ubiegly, trzeba ja odeslac do konca lipca, jezeli tego nie zrobisz to wstrzymaja ci tax i jeszcze beda kazali oddac to co juz dostalas, uwiez mi lepiej wyslac i miec to z glowy niz sie pozniej martwic i pisac odwolania jak to robia dziewczyny w moim biurze praktycznie co roku, bo zawsze znajdzie sie ktos madrzejszy i nie wysle.
Pozdr

Czesc :-)
Ja juz powolutku zyje wyjazdem do mamy w sobote, wiec piore, prasuje i ogolnie dokupuje jeszcze co mi brakuje... w sumie na 3 tyg jade, a zachowuje sie jakbym na 3 miechy jechala...:sorry: No coz....:zawstydzona/y:

Asianka- super ze pobyt sie udal :tak:A z Olenka to mnie rozbawilas.....:laugh2: dobrze, ze babcia jej ladnie wytlumaczyla wszystko....
Medio- ja na poczatku to bardzo ostroznie kleik zaczelam podawac raz dziennie. Reszta karmien to cycus.Po tygodniu gdzies jakas marcheweczke.... potem ze 2 dni przerwy- jabluszko, lub marchewke z ziemniakiem, potem znow 2 dni przerwy i ogolnie baaardzo powoli i stopniowo wszystko wprowadzalam. Zaczynalam od 1 nowosci raz na 2 dni- o tak powiem.

Wczoraj byłam u health Visitor spytac jak długo będzie sie goiła rączka mojego synusia po tym "pieprzonym" BCG,dostał to zaraz po urodzeniu po 3 miesiącach zaczęło mu sie paprac ropka krewka i takie tam, tak miało byc ,nie wolna przemywac, zaklejac, nawilżac ma to juz 3,5 miesiąca i w ostani weekend jak przewracał sie na bok w nocy to musiał sobie zerwac strupek i tak sie rozpłakał w nocy,że nie wiedziałm co sie dzieje,dopiero rano zobaczyłam że to rozdrapane jest i w dodatku śpichy sie do tego przykleiły,KOSZMAR!!!! Health Visitor stwierdziła,że tak może byc jeszcze do 2 miesięcy bo miał głeboki zastrzyk i to,że tak długo to trwa to tylko jest oznaka ,że sie przyjeło szczepienie,fakt nie ma zaczerwienienia i otoczki na około ranki ale wygląda to nieciekawie.A poza tym mój mały jeszcze nie siedzi,i ząbków tez nie widać:confused2:

bernadetka
dziekuję Ci bardzo,nie dostałam nic od nich prócz decyzji o tym ile mi przyznali,zadzwonie w najbliższym czasie i upomne sie o ten "świstek" od nich.
alex3mayer ale Ci zazdroszcze wyjazdu
junia będzie ładniej podobno ma byc lato bardzo upalne
Medio,Olinda jak postępy z rozwojem Waszych maleństw???

dzien dobry wszystkim:-)

Tajchi- Olivka tez nie siedzi , jak siedzi na wpol lezaco to sama usiadzie ale tylko doslownie na 2 min bo zaczyna sie bujac na boki i leci a pozatym to przewraca sie z pleckow na brzuszek i z brzuszka na plecki i to chyba wszystko :tak: Nie pamietam kiedy mi Ola usiadla :-:)szok:

A wlasnie mamusie starszych dzieciaczkow Wy pamietacie jak to bylo u was??? Bo ja tez juz nie moge sie doczekac kiedy Mala usiadzie. Buziaki

Mój Lolek tez nie siedzi, ale ma dopiero 5,5 miesiącaa, ale co go połozę na pleckach tomyk i nabrzuszku leży, w kojcu mi się przemieszcza z jednej stony na drugą, lubi bardzo grzechotki, słuchac muzyki, i co minie śmieszy lubi zaglądać do góry tzn, patrzec za siebie,główkę podnosi tak jakby chciał zobaczyć co jest z tyłu za nim, nie wiem jak on może to lubieć tak patrzeć ja bym zaraz zawrotu głowy dostała.
Alex dzięki za odpowiedź, też tak spróbuję.

reklama
Tajchi- kochana ty się wcale nie masz czym przejmować:tak:, jeszcze zdąży ze wszystkim, tylko daj mu czas każdy rozwija się przecież we własnym tempie, a on ma dopiero pół roczku;-). A tak w ogóle to kto powiedział, że dziecko w tym wieku musi już siedzieć i mieć ząbki?
olinda- mój Domis siedział sam jak miał 7 miesięcy, a Alutek dopiero jak miał 8, a miesiąc pózniej już chodził:-).

Do góry