reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Hej
Dziewczyny, kiedy pojawiaja sie pierwsze zabki tak mniej wiecej oczywiscie:confused:
Wiadomo, ze jest to indywidualna sprawa kazdego dziecka....

reklama
Myleene- tak srednio to ok. 6 miesiąca, ale to tylko książkowe kryteria:tak:, bo znam dużo maluszków, którym wychodziły dopiero koło 8 i pózniej, a także jedno, które zaczęło już w trzecim miesiącu, więc pozostaje chyba tylko obserwacja:-). pozdrowionka:-).

mój strasznie sie ślini od 3 miesięcy a ząbków "ani widu ani słychu" lekarz w 4 miesiacu stwierdził,że ma juz spulchnione dziąsełka, i niedługo wyjdą ząbki.ale do dnia dzisiejszego nic,a mamy juz ponad 6 miesięcy.
nikado no to dobrze,że nie masz możesz teraz dla całej swojej rodzinki zamówić od razu

knikado https://www.ehic.org.uk/Internet/home.do ale z tego co pamietam to przez neta nie mozesz zamówić w momencie kiedy masz juz swoja, gdybyśni emiał i wyrabiała sobie i dziecku to ni ema problemy zrobisz to online,ale jak tylko chcesz dla dziecka to nie da rady,ale sprawdz.
Następna możliwość to idz na poczte i poproś o ten druczek do European Health Insurance Card "EHIC" wypełnij i wyslij ja tak zrobiłam,czekałam ok miesiąca na kartę

ja tez zamawialam przez neta jakis czas temu dla siebie i dla m bo maluszek byl jeszcze w brzuszku, ale jak tylko sie urodzil to poprostu tam zadzwonilam, podalam dane Olivera i w ciagu tygodnia mialam karte w domu.

Olinda sliczne dziewczynki :-) gratuluje!
Paula Twoja rodzinka tez jest sliczna :-) gratulacje!

knikado https://www.ehic.org.uk/Internet/home.do ale z tego co pamietam to przez neta nie mozesz zamówić w momencie kiedy masz juz swoja, gdybyśni emiał i wyrabiała sobie i dziecku to ni ema problemy zrobisz to online,ale jak tylko chcesz dla dziecka to nie da rady,ale sprawdz.
Następna możliwość to idz na poczte i poproś o ten druczek do European Health Insurance Card "EHIC" wypełnij i wyslij ja tak zrobiłam,czekałam ok miesiąca na kartę

tajchi
ile placilas za ta karte?

A to mój Lolek, sam nie siedzi, Krzyś go trzyma hihi
223475.JPG

reklama
mój strasznie sie ślini od 3 miesięcy a ząbków "ani widu ani słychu" lekarz w 4 miesiacu stwierdził,że ma juz spulchnione dziąsełka, i niedługo wyjdą ząbki.ale do dnia dzisiejszego nic,a mamy juz ponad 6 miesięcy.
nikado no to dobrze,że nie masz możesz teraz dla całej swojej rodzinki zamówić od razu
moja Roksana też się sliniła już w 3 miesiącu, a pierwszy ząbek wyszedł w 9 miesiącu:)

Do góry